A klasszikus trilógia új regényváltozatai

Hogy ne legyen olyan unalmas és spórolós Az ébredő Erőre való várakozás, a Disney újra megjelenteti a klasszikus trilógia regényváltozatait. A könyvek nem csak külsejükben lesznek újak, hanem belsejükben is, igazodva az olvasók új generációjához.

Az új sorozat szeptember 22-én fog megjelenni angolul (reméljük, magyarul is hamar jön majd). A rajongók teljesen új módon ismerkedhetnek meg a trilógiával. A három regény új címe és az új szerzők:

  • Star Wars: A New Hope — The Princess, The Scoundrel, and The Farm Boy (Alexandra Bracken – tőle magyarul már olvashattátok a Sötét elmék című regényt)
  • Star Wars: The Empire Strikes Back — So You Want to Be a Jedi (Adam Gidwitz – ő írta az A Tale Dark & Grimm című sorozatot, ez nem jelent meg magyarul)
  • Star Wars: Return of the Jedi — Beware the Power of the Dark Side! (Tom Angleberger – az Origami Yoda sorozatot jegyzi, ennek talán már két része is olvasható magyarul)

Ezek a regények nem egyszerű újramesélései lesznek a filmeknek, hanem teljesen új átdolgozások – hűek lesznek a filmekhez, de mindhárom szerző a saját stílusát fogja hozzáadni a történethez. Beleláthatunk a karakterek gondolataiba, az írók elmesélik mi történt az egyes jelenetek között és persze azt is megtudjuk, hogyan lesz valakiből Jedi.

Ide kattintva pedig beleolvashattok mindhárom regénybe.

ep4 ep5 ep6

A borítókról csak nekem ugrik be a tavalyi agavés trilógia? 😉

7 thoughts on “A klasszikus trilógia új regényváltozatai

  1. Nem csak neked. 🙂 De nem sikerült überelniük, úgyhogy ha nálunk is ezzel a borítóval jön majd, az minőségi visszaesés lesz az Agave művei után. 😉 Ejnye.
    Viszont a tartalmi koncepció nagyon érdekes. Ért ám ez a Disney ahhoz, hogyan kell még több pénzt kicsalogatni a zsebünkből… 😀

    Kedvelés

  2. Akkor valószínűleg az előzménytrilógia könyvei is megkapják a maguk átdolgozását, mivel elég cinkes lenne, ha az új kánonban a filmregényként csak az EP7 regényváltozata (és az utána következők) szerepelne.

    A címek miatt az az érzésem van, hogy ez ifjúsági változat lesz. És tényleg, a wookieepedia-n írják is. Ennek örülök, mert így a Szukits, ha akarná se tudná erre pazarolni az erőforrásait. A cím nem lesz új, csak alcímként kapják meg ezeket, de ez látszik is a borítón.

    Az Agave borítói se voltak sztem vmi hű de eredetiek: http://moly.hu/system/campaigns/normal/campaigns_1707.jpg?1340193845

    Kedvelés

Hozzászólás