Kibeszélő – Az ébredő Erő

Biztos sokan fogjátok megnézni a közeljövőben (vagy ma este 😉 ) Az ébredő Erőt, ezért létrehoztam ezt a bejegyzést, ahol a hozzászólásoknál engedélyezett a spoilerezés, úgyhogy aki még nem látta a filmet, csak saját felelősségre kattintson!

Várjuk a véleményeket! 🙂

Star-Wars-7-Poster-Banner

118 thoughts on “Kibeszélő – Az ébredő Erő

  1. Én is régi fan vagyok az alap trilogián nötem fel én egy dolgot szeretnék mondani csak nagyon sok embernek a fénykard párbajjal van baja de azért tudott Finn is küzdeni és azért nyert Rey is mert Kylo sebesült volt én legalábbis így láttam 2 szer néztem moziba nekem így jött le a dolog és az én személyes véleményem hogy egy új trilógia kezdésének tökéletes volt ez a film mind amellett sok kritikával egyet értek de tökéletes film nincs én csak 2 dolgot szeretnék Rey ne legyen Luke lánya és ne legyen még egy halálcsilag 😀

    Kedvelés

  2. Sziasztok végre én is rászántam magam és megnéztem a filmet.
    Röviden pár gondolat a teljesség igénye nélkül:
    Mint film egész jó (egyszer megnézős), a látvány jó volt az akciójelenetek is, a humoros részek is jók voltak. Kár, hogy nem mertek előállni új ötlettel és a régi filmekből vágták össze a tartalmat.

    Mint star wars, hát valahogy nem az a stílus, inkább a Humanoid című 1979 -es olasz starwars másolatra emlékeztet, némi Farscape -s beütéssel. Kylo Ren elég gyenge főgonosznak, inkább egy hisztis kiscsajnak tűnik, ha ő a ren lovagok nagymestere milyen lehet a többi. Csubakkából meg egy szánalmas házikedvencet csináltak. Az is elég béna volt, hogy az ellenállás csak pár vadászgéppel rendelkezett az első rend meg egy deformált csillagrombolóval. A rohamosztagosok karabélyai inkább tűntek kínai játékpisztolynak, az is elég hihetetlen, hogy egy Tie vadásszal kilőtték egy csillagromboló majdnem összes ágyúját. (Megjegyezném azt is érdekes, hogy a kétszemélyes gépben hol van hely a hajtóműveknek.)
    A szuperfegyver is elég gyenge volt, állítólag a hipertéren keresztül megy a sugárnyaláb, hát nem láttam, hol lépett volna be a hiperűrbe, csak ment a sugár és fél perc alatt elért egy másik naprendszerbe.
    A közelharci részben a rohamosztagosnak a gumibot – elektrobot helyet adhattak volna vibrokardot ,szerintem menőbb lett volna. Ha már a kardoknál tartunk, Anakin Skywalker arról volt híres hogy vagy elhagyta vagy tönkretette a fénykardjait, az utolsó Obi-wan -nál maradt aki aztán odaadta Luke -nak, és most ez a fogyóeszköz hirtelen excaliburrá lép elő???!!!!
    Értem, hogy a z üzleti érdekek miatt lesöpörték az EU -s folytatásokat, de legalább meríthettek volna belőlük néhány eredeti ötletet, sokkal star warsosabbra is megcsinálhatták volna. Az egészben azt tartom a legszomorúbbnak, hogy a mostani fiatalokat hozzászoktatják az ilyen alacsony színvonalú dolgokhoz és nekik ez lesz az etalon.

    Kedvelés

  3. Egy felvetés akár még extázisban levők, vagy akár kissé csalódottabbak részére:
    P. Hidalgo könyvének magyar megfelelője ha nem is mindent, de sok dolgot megmagyaráz, vagy legalább is érthetőbbé tesz (pl. kik alkotják az Új Köztársaság vezetőségét* és miért nem a Coruscant a központ
    (* még elhamvasztásuk előtti állapotban).
    Egyébiránt olyan, mint a film maga: látványos, de nem túl mélyen szántó darab, több helyen web-shopban még akcióban is kapható (nagyobb könyvesekben meg átlapozható).
    Újabb adalék lehet még a kb. márc. közepén érkező Fantasztikus keresztmetszetek könyv, ami szintén a hagyományok folytatása.

    A film olyan-amilyen viszont a Dinnye franchise tulajdonos ezentúl ezen a platformon fog tolni, egy sanszot megérhet belenézni.

    Kedvelés

  4. Nekem tetszett az új film, és nem érzem úgy magam. hogy ezzel kiírtam volna magam a rajongók közül… meggyőzni sem akarok senkit, akinek nem tetszett. Viszont lenne pár gondolatom az olyan hozzászólások miatt, hogy : Kylo Ren nem jó karakter, mert nem olyan, mint Darth Vader és mert leveszi a sisakját stb… Szerintem nem is volt cél, hogy olyan legyen, sőt, szinte mindenben az ellentéte. Számomra nagyon szépen lejött mindkettőjüknél a képi szimbolizmus, ahogy megjelentek a vásznon. Darth Vader nem veszi le a sisakját és nem csak azért, mert a történet szerint szüksége van rá, hanem mert ő egy gonosz gép, elvesztette az emberi mivoltát, mikor a sötét oldalra állt. Nem véletlen, hogy csak akkor láthatjuk az arcát, amikor ismét Anakin Skywalker lesz. E logikát szépen követi az új film is, Kylo Ren nem gép, nagyon is ember, érzésekkel, ezért látjuk sokszor az arcát. (mellesleg Adam Driver szerintem zseniális) Ráadásul a kettősséget is szépen szimbolizálja, ami benne van. Még nem igazából sötét, vagy talán nem is az egyáltalán… Tudom, tudom, megölte az apját… Ennek ellenére nekem ő egy olyan karakter, aki nem gonosz, de annak kellene lennie (talán egy terv miatt?) és ez nehéz neki. A maszk neki azért kell, hogy elrejtőzzön mögé. Szóval én nem érzem a hiányát, hogy nem Darth Vader szerű rosszfiút alkottak, sőt élvezem, hogy nem annyira egydimenziós.

    Kedvelés

Hozzászólás