Elméletek Rey származásáról

Egészen a film bemutatójáig nagy volt a titkolózás, de még a film megtekintése után is maradtak megválaszolatlan kérdések. Az egyik legizgalmasabb talán az, hogy kicsoda Rey. A legnépszerűbb teóriákat fogom lentebb felsorolni, a hozzászólásoknál pedig várjuk a véleményeket, hogy ti melyiket gondoljátok a legvalószínűbbnek, illetve melyiket szeretnétek viszontlátni a 8. epizódban. Ha van olyan ötlet, amit én nem említek, azt is osszátok meg velünk, oldjuk meg a rejtélyt! 😉

Aki még nem látta a filmet (van még ilyen? 😉 ), az ne olvasson tovább, mert SPOILERes írás következik.

  • Rey Luke Skywalker lánya: a film nézése közben úgy gondoltam, hogy Rey nem lehet más, csak Luke lánya, és a film végén Luke biztos meg is erősíti a gyanúmat. Nem így lett… de továbbra se adom fel, ezt tartom a legvalószínűbb megoldásnak. És nem csak azért, mert a fénykard Reyt “választotta”, és mert Leia olyan sokatmondóan köszönt el tőle, hanem mert úgy gondolom, hogy nem véletlenül választottak a szerepre egy olyan színésznőt, aki ennyire hasonlít Natalie Portmanre és Keira Knightley-ra. A frizurájáról nem is beszélve… 😉 És hogy Leia miért nem mondta el neki, hogy ki ő? Biztos meg akarta hagyni a lehetőséget Luke-nak.

buns

  • Rey nem egyszerűen Skywalker, de még Kenobi is: a második kedvencem. 😀 Meglepő, ugye? Ez az elmélet az előzőre épül, miszerint Rey Luke lánya, az édesanyja pedig Obi-Wan Kenobi eltitkolt gyermeke. Ez már csak azért is érdekes lenne, hiszen végre le lehetne játszani a nagy Skywalker-Kenobi párbajt. Ebben az esetben Kylo képviselné a Skywalker oldalt, Rey pedig a Kenobi oldalt. Én megnézném.

obi-satine

  • Rey Kylo Ren testvére: létezik egy ilyen elmélet is, de én ezt azért nem tartom valószínűnek, mert akkor Han és Leia lennének Rey szülei… De miért nem mondott egyikük se semmit ennek a lánynak, aki egész életében arra várt, hogy érte menjen a családja a Jakkura?! Nem látok benne semmi logikát. És annak se örülnék, ha viszontlátnánk a Jaina-Jacen esetet a Legendákból. Nem azért, mert nem volt jó. Jó volt, de azt mondták, semmit nem vesznek át a régi EU-ból. Akkor ezt se vegyék át. Na nem mintha az unokatesó-párbaj sokban különbözne… De akkor is. 😛

kylo

  • Rey Han Solo szerelemgyereke: Han Solo már jóval a 4. epizód előtt élte a világát, és a 7. részből az is kiderült, hogy nem volt ő ott mindig Leia mellett. A filmben elég hamar megvan közte és Rey között az összhang, és a lány feltűnően jól ismeri a Millennium Falcont (persze ez onnan is lehet, hogy Anakin unokája…), jó pilóta is (ez is jöhet Anakintól is…), de mivel Han bejárta a galaxist keresztül-kasul, ki tudja, hány ilyen szerelemgyerek szaladgál még a galaxisban. Leia akár azért is lehet Rey-jel olyan kedves, stb., mert érzi, hogy ő Han lánya, és ha már a saját fia nincs vele, Han pedig meghalt, legalább van valaki, aki a szerelmére emlékezteti.

han

  • Rey se nem Skywalker, se nem Solo: ez is egy elég népszerű teória, amivel nekem annyi bajom van, hogy a Star Wars a Skywalkerek története. Persze csapódik hozzájuk mindig valaki ismeretlen, de az egész film úgy van beállítva, vagyis nekem úgy jön le, hogy Rey Luke nyomdokaiban jár. Nem sok esélyt látok rá, hogy egy ismeretlen lenne. Eddig mind a két trilógia főszereplője egy Skywalker volt, talán most sem lesz ez másként, úgyhogy a Kylo Ren testvére-sztorival együtt ezt tartom a legkevésbé valószínűnek.

rey

27 thoughts on “Elméletek Rey származásáról

    • És mi van akkor, bár ez is csak egy feltevés mely bennem alakult ki, s lehet h semmilyen valóságalapja nem lehet, szóval mi van akkor ha Rey igazából Shmi Skywalker és Cliegg Lars leszármazottja? Gyermeke nem lehet de teszem azt az unokájuk.

