Íme az Inkvizítor

Az InkvizítorA New York Comic Con tegnapi Star Wars Rebels paneljén mutatták be a sorozat új főgonoszát, az Inkvizítort. A lenti videóban Dave Filoni beszél a karakterről, akit Darth Vader bízott meg azzal a feladattal, hogy vadássza le a még megmaradt Jediket a csodálatos dupla pengéjű fénykardjával.

A panel házigazdája Pablo Hidalgo volt, és arról beszéltek, hogy hogyan is lesz központi téma a Birodalom a sorozatban. Hidalgo azt is elmondta, hogy a sorozat 14 évvel A Sith-ek bosszúja után, amikor a Császár uralkodik és a Birodalom próbálja kiterjeszteni a hatalmát a Peremvidékre is. Így kerülnek a szegény Lothal bolygóra, ahol még örülnek is nekik, mert biztonságot és jólétet ígérnek. De hamarosan nyilvánvalóvá válik, hogy a Birodalom csak ki akarja használni a helyieket és rohamosztagosokat és TIE-pilótákat akarnak toborozni.

Új képeket is bemutattak, ezeket meg tudjátok nézni twitteren: itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt és itt.

Az is kiderült, hogy a rohamosztagosok nem klónok lesznek (amit szerintem eddig is tudott mindenki).

Eszter

15 thoughts on “Íme az Inkvizítor

  1. Hogy fogja forgatni a tápos kardját azzal a markolattal? Dupla pengést eleve nem adnék Maulon kívóül senkinek. Ezt meg így nem is lehet pörgetni.

    Kedvelés

  2. Nagyon lelkes vagyok ezzel a sorozattal kapcsolatban. Már eleve az is tetszik, hogy nem sokat változtattak az animációs stíluson a TCW-hez képest, úgyhogy ez kb. egy folytatásnak is felfogható.
    A másik pedig, hogy szerintem a sorozat nem konkrétan a lázadókról fog szólni, hanem csak néhány karakterről, akik szembeszállnak a Birodalommal. Ezzel nem is nagyon fognak belekavarni az EU-ba, és remélhetőleg minden a helyén marad (még a The Force Unleashed is, mert az van szerintem a legnagyobb veszélyben).
    Abban pedig biztos vagyok, hogy a főbb életben maradt TCW karakterek is visszatérnek majd, és talán sor kerül majd végre egy Ahsoka vs. Vader összecsapásra.

    Kedvelés

    • Vladek, javíts ki ha tévedek de úgy tudom, Anakin azért állt át a sötét oldalra mert nem lehett mester és emiatt nem nézhetett bele az archívumokba, így nem tudta megmenteni Padmét. És ha van Vader a Rebelsben akkor ugye nem lehetett tanítványa, így Ahsoka sem lesz benne. Ha nincs igazam, kérlek magyarázd el 🙂 .

      Kedvelés

      • Hogy? Ahsoka az canon. Filonni megjegyzéseiből meg úgy lehet levenni hogy bizony megfog jelenni Ahsoka .Amivel nincs is gond, a tcw végére egész kinőtte magát a karakter, és a rebelsben már nem sok vizet zavarna,úgyhogy én pl. Szívesen viszonlátnám.

        Kedvelés

      • Amnazol: Hogy Ahsoka canon vagy nem az nézőpont kérdése, a Republic képregényekkel ütközik, de a Rebels-ben nyilván a TCW-t fogják tiszteletben tartani.

        Vladek: Szóval csak Wookiepediáról… Esélyes, hogy a rajongók ezzel magyarázzák a TCW-ben látottakat, és egyik képregényben regényben vagy bármi másban sem írják le 🙂 .

