Újabb sztoripletykák képekkel

Újabb potenciálisan SPOILERes szóbeszédek láttak napvilágot a VII. epizód cselekményével és karaktereivel kapcsolatban. Lejjebb beszélünk a Rebelsről, az A New Dawnról, a fiatal Leiáról, csillagrombolókról, rohamosztagosokról és kiborgokról. Lássunk hát hozzá, természetesen jó adag fenntartással!

Sith Inkvizítor

(Ez a kép még csak a The Old Republicból van.)

A legújabb adalék a Latino Review-tól érkezett, és lényegében a két korábbi nagy sztoripletykát hozza közös nevezőre néhány új infóval. Ezeket itt és itt olvashatjátok, ha még nem tettétek.
Ha olvastátok, ha nem, röviden összefoglalom, mi az, ami a két cikkből lényeges lehet:

A film gonoszai a “Jedivadászok”, akik nem Sith-ek, de majdnem. Az ő szolgálatukban álltak már jó ideje. Miután az Uralkodó és Vader meghalt, az egyetlen céljuk a Sith-ek feltámasztása lett. Luke 30 éve azért harcol, hogy őket megállítsa, azonban elfáradt, és segítségre van szüksége.
A “Jedivadászok” fekete-króm ruhákban járnak, és fekete-króm egyenruhás katonák kísérik őket.
A főgonoszokat, akik mind ilyen “Vadászok”, Lupita Nyong’o, Adam Driver és David Oyelowo alakítják majd. Lupitát látták sárga kontaktlencsével a forgatáson.

A film azzal kezdődik, hogy Luke fénykardja (és bizonyos források szerint keze) lezuhan egy sivatagos bolygóra, ami nem a Tatooine, és rövid úton egy dezertőr rohamosztagos, John Boyega karakterének kezébe kerül. Daisy Ridley karaktere pedig vele tart. A rohamosztagos felettes tisztjét Gwendoline Christie alakítja, aki a nyomukba ered. Boyega és Ridley karakterei elhagyják a bolygót, és találkoznak Hannal és Chewie-val, akik már nem az Ezeréves Sólyommal repülnek, hanem valami mással. Felismerik, hogy a kard Luke-é, azonban elmondják, hogy már harminc éve, A Jedi visszatér vége óta nem látták. Így indul a keresés az eltűnt lovag után.
Közben egy jégbolygón a gonoszok egy új szupefegyvert építenek.

Akkor nézzük is az új infókat!

Az Inkvizítor

A Latino Review forrásai szerint sokat hallani a forgatáson bizonyos “fejvadászokról” vagy “Sith boszorkányokról”, de valójában máshogy hívják majd őket:

Az Inkvizítorok a VII. epizód gonoszai, ahogy a főellenség is Az Inkvizítor a Rebelsben. A film gonoszai számára átemeltek bizonyos elemeket az egykori EU Inkvizítoraiból (kis háttérinfó), keverve a Rebels főgonoszának kemény, Sith kinézetével. Az Inkvizítorok a Sith Rend védelmezői és elég régóta jelen vannak már. Az, hogy milyen régóta is valójában, teszi igazán érdekessé a VII. epizód történetét.

A forrás szerint Luke az ő foglyuk. Ez részben igazolja mindkét pletykát: lesznek “Jedivadászok”, csak nem ezen a néven, és Luke valóban eltűnt. Már, ha hihetünk bármelyik szóbeszédnek…

Mikor a hősünk/hőseink megtalálják Luke-ot, megismerjük az Inkvizítorokat. Luke elkezdi mesélni a rendjük történetét, mikor egy flashback, egy visszatekintés indul, amiből megtudjuk, hogy az Inkvizítorok mindvégig a Sith-ekhez kötődtek.

Ez az infó felvet egy olyan témát, amiről már régóta vitáznak fórumokon: vajon mer-e Abrams olyan filmes technikákat használni, amiket eddig nem feltétlenül kötöttünk a Star Wars filmekhez. A főcím és az áttűnések szinte biztos, hogy visszatérnek, de flashbacket eddig nem láttunk, a filmek nem ugráltak oda-vissza az időben (kivéve talán Anakin látomását).

