EU szereplők a VII. epizódban?

Folytatjuk a hírek pótlását… bár most erősen pletykákról lesz szó. Nagyon erősen.
A starwars7news.com arról lamentált néhány napja, hogy mennyire is jelenik majd meg az EU a VII. epizódban, mikor egy névtelen hozzászóló, akik később azt kérte, szólítsák JediDiggernek, a kommentek között belsős információkat osztott meg az oldallal. Szerinte megkapjuk Marát is, Jacent, Jainát és Bent is…meg nem is… Olvassátok fenntartásokkal!

Mara Jade

Itt az a bizonyos első hozzászólás:

Az elmondható, hogy a Rebels fogja bemutatni Mara Jade-et a filmes kánonban, aki időnként megjelenik majd az Inkvizítor oldalán. Ő lesz Ben Skywalker (élő) anyja.
A VII. epizód 30 ABY-ben játszódik. Jacen és Jaina azok lesznek Bennek, mint Luke-nak Han és Leia voltak. Ben nagyjából annyi idős, mint az unokatestvérei. Chewie életben van. 4 ABY-től teljesen új idővonalat kapunk.
Pablo Hidalgo és Leland Chee folyamatosan konzultál Kethleennel és J.J.-jel az EU adatbázisból származó részletek, karakterek ügyében.
2015-re a könyvek és a képregények a mozik, a TV és a Netflix kánonjába fognak tartozni.
A Rebelsnek nagyon erős kapcsolata lesz az új trilógiával. EU karaktereket, ötleteket, bolygókat visz majd a kánonba, és bemutat két új szereplőt az új trilógiából, egy birodalmit és egy Jedit.

Azok után, hogy mennyiszer elmondták, hogy a VII. epizód nem a könyveken alapul majd, meglepődnénk, ha ennyi is bekerülne az EU-ból… Az viszont nem hihetetlen, hogy esetleg a Rebels karaktereket adhat az új trilógiának, hiszen hasonló pletykánk már volt.
A forrás így folytatta egy későbbi üzenetében:

Jelenleg az EU karakterek vázlatos leírását használják megváltoztatott nevekkel. Luke felesége a Shira Brie/Marad Jade formulát követi majd: Vörös haj, zöld szemek, attitűd, stb…
Ugyanez a helyzet a nagy trió gyerekeivel.
A rajongók nem találkozhatnak majd olyan karakterekkel, mint Kyle Katarn, Corran Horn vagy Chligal, de hozzájuk nagyon hasonlóval biztosan.
Ez nem is lehetne világosabb, A Jedi visszatér utáni EU, mely ’91-ben indult, halott. A Kirajzástól számolva egyetlen történet sem számít.
Bob Iger [a Disney feje] is azt mondta, hogy a 17.000 létező karaktert inspirációként használják majd. Shire Brie és Mara Jade lesznek Luke feleségének/szerelmének alapjai.
Jaina a Solo lány, Jacen a Solo fiú, Ben pedig a Skywalker fiú ihletője.
Az új idővonal legtöbb karaktere a régi idővonal karakterein alapszik.

Ha ennyi mindent át akarnak venni, miért éppen a nevet változtatnák meg? Sok minden kamunak hangzik ebből, de az esélye mindig megvan annak, hogy mégsem az.
Mara Jade feltűnése mint Luke szerelme valószínűtlennek tűnik, hiszen George Lucas maga is rengetegszer kijelentette, az ő fejében Luke sosem nősült meg.
Az viszont aztán tényleg nagyon merész kijelentés, hogy az EU halott. JediDigger nem tudhat sokat róla, ha ilyet ki mer mondani, hiszen szerinte is csak a Kirajzástól számítva törlik el… Na, ez a másik. Az első üzenetben még 4 ABY-ról (A Jedi visszatér) volt szó, a másodikban viszont már 27 BBY-ről (Kirajzás) beszél. Ez nem kis különbség, hiszen így az egész klón háború és a lázadás korai szakaszai is eltűnnének (kivéve persze a TCW-t). Azért ez nagyon drasztikus lenne.

