Miért lesz érdemes elolvasni a Bloodline-t?

A hivatalos oldalon szedte össze nyolc pontban Jennifer Heddle, hogy miért kell/érdemes elolvasni a május 3-án megjelenő Bloodline című új regényt, melynek főszereplője Leia hercegnő lesz.

  • 1. Hogyan és miért jött létre az Ellenállás. Milyen események sarkallták arra Leiát, hogy elszakadjon a Köztársaságtól, melyért dolgozott? Ki az, aki a kezdetektől ott volt mellette ebben az ügyben?
  • 2. Az Első Rend magvai. Lesznek rá utalások a regényben, hogy kik azok, akik létrehozták az Első Rendet és pontosan mit is akarnak ők.
  • 3. Politikai cselszövés. Mi volt a helyzet a galaxisban, mielőtt megjelent volna az Első Rend? Ki volt a főnök? Mik voltak a különböző frakciók és melyik mit akart elérni? A regényben olvashatunk arról, ahogy Leia leleplezi a piszkos ügyleteket.
  • 4. Han és Leia. Kevés volt a Han-Leia jelenet Az ébredő Erőben? Ebben a regényben, ugyan csak mellékszereplőként, de Han is fel fog tűnni.
  • 5. Kiemelkedő eredeti karakterek. Ha kedveltétek Thane-t és Cienát Claudia Gray Elveszett csillagok című regényéből, akkor valószínűleg kedvelni fogjátok a Bloodline ifjú hőseit is: Joph-ot és Greert. Joph az Új Köztársaság pilótája, aki odavan a kalandokért, Greer pedig Leia személyi asszisztense. Hűségesek Leiához és az ügyéhez és persze egymáshoz is. Találkozni fogunk egy az ellentétes oldalon álló politikussal is, és az is kiderül, hogy nem mindenki gondolja úgy, hogy a Birodalom egy teljes mértékben rossz ötlet volt.
  • 6. Rian Johnson. A regény néhány eleme egyenesen Rian Johnsontól, a VIII. epizód rendezőjétől származik.
  • 7. Nagy kinyilatkoztatások. Biztos mindenki észrevette a hatalmas Darth Vader maszkot a borítón. A galaxis egy botrányos titokra jön rá és ti sem akartok lemaradni róla, amikor ez a nyilvánosság elé kerül.
  • 8. Láthatjuk Leiát egy csapat elkötelezett fiatallal körülvéve, akik támogatják őt és tudják, hogy milyen király is ő. Lehet, hogy emiatt nem mindenki olyan izgatott, mint Jen Heddle, de hátha. 😉

A Del Rey megosztott egy képet a könyv teljes borítójáról a napokban:

//platform.instagram.com/en_US/embeds.js

Ti mit gondoltok erről a könyvről? Várjátok már? El fogjátok olvasni angolul vagy megvárjátok a magyar megjelenést?

Engem személy szerint érdekel a regény, de nem biztos, hogy angolul elolvasom – most úgyis annyi angol olvasmányom van, ez már nem férne bele. De sosem lehet tudni. 😉

Ha megrendelnétek angolul, kattintsatok a jobb oldalsávban lévő Bookdepository bannerre, ezzel segítitek az oldalt. 🙂

3 thoughts on “Miért lesz érdemes elolvasni a Bloodline-t?

  1. Jó lenne minden megjelenő könyvnél ilyen rövid ismertetőt olvasni, hogy mik derülnek ki belőle és mihez fűződik szorosan. Mert engem személy szerint ez a könyv egyáltalán nem érdekelt Leia miatt, de ezt olvasva megjött a kedvem hozzá 🙂

    Kedvelés

    • Én is örülök, hogy összeszedtek róla pár infót, mert így engem is sokkal jobban érdekel. És emiatt vacillálok nagyon, hogy elolvassam-e angolul. 😀

      Kedvelés

Hozzászólás