Carrie Fisher & Billy Lourd

A cikk azzal folytatja, hogy ebben a visszaemlékezésben ismerős arcokat is látunk majd: a fiatal Leiát és Darth Vadert. A fiatal Leia szereplése már felmerült korábbi pletykákban, melyek Carrie Fisher lányának, Billy Lourdnak a bevonását tárgyalták. Minden bizonnyal ő játszaná el a szerepet, és így talán még a rajongók sem háborodnának fel annyira a recast hallatán. Az oldal szerint Billy egy minden eddig látottnál fiatalabb Leiát alakítana. Bár 22 évével jelenleg idősebb, mint anyja, amikor először feltűnt Leiaként, ez nem hisszük, hogy sok embernek szemet szúrna.
Vader visszatérése az első pletykák között volt a VII. epizóddal kapcsolatban (és egyben az első írásom is az oldalon), bár az még “jelentős szerep”-ről beszél. Volt néhány hete egy hír, miszerint a WWE-sztár, Stephen Farrelly bújhat a fekete páncélba, ahogy azt több hivatalos rendezvényen is megtette már.

Annyi bizonyosan látszik ebből a hírből, hogyha valóban igaznak bizonyul, a Rebels tényleg fontos felvezetése lesz a VII. epizódnak, hiszen ott ismerkedünk meg az első Inkvizítorral.

han-1

A Badass Digestnek és az Indie Revolvernek, elmondásuk szerint, bennfentes infóik vannak a film főfőgonoszával, akit valószínűleg Adam Driver alakít majd:

Igaz, hogy a VII. epizód gonosza egy Sith Inkvizítor. Magas, vékony, szörnyen rémisztő alak, akinek vörösen izzik a szeme, így jól megy a fénykardjához. Van néhány robotikus testrésze, mint Vadernek, de sisakja nincs. A kibernetikus részek elő-előbukkannak a testéből. Emberi felső ajka, acél állkapcsa és… robotkarja van, amiről J.J. Abrams már posztolt is egy képet. […] Ez az Inkvizítor igazán odavan Vaderért.

Ahogy ez az Indie Revolver által megosztott, állítólag hivatalos konceptrajz is mutatja. Jól látható, hogy Vader (valószínűleg megégett) sisakját tartja. (Kattra nő!)
Az idézetben említett képet pedig alább nézhetitek meg. Ezt a képet Abrams a Force for Change lezárásaként osztotta meg. Azt gondoltuk, csak egy véletlenszerű droid karja, de ha igaz a pletyka, nagyon is érdekes ez a fotó. (Ez is kattra nő!)

jj-abrams-droid-hand__span

A Latino Review-nak van egy nagyon érdekes írása az első regényről, az A New Dawn-ról és az új kánonról, amit Unified Expanded Universe-nek (UEU) hív. A szerző olvasta a könyvet és a cikkben megoszt velünk néhány gondolatot vele kapcsolatban, enyhén spoileresen. Érdemes lehet elolvasni. Nekünk jelen témában annyi érdekes, hogy van benne egy karakter, akit Vidian bárónak hívnak. A báró egy húsevő baktérium hatására kénytelen volt szépen lassan lecserélgetni a testrészeit kibernetikus részekre. A mesterséges bőr a testén még nem olyan fejlett, mint Luke kezén, a karját pedig csupaszon hagyta. Eléggé úgy hangzik, mint a VII. epizód Inkvizítora. Talán ezt a könyvet is felhasználják arra, hogy szoktassák a rajongókat a nem stílusosan (Grievous, Vader), hanem ijesztően félig robot szereplőkhöz.

Csillagrombolók

Devin Faraci a Badass Digesttől további részletekkel egészíti ki eredeti pletykáját, melyben korábban nem árulta el, mivel is repülnek Hanék:

A forrásaim szerint Han és Chewie egy Szuper Csillagrombolót vezetnek. Nem voltam 100%-ig biztos benne, de miután feltűnt az a birodalmi rangjelzés Han kabátján, nincs kétségem.

Úgy tudom, a Sólyom Oscar Isaacs karakterének kezében van, aki a VII. epizód Lando Calrissianja. Még köpenye is van.