A forrás szerint a VII. epizódra való utalgatás nem a Rebelsben kezdődik majd, hanem A klónok háborúja hátralévő részeiben, azon belül is Yoda történetívében. Na erre nagyon kíváncsiak leszünk!

Michael Arndt

JediDigger megerősíti, hogy a Michael Arndt távozásának körülményeiről szóló pletykák igazak, azaz kreatív okokból küldték el. Arndt Luke-ék gyerekeire koncentrált a forgatókönyvében, Abrams viszont még a Nagy Triót szerette volna a középpontba helyezni, így elváltak útjaik és a szkriptet átírták. JD szerint viszont itt nincs vége a történetnek, szerinte ugyanis Arndtot átvezényelték a VIII. epizód írására, ahol már tényleg a fiatalokon lesz a hangsúly. Ezt alátámasztja az is, hogy az Oscar-díjas forgatókönyvíró azóta sem választott következő projektet, pedig más stúdiók biztosan örömmel lecsapnának rá.

JediDigger azzal zárta meséjét, hogy elmondta, Abrams többször is találkozott Timothy Zahnnal. Ezt azonban maga az író cáfolta a Club Jade-en:

Általában nem folyok bele az ilyen dolgokba, de mivel felmerült a nevem, gondoltam hasznos lesz, ha elmondom, hogy Abrams és én *nem* találkoztunk. Akármit is jelentsen ez.

Az oldal szerint JediDigger forrásai mind közel állnak a produkciókhoz, de így is nehéz minden állítását komolyan venni. Ti mit szóltok mindehhez?

23 thoughts on “EU szereplők a VII. epizódban?

    • Ezt mondja: “No story from Outbound flight forward counts.” Persze, ki lehet olvasni belőle mást, de nekem ez nagyon egyértelműen azt jelenti, hogy onnantól minden kuka. Mondjuk eleve szkeptikus vagyok ezzel az egésszel, szóval nemtom…

      Kedvelés

      • Én elhiszem hogy a Disney ilyen marhaságokat csinálna. 😦 Ben egyidős az ikrekkel, Anakin meg sehol.

        Kedvelés

      • Alapvetően azért még ott tartunk, hogy nuku EU a VII. részben, szóval az már a legkevesebb, hogy egyidősek-e. Én csak ezen a Kirajzáson vagyok kiakadva…

        Kedvelés

      • Goten56,teljesen egyetértek! hogyha tényleg az EU karakterekről mintázzák a VII. rész szereplőit,de a nevüket megváltoztatják,elrontják vele a filmet,főleg azok számára akik a könyveket is olvasták :/

        Kedvelés

  1. Még ha igaz is valamennyire, az is lehet, hogy az információ torzított, csak bizonyos részigazságokat tartalmaz. Lehet, hogy ő is sok mindent félreértett.
    Annyit tudok, hogy a Lucasfilm könyves részlegénél elméletben létezik egy olyan terv, hogy talán Zahn írna egy átvezető regényt, amely összefoglalna bizonyos Endor utáni dolgokat és hidat képezne az EP7 előtti időkbe. Hangsúlyozandó, náluk is csak elméletben létezik a dolog.
    Olyasmit el tudnék képzelni, hogy Zahn nem Abrams-szel, hanem a Story Group tagjaival konzultált inkább.

    Kedvelés

  2. Ilyesmit már csináltak egyszer, amikor összeboronálták a jedi folytatásául megírt regényeket, csak már nem emlékszem melyik könyvvel. Akkoriban – ha jól emlékszem – több fiatal írót is felkértek a folytatás megírására, melyekből a Zahn trilógia lett a befutó. Később a többi versenyző regényét (összesen talán 5?) is EU-sították. (asszem ezek között volt a különbéke, és a szökevények)
    Persze a film nagyobb horderejű, mint egy “hivatalos” folytatás könyvben, de azért mindent nem kellene szétbombázni.
    Ha megteszik, lelkük rajta, és azzal vigasztalódom, hogy mennyi szép órát szereztek az EU könyvek és képregények.

