Újabb infók a Rebelsről

Dave Filoni a MoviePilot.de-nek nyilatkozott. Elmondta, hogy visszatérnek a klasszikus trilógia űrhajói, és mennyiben különbözik a Rebels a korábbi munkájától, a The Clone Warstól.

Rengeteg olyan dolgot fogunk látni, ami híressé vált, de már rég nem láttuk képernyőn. Csillagrombolók, TIE-vadászok és a rohamosztagosok – vagyis a Birodalom visszatér, és ez nagy változás, hiszen évek óta csak a Köztársaság idejében játszódtak az események. A sorozat hangvétele is másmilyen. A TCW egyre sötétebb lett, ahogy közeledtünk a háború végéhez és a Jedik bukásához. A Rebels visszahozza a poénokat és a gyorsabb tempót, amiről a régi trilógia híres volt.

Filoni az új helyszínről, a Lethal bolygóról is beszélt:

A Rebels a Peremvidéken fog játszódni. Ha a Peremvidék szóba kerül, az emberek rögtön a Tatuinra gondolnak, ahol Luke Skywalker is felnőtt. Most azonban egy jóval civilizáltabb bolygón vagyunk, egy olyan helyen, mely eleinte profitál a Birodalom létezéséből. A történetek többsége a Lethal bolygón zajlik, melynek felszínét többnyire fű borítja és a felszín tele van hatalmas kődarabokkal. Ez a kinézethez Ralph McQuarrie vázlatai szolgáltak alapul, melyek még a klasszikus trilógiához készültek. Próbáltuk olyanná varázsolni a Lothal bolygót, mintha szerepelt volna a régi trilógiában. Idegen, de olyan érzésed van, hogy találnál ilyen helyet a Földön is. A Hoth, a Tatuin és az Endor ilyenek, és úgy gondoltuk, ez is ideillik.

Eddig egyetlen szereplőjét ismertük csak a sorozatnak, a Sith Inkvizítort, most azonban Filoni bemutatott egy újat is. Ő pedig egy droid, becsületes nevén Chopper.

02 01

27 thoughts on “Újabb infók a Rebelsről

  1. Ezt a droidot komolyan gondolják? Sokkal alacsonyabb mint egy normális asztromech droid ráadásul a fejéből kiálló karok is hülyén néznek ki. 😦

    Kedvelés

    • Na ez az a szitu, amikor szerintem nem a méret a lényeg. 😛

      Én inkább azon vagyok kiakadva, hogy a TCW-ről ilyenkor már többet tudtunk… Ha jól emlékszem.

      Kedvelés

      • Tényleg bántóan keveset tudunk… A droid amúgy aranyos. Kicsit TOR feeling. Lehet, hogy kiderül róla, hogy már több száz éves.

        Kedvelés

      • Akkor biztos lesz valami különleges tulajdonsága amiért elviselik hogy ilyen ronda szegény.

        Kedvelés

      • Most néztem a videót. Mondják benne, hogy kb ők rakták össze. Szóval nem régi, csak sufnituning. 😀
        Valami pozitív tulajdonsága tuti lesz, mert a videó szerint még bunkó is…

        Kedvelés

      • R2 nem bunkó. Önfejű, maximum. Mindig készségesen segít, ha kérik. Chopper csak akkor, ha kedve tartja.

        Kedvelés

      • A tcw-t úgy tudom 2005 ben elkezdték már tervezni, és 2008 ban kezdték el játszani. 3 évig tervezték, és az első részek grafikai szempontbol elég gyengék is voltak. A rebelset meg mikor, másfél éve kezdték el? Nem csodálkozom hogy nem sok midnent tudunk, gőzerővel dolgozhatnak rajta hogy legyen valami időben. De ez a poénos comment kicsit megijesztett…épp végignéztem az ötödik évadot és bár az utolso arc komoly, ez az egész droidos 4 rész, meg a padawanos cirkuszos hülyeség fájdalmasan gyerekes volt, tele erőltetett poénokkal. Összeségében nem volt a vége épp dark…Félek megint elfelejtik hogy már az uj triologia rajongoi is felnőttek, hát még a régié, nem kéne megint 6 éveseket megcélozni.Bér szerintem egy 10 éves fiu is inkább valami komolyabbat nézne mint botladozo droidokat.
        Ha elcseszik igencsak mérges leszek a tcw elkaszálása miatt:S

