A legjobb Sith

Kicsit ellentmondásos a cím. 😀 De ha az alapul vett Legjobb Jedi cikket nézzük, akkor bizony ez a jó cím. Két hét alatt 20 lista érkezett, ez alapján állt össze a legjobb 10 Sith, úgyhogy innentől kezdve csak az problémázhat, aki küldött listát. Aki nem küldött, az gondolkodjon el, és legközelebb küldjön – itt is van a következő, ahol 2013 legjobb regényeiről szavazunk. 😛

Érdekes szituáció állt elő. Az első helyen ugyanis két Sith osztozik, ők mindketten 124 pontot gyűjtöttek. Amit még szeretnék kiemelni, hogy a tízes listán egyetlen egy nő sem szerepel – és ez szomorú.

10. Darth Nihilus

nihilus

9. Marka Ragnos

markaragnos

8. Exar Kun

exarkun

7. Darth Malgus

malgus

6. Sith Császár/Tenebrae/Vitiate nagyúr

emperor

5. Darth Vader

vader

4. Darth Plagueis

plagueis

3. Darth Revan

revan

1. Darth Sidious

sidious

1. Darth Bane

bane

10 thoughts on “A legjobb Sith

  1. Jómagam szavaztam és kíváncsian vártam mit gondol a “nagy tömeg”. Részemről a listán szereplő karakterek nagyjából rendben is vannak.Az hogy kinek melyik helyen az már szubjektív. Ha nagyon boncolgatni szeretném, az erő sorrend már más felállás lenne, illetve sötét jedik nem szerepelnének ezen a listán. Revan pl. – mint annyi embernek – nekem is nagy kedvenc de valahogy nyugodt szívvel nem tenném ebbe a listába. Se ide,se oda, talán pont ezért ennyire kedvelt alakja a sw-nak. Ellenben Ragnos, Malgus, Nihilus ,Palpi, Vitiate és Bane ízig – vérig sith. Plagueis meg amolyan bankár-sith számomra:) Teszem hozzá gyorsan hogy imádtam a róla szóló könyvet és a karakterét.

    Említetted hogy hiányolod a női karaktereket.Én speciel csak azért nem tettem bele mert nagyon szűk a tízes lista, nem tudtam volna kit kihagyni. Egy húszas csapatot egyszerűbb lenne összehozni:) Készülhetne egy sötét jedi szavazás is, vagy női shitek-jedik közös lista.Hasonlóan izgalmas összevetés lenne..

    Kedvelés

    • Igen, azon én is meditáltam, hogy a Sötét Jedikkel mi legyen a helyzet, de végül úgy gondoltam, hogy úgyis mindenki írja őket. Ebben az esetben Revant, Vadert és Exar Kunt nem írtam volna.

      Kedvelés

      • Szerintem a lista rendben van, habár szerintem Palpatine kicsit túl van értékelve, de hát nem minőségi szempont volt, hanem szimpátia, ha jól tudom, ugyan én inkább igyekeztem minőség alapján összeállítani. Sajnos megfeledkeztem a női Sithekről, Darth Traya befért volna a 10-be.

        Kedvelés

      • Hajrá sitek! Részemről oké de szerintem Darth Plagueisnek és Darth Sidiousnak helyet kéne cserélniük a toplistán. :wow:

        Kedvelés

  2. én listámon volt nőci :p igaz nem vmi elöl (traya).
    fura én malgust kihagytam szerintem nem fér ide, vadert is hátulra biggyesztettem, és revan is vitiate után szerepel jóval (nálam ő az elején van sidious-al), elvégre az emperor felülkerekedett(?) rajta, meg malakon (is).

    Kedvelés

Hozzászólás