Vannak még ismerős űrhajók a filmben, köztük a TIE vadászok három változata. Van a klasszikus dizájn, a TIE Interceptor és egy új generációs TIE bombázó, aminél a fülkék egymás felett, nem egymás mellett vannak.

Ó, és visszatérve Hanhoz. Látjuk még fénykardot használni.

Mikor Han kabátjáról beszél, a néhány nappal ezelőtti konceptrajzokra gondol, amikről mi is írtunk. Azt mondja, birodalmi rangjelzés van rajta. Nekünk ez nagyon nem tűnik egyértelműnek. Hát nektek? Az, hogy csillagrombolót vezetnek a lázadók, nem új ötlet, a régi EU-ban is fordult elő ilyen.

Korábban került ki néhány fotó a Sólyom belsejéről és egy birodalminak tűnő folyosóról. Lehet, hogy Han csillagrombolójába tekinthettünk be?

pine01 pine02 pine03 pine04

Faraci további megjegyzéseket fűzött pletykájához Luke kardjával és a Sólyommal kapcsolatban Twitteren:

Nem tudom, miért olyan biztosak benne az emberek, hogy a sztori kapcsolódik A Birodalom visszavághoz. Ilyet sosem állítottam. Nincs is sok értelme.

Még egy dolog: Mi van, ha a tárgy (fénykard) eredetének rejtélye A FILM HAJTÓEREJE? Nem agysebészet.

Továbbá azt sem mondtam, hogy a Sólyom nincs a filmben. Annyit mondtam, hogy Han és Chewie nem vele repülnek, mikor először látjuk őket.

Az új rohamosztagos sisakok képeiről azt mondja, hitelesek. A rohamosztagosokról a Latino Review-nak is vannak infói:

Az alsó rohamosztagos az Indie Revolver posztjából NEM homokosztagos, hanem hóosztagos. […] Egy katona, aki őrült, gázmaszkszerű sisakot hord, sem teljes a különleges fegyvere nélkül, úgyhogy ezek a hóosztagosok LÁNGSZÓRÓKKAL vannak felszerelkezve.

Az új hóosztagosokat a Badass Digest is megerősíti:

A hóosztagos? Igen, igazi. Azon a jégbolygón állomásozik, ahol a szuperfegyver épül. De ezt kapjátok ki: nem sima jégbolygóról van szó, hanem jég- és erdőbolygóról.

Króm rohamosztagos

A következő fajta rohamosztagos, amiről a LR beszámol, ugyancsak a korábbi pletykájukhoz nyúlik vissza, melyben a “Jedivadászokat” kísérő katonákról beszéltek. (A kép nem a VII. epizóddal kapcsolatos.)

Ha emlékeztek, említettünk már szóbeszédeket egy fekete és/vagy krómszínű rohamosztagosról. Mostanra még biztosabb lettem: van egy krómozott rohamosztagos a filmben, és azért ilyen a kinézete, mert képes ÁLCÁZNI magát. Láthatatlan-osztagos!

Huhh, ez kiadós volt. Mit gondoltok?

9 thoughts on “Újabb sztoripletykák képekkel

  1. Az új gépeket és rohamosztagosokat azért szivesen megnézném.
    Mármint egészben nem apránként, és ha lehet kérni akkor mozgás közben.

    Kedvelés

  2. Már megtanultam, hogy a Latino Review megbízható forrásból származó információit erős fenntartással kell kezelni, de ha ezek a pletykák valóban igazak, akkor örülök, mert egyáltalán nem rosszak az ötletek, sőt, és igazából nem is tudok nagyon beléjük kötni. Szóval reménykedjünk.

    Kedvelés

    • Igen, én is írtam, hogy rengeteg fenntartással olvasandók a dolgok. Viszont bizakodásra adhat okot, hogy három oldal infóiról beszélünk, és nagyjából mind egybevágnak. Nekem is tetszik a legtöbb dolog, amit olvastam. Az Inkvizítorok ötletét jónak tartom, főleg, hogy a Rebels felvezeti őket.

      Kedvelés

Hozzászólás