      Kedvelés

  1. Én őszintén remélem, hogy se nem Skywalker, se nem Solo, és se nem Kenobi, hanem ,,csak” egy ismeretlen, akiben az Erő egy különleges, ősi változata van ébredezőben, vagy legalábbis egy új kiválasztott, akit az Erő választott, mint anno Anakint, hogy ismét egyensúly legyen. Ez nekem sokkal szimpatikusabb lenne, mint hogy a Star Wars örökké csak a Skywalker-ek története maradjon. 🙂
    Viszont ha már ennyire nem tudnak, vagy nem akarnak elrugaszkodni ettől a száltól, akkor még a Kenobi-s teória tetszene, annyi módosítással, hogy Rey ne legyen Luke lánya. 😀

    Kedvelés

  2. A Kenobi és Han szerelemgyerek teória ott megbukott, hogy Rey olyan 20 év körüli lehet szóval, jóval az endori csata után született. Akkor meg már Hannak is meg volt Leia és Obi-Wan sem élt 😦

    Én tényleg azt tudom elképzelni, hogy Luke gyermeke és akkor Luke-nak is lehetne egy olyan monológja, hogy: “Rey, én vagyok az apád!”

    De én még azt is el tudom képzelni, hogy Rey is az Erő által fogant, mint Anakin. És igazából ő a kiválasztott akire mindig is vártak.

    De nagy valószínűséggel Luke lánya lesz 🙂 És akkor már ott a kérdés, hogy ki az anya 😀 EUból merítenek és egy Mara Jade-hez hasonló karaktert összehoznak? Tetszetős lenne 🙂

    Kedvelés

    • Megvolt Leia, de a filmből is kiderül, hogy Han nem volt vele végig… Akármikor becsúszhatott egy gyerek mástól. 😉

      Kenobi-elmélet: nem Obi lánya, hanem Obi unokája. És akkor felmerül a kérdés, hogy ki szült gyereket Obinak? Satine? Valaki ismeretlen a Tatuinról?

      Kedvelés

      • Bocsi, félre olvastam a Kenobis részt 🙂 De akkor is Kenobi a megtestesült jedi volt, nehogy már ő szegte volna meg a szabályokat, még akkor is amikor remete volt. Persze Satine, de akkor még fiatal volt még. Nekem nem tetszene ez a változat 😦

        Han-os elmélet akkor meg már nagyon szappanoperás lenne szerintem vagy nem tudom.

        Nekem eddig a Luke-s tetszik a legjobban 🙂

        Kedvelés

  3. Gratuláció az összeállításért, elnyerte tetszésemet !

    Nem is tudom, mit írjak, a legtöbbször azt hallani, hogy Luke lánya, de vajon a látomás jelenetben megjelent egy röpke pillanat a fiatal Rey-ről, aki egy elszálló hajóra néz, a kezét pedig az ócskás főnök, Unkar Plutt fogja és tartja vissza… (aki a BB-8-at akarja ellopni tőle).
    Nehéz ennyi befolyással függetlennek és semlegesnek maradni, de szerintem Luke-nak lehet köze Rey-hez, de az talán túl egyértelmű lenne, ha a lánya lenne, viszont a forgatókönyv elkészült a 7. részhez, és ha benne lesz, akkor meg fogjuk tudni nemsokára.
    Azt se szabad elfelejteni, hogy az Új Kánon szerint az Erő (Force és nem Power – az angol jobban árnyal) milyen mitikus, mágikus vagy épp természetfölötti tulajdonságokkal bír. Midikloriánok, Anakint az Erő szülte (?!) vagy csak Shmi nem emlékszik, akár a tudatát módosították, Qui-Gon visszatérése élő erőként. Szóval rejtélyes ez az erő-működés. Mely fajokban van meg alapból, kikben sosincs, erő-érzékenyek (Rakata > KoToR), stb.
    Így nagy homály fedi számomra Rey eredetét, de Luke-nak köze van hozzá, hiz könnybe lábad a szeme, amikor Rey-re néz.

    Sum-sum: többet nem tudok mondani, de nemsokára kiderül.

    Kedvelés

  4. Eszembe jutott még egy dolog. Mi van, ha Rey Padmé valamelyik unokahúgának a leszármazottja? Ez is működhet… Így is meglenne a rokonság.

    Kedvelés

  5. Rey Luke tanitványa volt és miután Kylo megölte az uj Jediket ő maradt egyedül és Luke elrejtete nekem ezz jöt le de lehet roszul látom

    Kedvelés

    • hmmmm nah ez egy igen szép teória….. de tényleg. Lehet h pont akkor rejtették el amikor kiderült róla h Erő érzékeny, pont azért hogy Kylo ne tudja őt megölni mint a többi tanítványt.

      Kedvelés

      • Ha csak Padmé rokona lenne az nem indokolná hogy erőérzékeny legyen.

