Potenciális SPOILERek az új trilógiáról

A Making Star Warsnak komoly hírei vannak az új trilógia gonosztevőiről. Persze csak akkor hírek, ha hihetünk a forrásainak, melyek állítólag nem olvasták a forgatókönyvet, de a forgatáson dolgoznak. Ha nem akartok beSPOILEReződni, ne olvassatok tovább!

Force Unleashed
(A képek a The Force Unleashedből és a Rebelsből vannak.)

A rosszfiúkat a VII. epizódban “Jedivadászok“-nak [Jedi Hunters] hívják a filmen dolgozók. Ezek igen ijesztő egyének, feketébe öltözve, néhányuk sisakkal, és a Jediket vadásszák a Birodalom számára.

A cikk írója állítólag egyre többet hall/hallott az utóbbi időben ezekről a “Jedivadászok”-ról, és önkéntelenül is a Rebels Inkvizítora jutott róluk eszébe. Az eredeti forrása, aki először említette ezeket a gonosztevőket, az elmondása szerint, nem tud semmit az animációs sorozatról. Vagyis nem vehette onnan az ötletet. Mikor az író mesélt a forrásnak az Inkvizítorról, az rábólintott, hogy erről van szó.

Egy harmadik forrás ragaszkodik hozzá, hogy David Oyelowo adja a három ellenség közül az egyik hangját.

Lehet, hogy arra próbál ezzel célozni, hogy az egyik ellenség az Inkvizítor, hiszen ezt a szerepet pletykálják már régóta a színésznek, azonban már biztosra vehető (higgyetek nekünk), hogy Oyelowo a birodalmi ügynököt, Kallust alakítja a Rebelsben. Kallusról nehéz elképzelni, hogy Erő-érzékeny lenne. Persze lehetséges, hogy Oyelowo egy másik karaktert játszik a VII. epizódban.

Rebels

A következő egyén pontosít:

Lupita Nyong’o, Adam Driver és David Oyelowo alkotja a gonoszok csapatát a filmben, és mindannyian “Jedivadászok”. Lupita “sárga kontaktlencsét” viselhet a filmben, mert nemrég látták, hogy próbálgatja őket miközben sétálgat.

Ezek a “Jedivadászok” állítólag fekete-króm ruhákban járnak, és fekete-króm egyenruhás katonák kísérik őket.

Nagyon birodalmiak, de nagyon újak.

Feltételezhetőleg (nem tudjuk, ki feltételezi, a forrás vagy az oldal) ezek a “Jedivadászok” az okai annak, hogy nincs Új Köztársaság. Azt, hogy nincs Új Köztársaság, hallottuk már teljesen más forrásból is.

..a “Jedivadászok” imádják a Sith-eket, és szándékukban áll feltámasztani őket. Azzal bízták meg őket, hogy védjék meg a Sith-eket bármi áron és biztosítsák a túlélésüket.

Force Unleashed

Ugyanez a forrás állítja, hogy Luke Skywalker azért küzdött az elmúlt harminc évben, hogy őket megállítsa, azonban túl sokan vannak, ő fáradt és segítségre van szüksége. A rosszfiúknak van egy célja: A Sith-ek feltámasztása, ami “nagyon úgy hangzik, hogy a következő filmben történik meg”, azaz a VIII. epizódban, és “gondolom a IX.-ben végeznek vele” (a feltámasztott Sith-tel).

A forrás vagy az oldal szerint (nem tiszta), feltételezhetőleg azért nem vadászták le Luke-ot a klasszikus trilógia idején, mert Darth Vader megtiltotta nekik, mondván, a Sith-eknek terveik vannak vele. Vader és Sidious halála után a “Vadászok” lettek a Sith-ek helytartói. Az Uralkodó parancsa az volt erre az eshetőségre, hogy támasszák fel vagy őt, vagy egy másik Sith-et, hogy ki ne haljanak.

A “Vadászok”-at minden bizonnyal Sidious kezdte el kinevelni, hiszen hasonló terve már a TCW Children of the Force című részében is volt.
Ezek után értelmet nyerhet a több mint egy évvel ezelőtti pletyka?

Mit gondoltok? Mennyi lesz igaz az olvasottakból?

17 thoughts on “Potenciális SPOILERek az új trilógiáról

  1. Tudom, ezzel a véleménnyel megint kisebbségben vagyok, de nekem egyre jobban tetszik ez a sztori, vagy legalábbis a “Jedivadászok” ötlete. Jó, a nevük hülye, de ugyebár ez nem hivatalos. A Kultisták jobb név lenne. Erről jut eszembe… a Jedy Academy-nek is hasonló volt a sztorija, nem? Ragnost akarta feltámasztani egy szekta.
    Először (a hír írása közben végig) szkeptikus voltam, de mostanra egészen megbarátkoztam az ötlettel.

