A 7. epizód címe

Azóta találgatunk, hogy vajon mi lesz a hetedik rész címe, hogy megtudtuk, új Star Wars film érkezik. És most, kicsivel több mint egy évvel a film bemutatója előtt itt van.

A Star Wars hivatalos twitter oldalán jelent meg egy tweet (és egy kép), mely elárulja a címet – Star Wars: The Force Awakens.

Mit szóltok hozzá?

15 thoughts on “A 7. epizód címe

  1. Könnyű helyzetben vagyok, mert idézni tudom az első reakciómat, mert írásban történt. 😀

    “na nehogy már ez legyen a címe”

    De nem tudom, lehet, hogy csak szokni kell. Ilyen klónok meg sith-ek után elég fura…

    Kedvelés

      • The Epire Strikes Back-ben sem volt, bár az állításod ettől még igaz 😀 egyébként logikus a cím teljesen, hogy ez lett.

        Kedvelés

  2. Hát ez elég gyenge így. És kár, hogy nem folytatják a hagyományt, hogy az első film valamilyen előretekintő címet kap (Új remény, Baljós árnyak) bár valamennyire nagyon gyengén rá lehet fogni. Remélem a 8-9 már hozza a képletet (A birodalom visszavág, Klónok támadása, és Jedi visszatér, Sithek bosszúja)
    Amúgy meg maga a jelentése. Miből is kell felébrednie az Erőnek? Eléggé klisésnek tűnik nekem, és egyáltalán nem kreatívnak, ráadásul, amit eddig a sztoriról hallottunk, nem is tudom hova tenni. Aztán majd lesz a folytatás a Force Unleashed 😀
    Mindegy, nem a cím teszi a filmet, az csak eladja. Ettől még lehet remek darab. Várjuk!

    Kedvelés

  3. Szerintem elég előre tekintő… nyilván értelmezés függő, én magamban magyarul ezt a címet úgy hívom, mint a Jedi növendék első részét, az az: “Az ébredő Erő”. Találónak találó.
    Azzal se tudok egyet érteni, hogy nem passzol abba, amit eddig hallottunk -> eddig azt hallottuk, hogy ugyanúgy nincsenek Jedik, meg hogy Luke el is van tűnve, így nézve az Erő az elmúlt 30 évben szunnyadt és most kezd ismét ébredezni.
    Azzal egyet értek viszont, hogy Sith-ek meg klónok után fura ez a cím… de inkább az a kérdés, hogy mennyire fog passzolni a tartalomhoz.

    Kedvelés

      • Órákat vártam, hogy ne írjak semmi olyat amitől nagyon kiakadtok. Lássuk, sikerült-e 🙂 Akármin is legyen a hangsúly, a lényeg az hogy egy vontatott, igazi trilógiakezdő résszel indítunk, ami igazából csak előkészíti a további két rész eseményeit. Könyveknél ez remekül működött, (Thrawn, Jedi Akadémia), de ha 3 évet kell várni a folytatásra akkor ez nem egy jó taktika. 3 év alatt az ember sokat felejt, az érdeklődés is megszűnhet (nem vagyok dilidoki, ez csak saját tapasztalat). A TCW-nek többé-kevésbé le voltak zárva a részei, mégis inkább csak a sorozat vége felé kezdtem nézni, mert utáltam várni. És most egy előkészítő rész után kell 3 évet várnunk a folytatásra. Csak még egy példa: a Miami helyszínelők évadzárói is először izgalmasak, aztán 2 nap után úgy van vele az ember hogy az adott hős nyugodtan fulladjon csak meg, tökmindegy, marad másik 6. A folytatás nélkül viszont értelmetlen az egész, egy szép, kerek történet sokkal jobb lenne, ahogy az I. és a IV. részben láthattuk. Persze ez csak egy feltételezés, de a cím erre enged következtetni. És mindig fel kell készülni a legrosszabbra, az a valószínű.

        Kedvelés

      • Címből ilyen messzemenő következtetéseket levonni, hogy csak egy vontatott bevezetés lesz, azért durva. Én azért sem gondolnám, hogy ez a helyzet, mert Abrams (ha minden igaz) csak ezt a részt rendezi-írja, aztán más veszi át, szóval tuti megpróbál kerek sztorit elővarázsolni.

        Amúgy 2 évet kell várni a folytatásra.

        Rossz, hogy a rossz a legvalószínűbb… Én előzmény-trilógia színvonal felettit várok, aztán hátha eldurran tőle az agyam. 🙂

        Kedvelés

  4. Amikor ezt képet láttam a Star Wars hivatalos facebook oldalán, én fel sem kaptam a fejemet, mert szerintem ez ugyanúgy lehet egy mezei reklámszöveg is amit beszúrtak a logó felirat közé. Én legalábbis arra gondoltam.
    De az itteni kiírás szerint már címként kell tekinteni.
    De szerintem ugyanúgy lehet egy beharangozó szöveg vagy reklám szöveg is.
    Ha viszont tényleg ez lesz a címe, akkor én összességében meg leszek elégedve vele.
    Abban én is egyetértek, hogy az eddigi címekhez képest kissé szokatlan, és talán túl specifikus is. Az Erő szót eddig egy az egyben még nem tették még bele epizódcímbe.
    Az Erő a maga misztikumával és titokzatosságával együtt túlságosan nyílt megnyilvánulás, hogy epizódcímben emlegessük, de ez csak az én véleményem.
    És egyetértek Kira-val, szerintem is előretekintő, 30 év után újra feltűnnek az Erő használói, sőt egyre többen lesznek létszámilag is, így az Erő ébredése cím szerintem is megállná a helyét, mint előrevetítve ami a következő két trilógia darabban következik vagy elindítója lesz.

    Kedvelés

  5. Ja, ezt nem tudtam. 🙂
    Legalábbis tegnap még nem, amikor a hozzászólást írtam.
    De most már látom, hogy tele van vele a net, hogy megvan a Star Wars 7 címe, pedig rá sem kerestem a The Force Awakens címre, csak annyit írtam be, hogy Star Wars 7 és erről csak magyar találatokat kértem.
    Az első oldal után már nem is volt értelme folytatni az olvasgatást. 😀
    A tegnapi véleményem a címről viszont változatlan, sőt egyre jobban tetszik nekem ez az Erő ébredése dolog.
    Ha csak fele olyan jó lesz a film, mint amit a cím sugall akkor már volt értelme megcsinálni, persze Star Wars filmből sosem elég, nagyon rossznak kellene lennie, hogy azt mondjam, hogy ezt egyáltalán nem érte meg megcsinálni.
    A lényeg, hogy nekem egyre jobban tetszik a cím.

    Kedvelés

Hozzászólás