        Kedvelés

  6. Hát kezdjük az első teóriával ,hogy miért nem lehetséges elméletben: Kezdjük csak azzal hogy ha tényleg Luke lánya lenne semmi értelme ekkora titkolózásnak. Hisz kb mindenki levágta volna. És nincsen értelme várni a 9.résszel erre. A másik és talán a legevidensebb, hogy egy Jedinek nem lehet gyereke, se szerelme(se férj, se feleség). És nem hinném hogy Luke ezt a szabályt csak úgy megváltoztatja, mert azon kívül, hogy ez indokot adna Rey szálnak nincsen értelme. Miért jobb ha lehet gyerek ó, szerelem? Semmivel, sőt csak veszélyt jelent mind a családjára mind saját magára(lehet zsarolni vele! És mint látszik Luke is ráb*szott volna vele! nem véletlenül kell elrejtenie. Már ha az övé lenne. Szóval ezt nem hinném!!.
    A 2. teória miért rossz: Pont ugyan azért amiért nem lehet Luke-nak sem. Mert TILTJA A SZABÁLY!!!!! Jedinek nem lehet gyereke!!Ráadásul kitől lenne a gyerek?? Hisz csak egy nőt kedvelt ,de az is meghalt!!
    3.teória miért rossz: Nem hinném hogy a Han vagy a Leia ne mondta volna el neki hogy mi vagyunk a szüleid! Ráadásul utálnám ha megint egy Skywallker család drámát kell néznem!
    4.teória miért nem lehet: Han-t nem hinném hogy megcsalja Leia-t és különben is még ha meg is történik, akkor mitől lenne ekkora ereje?? Mitől ilyen nagy benne az Erő??
    5.teoria miért lesz jó:Mert végre elszakadunk attól hogy egy skywallker család létezik és mindenki más csak másodlagos szerepló. Végre behoznának más fontos szereplót aki felér a skywallkerekhez! És ráadásul Kylo-val tovább lett víve a Skywallker szál!! Nem akarom hogy 2 rokon harcoljon egymás ellen. ez egyszer ütött nagyot az én vagyok az apáddal. nem kell több!!!!!

    Kedvelés

    • De lehet hogy, Lukenak pont azért van gyereke mert idézem az 6. részből:„Az erő áthajtja a családomat …” Úgyhogy szerintem a Skywalker+ Kenobi lesz én így gondolom bár ez igaz Obi tényleg nem szegné meg a becsületet.

      Kedvelés

  7. apa, butasagot irtal. jedi outcast illetve regi kanon regenyeket olvastal? luke behozta azt hogy a jedik igenis alakithatnak ki szemelyes szallakat, sot gyereket is nemzhetnek. miert tette ezt? mert a 66os parancs utan megfogytak az ero erzekenyek, illetve lehet hogy zsarolhatok, lehet, hogy ragaszkodast szul, de a szeretet nem rossz, es nem is jo. a szeretet csak azon mulik hogy ki hogy kezeli.

    a star wars filmek mindig is a skywalkerekrol szoltak. en abba bizom hogy ez a hagyomany megmarad.

    Kedvelés

  8. A 7. rész az egy ugy nevezett “vissza film”, mert anakinnal is igy volt h nem tudtuk ki az apja es h mitől van ilyen nagy ereje. Rey-jel ugyan ez van mivel nem tudunk rola semmit es azert is “vissza fil”, mert Ben Solo atáll a sötét oldalra mint annak idején Anakin is. vagy például Luke elvonul mint annak idején Yoda Anakin miatt.

    Kedvelés

  9. Szerintem Rey Luke lánya. Ugye a midicloriános jóslat szerint egyensúlythoz az erőbe Anakin. Darth Plagueis képes volt uralni az életet (magukat a midicloriánokat) és a halhatatlanságot próbálgatta. Mikor Sidius megölte, újjá született Anakinként. Azzal a hibával nem számolva, hogy a midikben, a nyers erőben, energiában egyensúlyban van a jó és a gonosz. Darth Plagueis lelke megszemélyesitette Darth Vader rossz oldalát. Mikor Anakin meghalt, Darth Plagueis később visszatérhetett Kylo Ren mestereként. Mivel így megvan a 2 Sith lovag, az egyensúlyhoz kell még egy “tiszta lelkű” Skywalker Luke mellé…

    Kedvelés

  10. Megint csak visszatérek ahhoz ami a film alkotóinak szándéka,ti. hogy
    nem merítenek a Legendából.Luke Skywalker amikor létre hozta az Új Jedi Rendet eltörölte a házasodási tilalmat,azt gondolván – talán
    helyesen – hogy ez okozta apja végzetét.Szerintem akármit is monda-
    nak lesz itt összefüggés és Rey-ről kiderül hogy Luke lánya!

    Kedvelés

Hozzászólás