A Marvel visszakapja a képregényeket – Hivatalos!

A StarWars.com-on ma jelentették be, hogy 2015-től újra a Marvelnél lesznek a Star Wars képregények jogai.

Gondolom senkit sem ért váratlanul a hír, hiszen attól kezdve pletykák keringtek ezzel kapcsolatban, hogy a Disney megvette a Lucasfilmet. A legelső Star Wars képregények is a Marvelnél jelentek meg 1977-től. Ugyan a Dark Horse a harmadik legnagyobb képregénykiadó, a Marvel az első kettő között van, és nem utolsó sorban az is a Disneyé.

Amikor az 1990-es években a Star Wars a reneszánszát élte, akkor kerültek a képregények jogai a Dark Horse-hoz. Sok híres és sikeres sorozat futott náluk, például a Legacy, a Knight of the Old Republic, vagy a legújabb Star Wars. Ez utóbbi a 20. résszel fog véget érni, a Legacy pedig a 18. résszel.

marvel

Mit szóltok a bejelentéshez? És legfőképpen milyen képregényeket vártok a Marveltől?

9 thoughts on “A Marvel visszakapja a képregényeket – Hivatalos!

  1. Nagyon nem örülök 😦 Szerencsére így a két lázadós sztorit kaszálják majd, viszont sajnos a Dawn of the Jedi-t és a Legacy-t is.
    Nem tudom, mennyi esély van rá, hogy a Marvel folytassa ezeket.
    Vagy teljesen új címekkel indulnak majd?

    Kedvelés

  2. Ugyanolyan szörnyű sorozataik lesznek mint régen, élő űrhajókkal meg hasonlókkal. A Disney mindent elront, a legjobb képregénysorozatok véget érnek, a VII. rész elkaszálja a fél EU-t, nem lesz SW 1313, helyette egy béna Budifield 4 utánzat. Amikor Lucas eladta nekik az SW-t, nem csak a saját munkáját tette tönkre hanem sok mindenki másét is. 😦

    Kedvelés

  3. Fogalmam nincs milyen lessz a Marveles Star Wars, egy biztos a Dark Horse az egyik ha nem a legjobb, legkreatívabb képregénykiadó a piacon, és mi sokat vesztünk ha nem jelenik meg több Star Wars az ő gondozásukban. A Marvel és a DC meg remek tucattermékeket gyárt, eredetiség nélkül.

    Kedvelés

  4. A Marvel és a DC ha jól tudom szuperhősös témában utaznak. Majd Luke lesz a Superjedi egy J betűvel a jelmezén Leia meg a Superprincess 😦 . Lehet hogy túlzok de ez a hír annyira lesujtó hogy ilyenek jutnak eszembe. 😦

    Kedvelés

  5. Amikor kijött az új trilógia a Dark Horse hozzájuk kapcsolódó képregényeket adott ki, pl. klónháborúk. Szerintem a Marvel is ezt fogja tenni, eleinte a VIII. részhez fogják kötni a történeteket.
    Ha jó lesz az új film, akkor a képregényeket is zabálni fogják!

    Kedvelés

    • Ha elvonatkoztatunk az EU-tól és figyelembe vesszük, hogy Lucas kikerült a képből, szerintem elég sok. Elég tehetséges és már sokszor bizonyított filmes szakembereket szedtek össze. Már csak a színészek kiválasztása a kérdéses pont, de azt már csak nem szúrják el.

      Kedvelés

Hozzászólás