Távozott az első spin-off írója

Tavaly májusban számoltunk be nektek róla, hogy az első spin-off filmet, melyet 2016. december 16-án mutatnak majd be, a Gary Whitta – Gareth Edwards páros készíti. Nemrég azonban kiderült, hogy Whitta (Éli könyve, A Föld után) búcsút mondott a Lucasfilmnek.

Gary Whitta

A THR szerint a forgatókönyvíró, aki valószínűleg április óta dolgozott a projekten, éppen befejezte a szkript első változatát. Nem tudni, hogy előre tervezett volt-e a szétválás, vagy valamilyen kreatív nézeteltérés vezetett az író távozásához.

Gareth Edwards, a rendező ezt mondta az elmúlt egy évről:

Gary csodálatos, ihletett alkotótárs volt, és én rendkívül élveztem a vele közös munkát. Nagyon hálás vagyok a közreműködéséért.

Whitta is megszólalt:

Ez az év, amit a Lucasfilmnél ezen a Star Wars filmen dolgozva tölthettem, volt az eddigi pályafutásom leghálásabb szakasza. Mivel világ életemben rajongó voltam, őszintén hálás vagyok, hogy megadatott az a ritka lehetőség, hogy hozzájárulhattam a Star Wars-hagyaték új fejezetének elkészüléséhez. Lenyűgöző lesz ez a film.

A Halálcsillag tervei

A spin-offal kapcsolatos legutóbbi pletyka szerint, melyet a /Film szellőztetett meg, egy Oceans’ Eleven típusú heist-mozit kapunk majd, melyben a főszereplőket arra bérli fel a Lázadó Szövetség, hogy ellopják az első Halálcsillag tervrajzait. Elméletileg feltűnik majd benne valamilyen formában az Ezeréves Sólyom és Az ébredő Erő egy karaktere is, azonban azt a /Film is bevallotta, hogy nem biztosak a forrásukban.

5 thoughts on “Távozott az első spin-off írója

  1. Én úgy tudom, a fickó gyűlölte Lucast és az előzmény-trilógiát. Gondolom nem volt hajlandó a kánon részeként tekinteni az első három filmre, ezért dobta ki őt a Disney.

    Kedvelés

    • Szerintem, ha ilyesmi lett volna a probléma, akkor alapból meg sem kapja a munkát. Amúgy én is hallottam, hogy miket mondott az előzményekről, de a megfelelően nagy összeg könnyen megszerettethette vele.

      Kedvelés

Hozzászólás