        A lényeg hogy még kérdés hogy benne lesz-e Ahsoka, és ha igen, mennyire lesz nagy jelentősége. Én örülnék neki ha szerepet kapna benne, de ne rögtön vele kezdjenek, inkább akárhány rész után az egyiknek úgy lehetne vége, hogy látunk egy alakot, aki hasonlít Ahsokára és valami érdekeset csinál, mondjuk jól fenékbe rúgja ezt a kopasz ürgét. Tudom, ez már kicsit animés lenne, de ha jól értelmeztem a hírben leírtakat, kapunk a meglévő 5000 Vader-tanítvány mellé még egyet, és ha azokat is meg akarják nyerni a sorozatnak akiknek nem tetszett a TCW, akkor kell valami értékelhető történet.

        Kedvelés

      • A wookiepedián nincsenek rajongói magyarázatok. Minden információnak fel van tüntetve a forrása, ha meg ütközik a kánonnal, azt általában jelezni szokták. Ez a mester-padawan dolog pedig a filmekből származik: A Klónok támadásában Obi-Wan is még csak lovag, mégis van tanítványa.

        Egyébként szerintem könnyen össze lehet egyeztetni a sorozatot a Republic képregényekkel, csak néhány dátumot kell módosítani.

        Kedvelés

      • Ott lent a ,,sources”-nél? Ezek szerint az olyan könyvek mint a The Complete Star Wars Encyclopedia nem csak azokat a dolgokat írják le ami filmekben, sorozatokban, stb. benne vannak? Mert pl R3-T2 is csak a 4. részben szerepel, és ott nem derül róla ki ami le van írva. Az ilyen könyveket direkt azért írják hogy plusz infókkal szolgáljanak?
        Szerintem folytassuk máshol mert ez már nagyon off. E-mail címem: honinger98@freemail.hu És bocs a sok hülye kérdésért, csak ez a dolog nagyon nem tiszta.

        Kedvelés

  3. Hmmm. Először észre se vettem hogy kardja van.Miért adnak mindenkinek kardot? Kiderül hogy ez nem egy sith, örülök, de miért van fénykardja?:S Lehetne valami vibropenge az euból amivel segít levadászni a jediket, de ne legyen már midnen jöttmentnek fénykardja.
    Az viszont megnyugtat hogy tényleg ennyien átmentek a tcw stábból.Már nagyon jó volt a grafikája, csak a stílust kezdte kinőni.Remélhetőleg itt kidolgozottabb fejeket, modelleket kapunk, de a régi effektek megmaradnak.Pár cameo a tcw ből, új világos stb. jó lesz ez.
    ugyanakkor egy évvel előbb jön mint gondoltam…1 év alatt azért remélem nem csapják össze az előmunkálatokat- rmeélem a disney jól pénzeli őket hogy kellő emberrel elkészüljön elég modell egy jo sorozatkezdéshez.

    Kedvelés

  4. Goten56: Én úgy tudom, hogy egy tanítvány mestere és a mesteri cím nem ugyanaz. Már a lovagok is fogadhatnak maguknak tanítványt (mint ahogy azt Obi-Wan is tette Anakinnal az Ep1 végén), és őket a tanítványaik hívják mesternek. Ez inkább amolyan formális megszólítás, mint valódi cím. Mester akkor lesz valakiből, ha a tanítványa sikeresen kiállja a próbákat és lovaggá ütik, Ahsoka pedig kilépett a rendből, mielőtt ez megtörtént volna, úgyhogy Anakinból se lett mester.

    Kedvelés

  5. Köszi. 🙂 Amúgy ezt hol olvastad/láttad? Légyszi küldj egy Wookiepediás linket vagy valamit. És még egyszer köszi 🙂 .

    Ez a fickó meg mintha Ventress lenne dupla pengéjű fénykarddal.

    Kedvelés

  6. A Jedi Master és Jedi Knight szócikkekben olvastam, de nagyjából itt a lényeg: “Following successfully training a Padawan to knighthood, the High Council would consider raising the Knight to the rank of Jedi Master.”

    Kedvelés

Hozzászólás