        Kedvelés

      • Lehet, de fel kellett építeni a komplett Lucasfilm Animationt. Rengeteg dolgot ki kellett találni, el kellett dönteni, illetve mindezt költséghatékonyan kellett tenni. Most ott a Disney, aki pumpálja a pénzt, és a TCW, aminek a hátára lehet állni, hogy ne nulláról induljanak. Inkább a premiertől számított idő a fontos, ami azért már nem sok…

        Kedvelés

  2. Eh a TCW nem a sötétről volt híres, max 6-7 rész… Inkább a ‘poénok domináltak benne’ astromech droidok, r2 és c3po óz a csodák csodája copy-ja stb.
    Ha ahhoz képest is poénkodni akarnak….
    Mellesleg ha a darkos vonalat nézzük az eredeti trillógia vs új:
    régibe: maul karaktere, kamino, 66os parancs
    újba: vader karaktere, birodalom (enyhén nácira hajazása bár ez inkább magánvélemény), maga az egész Birodalom Visszavág (wampától a bespini hintázásig) Palpatine karaktere fenyegetőbb volt és így tovább
    Eredeti sötétebb volt, pont hogy az újban akarták elpoénkodni jarjarral csak nem sikerült valami jól….
    Kíváncsi vagyok látták-e egyáltalán a filmeket, vagy csak hallottak róla…. -,-

    Kedvelés

    • A régi trilógiának volt egy amolyan felhőtlen, politikamentes hangulata, minden felnőtt tartalom ellenére is. Más volt a humora, mint az előzményeknek, ezt Abrams is említette már… hogy ahhoz akarnak inkább visszatérni. Szerintem itt is inkább arra gondolnak, hogy azt a fajta humort hozzák vissza, nem a mennyiséget.
      A TCW-nél arra gondoltak, hogy az utolsó részek sötétebbek lettek. Lényeg, hogy nem ott folytatják, ahol az abbamaradt. Tiszta lappal indulnak.
      Feltételezem látták a filmeket… 🙂

      Kedvelés

      • Ki vagyunk segítve azzal hogy látták a filmeket ha az EU-t nem ismerik… A TCW is ellentmondott rengeteg dolognak, remélem ezt a Rebels alkotói igyekeznek majd elkerülni.

        Kedvelés

      • Azért az EU elég kiterjedt dolog, nem fognak elolvasni minden egyes könyvet és képregényt, hogy te elégedett legyél, mert minden vessző a helyén van. És nem is ez a cél, hogy visszaböfögjék az EU-t. A cél, hogy sikeres legyen a sorozat, és mi is jól szórakozzunk. Én személy szerint nem fogok harakirit elkövetni, ha lesz egy-két ellentmondás. A lényeg, hogy jól szórakozzak.

        Egyébként meg te minden villanását ismered az EU-nak? Lehet, hogy olyan ellentmondások lesznek benne, ami neked fel sem fog tűnni, mert nem olvastál/hallottál az “eredetijéről”.

        Kedvelés

      • Ebben egyetértek. Ráadásul a lázadás kora elég túlzsúfolt az EU tekintetében, és szerintem bőven van köztük olyan történet is, amitől ha megválnánk, az csak előnyére szolgálna a Star Warsnak (pl. a régi Marvel-féle képregények).
        Egyébként én úgy tudom, hogy a Rebels pár évvel a 4. rész előtt fog játszódni, úgyhogy csak elég kevés történet van a veszélyzónán belül.