    Kedvelés

  3. Nem lehet, hogy egyszerűen arról van szó, hogy nem akarnak jogdíjat fizetni a szerzőknek az általuk kitalált karakterek után, és ezért nevezik M.J.-t X.Y.-nak, és így tovább? Erre már volt plélda a Star Trek Vayager esetében, ahol egy Star trek Next generation-os karakterből Nicholas Locarno-ból született meg Tom Paris karaktere.

    Az is lehet, hogy a forrás a Kirepülés Terv helyett a Túlélők Keresésére gondolt. Úgy még lenne értelme is. Persze én is csak találgatok.

    Kedvelés

    • Ha jól tudom, akkor minden az írók által kitalált karakter a Lucasfilm tulajdonát képezi, úgyhogy azt tehetnek velük, amit csak akarnak.

      Kedvelés

      • Nem tudom, mire gondolhatott. Amit először ír, a 4 ABY, az logikus. Persze korábbról is törölnek dolgokat, az biztos, de a totális megsemmisülés csak A Jedi visszatér után induljon (ha már indulnia kell valahol)…
        A túlélők keresése már nagyon kései könyv. Ha Zahn könyvről beszélünk, valahol a Hűség környékén kell meghúzni a vonalat.

        Szerintem sem kell jogdíjat fizetniük. Az egész EU az övék, azt használnak, amit csak akarnak. Meg, ha kéne is, nem hiszem, hogy éppen ezen spórolnának. Én még mindig amondó vagyok, hogy max annyiban hasonlítanak majd a gyerekek, hogy itt is lesznek. Luke-nak meg nem hiszem, hogy lesz felesége…

        Kedvelés

      • Arra gondolsz hogy Luke majd a régi jedi lovagok tanait fogja követni? Mert az kár lenne.

        Kedvelés

      • Arra gondolok, hogy Lucas számtalanszor elmondta, hogy Luke nem nősül meg, ha rajta múlik… Mondjuk azt is sokszor kijelentette, hogy nem lesz 7-9, szóval már nem tudom én sem…

        Kedvelés

      • Lucas nem normális. Ha az lenne, nem hagyná hogy a Disney lerombolja amit épített.

        Kedvelés

      • Az EU-t nem ő építette, azon kívül pedig eddig semmit sem romboltak le (egyelőre még azt sem), szóval…
        Csak abból indulok ki, hogy elméletileg Lucas története alapján épül fel az új trilógia. Mondjuk a Disney-nek joga van változtatni a treatmentjén (gondolom ez nem lett szerződésbe foglalva).

        Kedvelés

      • Nélküle mégsem jöhetett volna létre az EU, nem beszélve arról, hogy az sokkal normálisabb folytatást adott a filmjeinek mint amilyet valószínűleg a VII. rész fog.

        Kedvelés

  4. Ha a szereplőket az EU karakterekről mintázzák meg, akkor nehogy már a neveket ne tartsák meg. Semmi pluszt nem adna hozzá a filmhez az, ha lenne egy külsőre és jellemben Mara Jade-del megegyező karakter, de a nevét meg megváltoztatnák. Ezzel csak feldühítenék a rajongókat.
    Ha főbb karaktereket és az alapkoncepciót megtartják, akkor nagyságrendekkel megnő az életben maradó EU történetek száma. Szerintem az egész ott dől el, hogy a megfelelő embert kérik-e fel a 7. rész regényváltozatának a megírására. Luceno lenne a legjobb választás erre a feladatra. Róla el tudom képzelni, hogy meg tudná oldani, hogy minden passzoljon egymással.

    Kedvelés

Hozzászólás