    Kedvelés

    • Tegyük fel, hogy a fentebbi pletykáknak van valóságalapja. A kérdés az, hogy ki fogja kitanítani ezeket az ifjú inkvizítorokat? Nyong’o és Driver kb. harminc évesek, és nagyjából ennyi idő telik el a Jedi és a 7. rész között, vagyis a megboldogult Palpatine már nem lehet a mesterük. Lehet, hogy a Rebelsben Kanannak nem sikerül likvidálnia az inkvizítort, aki főnök halála után elhatározza, hogy saját kezűleg fogja kitanítani az új generációt. Ez elméletileg működhetne, mivel a fajának az élethossza 700 év, és ezzel meg is lenne a kapcsolat az új film és a sorozat között.

      Kedvelés

      • Én is pont erre gondoltam. Az Inkvizítor lehet a kapocs, ahogy már régóta mondogatják is. Esetleg Max von Sydow, mint idősebb Inkvizítor?
        Az sem biztos, hogy Driverék embert játszanak, szóval ők is lehetnek idősebbek.

        Kedvelés

      • Sydow inkább Kanan lehetne, mert korban ő stimmelne hozzá a leginkább. Az inkvizítornak meg nem kéne öregebbnek látszania a rebelsbéli verziójánál. Ha ő CGI karakter lesz, akkor Serkishez illene a szerep.

        Kedvelés

      • Teljes mértékben igaz, Kanannak stimmelne. 🙂
        Csak rámutatnék, hogy a Wookieepedia a Wizards RPG-jének 2007-es webkiegészítőjéből vette az infót, miszerint 700 évig élnek. Ez bőven változhat az új filmekben, regényekben.
        Amúgy nem gondolnám, hogy CGI-t használnának. A Sith-ekben is megoldották maszkkal.

        Kedvelés

  2. Lehet, hogy elborult elmélet, de mi van, ha mindez igaz, és egy korábbi Sith-et akarnak feltámasztani? Esetleg a TCW-ben újradizájnolt, eredetileg is Lucas szülte Bane-t? Eddig nem tudtam mit kezdeni a címmel, de így még a The Ancient Fear is értelmet nyerhet…

    Kedvelés

  3. Nem ér! Ezt a ,,Jedi Academy” háttértörténetéből koppintották. Ez a történet az, hogy van egy Tavion nevű nőszemély, aki a mi mesterünk expadavanja. Azért ,,ex”, mert rátámadt, de mesterünknek nem volt szíve megölni. Viszont ez a nőstényördög rátalál egy jogarra, amivel összegyűjtheti az Erőt, és ezzel az ERővel feltámaszthat egy 5000 éve halott Sith Nagyurat, Marka Ragnos-t, ezt kell nekünk megakadályozni, a Sötét Oldalon (mert oda is át lehet állni) úgy, hogy elvesszük tőle a jogart, hogy ne vehesse át Ragnos az uralmat, mert mi akarunk uralkodni, a Világos Oldalon meg úgy, hogy elpusztítjuk a jogart… Nekem ez nagyon gyanús.

    Kedvelés

  4. Ma azt olvastam a theforce.net-en, hogy ez a Jedi Hunter-es pletyka nem igaz. Pedig nem lett volna rossz egy ehhez hasonló story, egy badass feltámasztott sith-tel. Azt is jelentette volna, hogy tényleg hasznosítják az EU-t (Jedi Knight: Jedi Academy), mégha átalakítva is. Hamár nem maradt meg az eddigi EU, ez a felfogás tetszene.

    Kedvelés

  5. @Lianne
    -Nem szeretnék akadékoskodni, de legközelebb kérlek írd oda, hogy “spoiler”, vagy valami. Én ugyan játszottam a játékkal (az egyik kedvenc játékom, és nagyon tetszett a története is), de ha nem játszottam volna vele akkor most lelőtted volna a slusszpoént.
    -És megintcsak no offense, de Tavion nem volt Kyle Katarn tanítványa. Tavion mestere, Desann volt növendék Luke Jedi Akadémiáján. Csak a pontosság kedvéért. 😀

    Kedvelés

    • Szerintem a Jedi Outcast jobb volt az Academynél, de az abszolút kedvenc az első The Force Unleashed, viszont a második részéről inkább ne is beszéljünk.

      Kedvelés

  6. Két ponton sántít nekem ez a Spoiler.

    1. A Vadászoknak mi a biznisz abban, hogy feltámasztják Palpit, Vadert vagy valaki más Sith-et, ha egyszer már ők viszik a boltot? Ennyire hiányzik nekik egy főnök? Vagy valami Sith titokra fenik a fogukat?

    2. Ha Luke és a Vadászok 30 éve harcolnak – megkockáztatom, hogy fénykarddal – hogyhogy még mindkét fél egészben van?

    Mondjuk, ha Vadert támasztanák fel, a prequel után újabb 3 filmet lehetne eladni azzal a marketinggel, hogy láthatjuk a Fekete Lovag (újjá)születését.

    Kedvelés

Hozzászólás