        Kedvelés

      • Szerintem egyáltalán nem lesz koncepció, hogy ne ütközzön az EU-val. Lehet, hogy jobban figyelnek majd, mint az EPVII-nél, de ne számítsunk sok EU dologra!

        Alapvetően nem is a történetről beszélgettünk fentebb, hanem a hangvételről. Továbbra is fenntartom, hogy a humor típusát igazítják majd a klasszikus trilógiához, nem a mennyiségét. Ez pont azt jelentené, hogy háttérbe szorulnak majd az infantilisabb poénok.

        Személy szerint elvoltam néha egy-egy droidos meg padawanos résszel, de időnként azért már nekem is sok volt. Reméljük ez egy felnőttebb sorozat lesz!

        Kedvelés

      • Bocs az előzőt Eszternek szántam. A droidos részek még tűrhetőek voltak, de a padawanosak a TCW legrosszabb részei közé tartoztak.

        Kedvelés

      • Az a baj, hogy nem ismerek többet az EU-ból mint te vagy bárki más, és így is rengeteg dolog tűnt fel.

        Kedvelés

      • Azt be kell látni, hogy a görcsös ragaszkodás az EU-hoz előbb-utóbb a sorozat rovására ment volna. El kellett dönteniük, hogy vagy a rajongóknak azt az 1%-át akarják kiszolgálni, akik már vettek a kezükbe életükbe könyvet/képregényt, vagy pedig a maradék 99-et. Túlságosan nagy változtatások meg amúgy se voltak, egyedül talán a Coruscant Nightsba való belekontárkodást tartottam szükségtelennek.

        Kedvelés

      • És Dengar előtörténete? Adi Galliának is kitaláltak egy új halált, pedig semmi szükség nem volt rá. 😦

        Kedvelés

      • Ha jól tudom, Dengar eredettörténetén nem változtattak. Direkt úgy csinálták meg, hogy összeférjen az EU-val. Az Obsession képregényt, amiben Adi Gallia meghal, pedig törölték a kánonból, ezért találtak ki neki új halált.

        Kedvelés

  3. Dengarból a Megfizetsz! Dengar története szerint a Birodalom csinált fejvadászt. A Klónháborúk idején a Birodalom meg sehol sem volt. Az Obsession törlésének semmi jelét nem látom sem Wookieepedián, sem máshol.

    Kedvelés

    • Hivatalosan az Obsession minden Ventress sorsával kapcsolatos része nem-kánon, de mivel az egész történet az ő utána való kutatásról szól, így nélküle teljesen értelmét veszti a cselekmény, de ez már kicsit off.

      Kedvelés

      • És pont azért lett nem-kánon mert a TCW-ben máshogy alakult a sorsa. 😦 Az ilyenektől félek a Rebels kapcsán is.

        Kedvelés

  4. Nem igazán kapcsolódik a Rebelshez, viszont érdekes a TCW vs. EU téma szempontjából. Szóval kikerült a Yoda-történet utolsó részének a szinopszisa, és egy elég érdekes dologra lehetünk figyelmesek benne:

    “On Moriband, the home world of the Sith, the time has come for Yoda to pass his final test. Only then will he learn the best-kept secret of his order, but first a most powerful enemy awaits….”

    Moriband? Most komolyan? Eddig védtem a készítőket a folyamatos kánonvariálás miatt, ha az a történet érdekeit szolgálja, de ez azért durva. Még ha Lucastól jön is a név nem értem, miért kell megváltoztatni valami olyasmit, ami már a kezdetektől egy igen megkerülhetetlen része az EU-nak.
    Persze az is lehet, hogy az valójában Korriban akart lenni, csak pár betű átalakult a németről angolra fordítás során. Reméljük így van, és nem egy újabb Lucas agymenéssel van dolgunk.

    Kedvelés

Hozzászólás