Rebels – Kanan, a cowboy Jedi

Az USA Today egy exkluzív videóval örvendeztetett meg bennünket, melyben a készítők bemutatnak egy új szereplőt az ősszel induló Rebelsből. Ez a szereplő Kanan, akinek Freddie Prinze Jr. kölcsönzi a hangját, és aki úgy nyilatkozott a karakterről, hogy “ő a legkirályabb karakter az univerzumban”. Bízzunk Freddie-ben. 😉

kanan-1 kanan-2

http://c.brightcove.com/services/viewer/federated_f9?isSlim=1

Freddie Prinze Jr. Jedinek született. Az ő arcát is sebhelyek borítják, melyek bizonyítják, hogy négyéves korában fénykardcsatákat vívott a barátaival.

Felnőttként a színész Kanannak kölcsönözheti a hangját, aki egy Erő-érzékeny, hősködő fegyverforgató, és nem mellesleg az új Star Wars Rebels egyik főszereplője. A sorozat egyórás extra epizóddal nyit idén ősszel a Disney Channelen, később pedig félórás részeket láthatunk majd a Disney XD-n.

“Azok számára, akik nagyjából annyi idősek, mint én, a Star Wars a vérükben van.” mondja Prinze (37). “Ugyanannyiszor hallottam azt, hogy ‘Az Erő legyen veled’, mint azt, hogy ‘Szia, mi újság?’.”

A Rebels 14 évvel azután játszódik, hogy a Császár kiadta a 66-os parancsot, és a Jediket szinte kiirtották, vagy éppen száműzetésbe taszították őket, mint Obi-Want és Yodát.

Azóta Kanan is mélyponton van. A fénykardját elzárva tartja, helyette sugárvetőt használ, hogy ne hívja fel magára a Birodalom, az Inkvizítor és a rohamosztagosok figyelmét. De végül ismét ereje teljében lesz, hála a The Ghost legénységének, és tovább harcol a Birodalom ellen.

“Arra kényszerítették, hogy söpörje az ágy alá a múltjának nagy részét”, mondja Prinze. “Hazugságban élt? Egy bizonyos ponton azonban a hazugság valósággá vált. És azonnal visszakényszeríti a Jedik útjára, ami igazi kihívás Kanan számára. És nagyon jó látni azt, hogy valójában mire képes egy Jedi.”

Dave Filoni “cowboy Jedi”-ként írja le Kanant. És a Star Wars eddigi sztoikus Jedijeivel ellentétben olyan éles a nyelve, mint a fénykardcsapásai.

“Azért a melankólia sem maradhat el. Kanan végignézte, ahogy a 66-os parancs szinte megsemmisít egy egész kultúrát, amihez ő is nagyon kötődött”, mondja Prinze. “Mindenképpen többet látott már, mint amit egy fiatalembernek kellene. És amit ő látott, az a legrosszabb, amit elképzelhetsz.”

Prinze valószínűleg bármilyen szerepelt elvállalt volna a Star Wars Rebelsben, fejvadászt, Sith nagyurat, vagy akár egy TIE-pilótát is, de mégis “a Jedi az, aki valójában lenni szeretnél”, mondja. “Soha nem akartam Thripio lenni. Csak a rosszfiúk elől kéne menekülni.”

Azonkívül, hogy Kanannak kölcsönzi a hangját, Prinze felkészíti négyéves kislányát, Charlotte-ot, hogy megnézze a klasszikus trilógiát. “Meg kell tudnia, hogy milyen menő dolog egy fénykard és milyen menő az apukája is.”

7 thoughts on “Rebels – Kanan, a cowboy Jedi

  1. Jónak ígérkezik, én még azt remélem hogyha csak 1 részig is de bele szülik a force unleashedből Kotát meg Starkillert, hogy ők is ott vannak néhány csatában meg hasonlók, de ha nem az se baj.

    Kedvelés

  2. Jajjj nee…hogy néz már ki az a ruha , borzalmas stilizálás. Hát mégis kidobják azt a tudást amit a tcw nél már elértek? az utolso részek már olyan szépek voltak. Direkt kiemelték hogy nem lesz tcw sen vékonyitott tul sitlizált stilus. Erre ez.Mint egy sims3 karakter:S

    Kedvelés

      • Volt bizony. Az öt évad alatt nagyon sokat fejlődött a sorozat. Szerintem ott már senkinek nem lehetett egy rossz szava se a grafikára, mert amit ebből a stílusból ki lehetett hozni, azt addigra már elérték. De amúgy ha összehasonlítod a legelőször készített részeket (1×6/7) az első évad maradékával, már ott is szembetűnő a különbség.

        Ez a Kanan pedig amolyan Cade Skywalker-szerű karakternek tűnik, legalábbis a jellemét és a hátterét nézve, de még kinézetre is látok köztük hasonlóságot.

        Kedvelés

      • Kinézetre hasonlóak? Cade szőke, göndör, ha emlékeim nem csalnak…

        Kedvelés

      • Az arca engem valamiért rá emlékeztet, plusz a szakáll is hasonló.

        Kedvelés

Hozzászólás