Lando visszavág – Részlet a harmadik Utóhatás-regényből

Chuck Wendig tollából az Utóhatás és az Utóhatás:Adósság folytatásaként február 21-én érkezik az Aftermath: Empire’s End angol nyelven (a Szukits tempóját látván, magyarul sem valószínű, hogy három hónapnál többet kell várni), és meg is kaptuk az első, igen kiadós részletet belőle.

Utóhatás-trilógia

“Lobot, we’re home.” Lando lifts a dubious eyebrow as he looks around, exasperated. “Guess the Empire didn’t keep up with house­keeping.” This is the Casino level. Game machines line the smooth blue alac­tite floors far as the eye can see. Sabacc tables, too. And pazaak. And jubilee wheels. Along the far wall are banks of holoprojectors meant to show the latest swoop race down on the track-tubes piped through Bespin’s toxic Red Zone atmosphere. Once, this was a shining pillar of gambling excess: classy and bright with light coming in through win­dows looking out over the sun-kissed clouds. Now it’s wrecked. Trash drifts and tumbles. Machines have been turned over, their credits cut from inside like food from a beast’s belly. The windows are covered over with metal. The holoprojectors are dark. Lobot steps up alongside Lando. The computer forming a half-moon around the back of the man’s bald head blinks and pulses, and at Lando’s wrist is a communication from his friend and cohort: I’ll look into rehiring staff immediately.”

A részlet itt folytatódik.

Az angolul kevésbé értőknek összefoglalván: Lando és Lobot (jippííí) egy új köztársasági csapat élén visszatérnek Felhővárosba, hogy Adelhard kormányzó blokádjának és rémuralmának utolsó darabkáit is kimossák a tekintélyes intézményből.
Aki olvasta a Lando képregény-minisorozatot, annak külön érdekes a két szereplő kapcsolata, és úgy fest, ez a regény további bepillantást ad majd. Azt is megtudjuk, hogy időközben egy bizonyos Ben Solo is megszületett, amiről Lando persze lemaradt. A részletben találhatunk utalást a már nem üzemelő mobiljátékra, az Uprisingra is, tovább növelve a kánon konnektivitását.

Mit szóltok? Nektek is fájt már a fogatok egy kis Calrissian-kalandra?

2 thoughts on “Lando visszavág – Részlet a harmadik Utóhatás-regényből

  1. Sziasztok. Lenne egy kérdésem. Láttam egy angol videosnál ,hogy elvileg ezekben a könyvekben benne van Snoke, vagyis utalgatások rá. Hogy valaki látomásokat küldözget egyes embereknek. És erre Sidius is felfigyelt. És felfedezőket küldött az ismeretlen régióba, ahonnan érezett valamit. És ez a srác azt mondja hogy ez csak Snoke lehet és egy MÁSIK GALAXISBÓL küldte ezeket a látomásokat vagy miket. Kérdésem hogy akkor most az ismeretlen régióból jönnek a furcsa jelenségek vagy azon túl egy másik galaxisból.Ennek mennyi valóság alapja lehet? Lehetséges hogy egy új galaxist is megismerünk? Lehetséges hogy bővül ezzel a STAR WARS univerzum? Vagy ez csak egy oltári nagy baromság? Én nagyon örülnék egy kis teljesen ismeretlen galaxisnak , ahonnan Snoke származik, és ott egy Militarista államot hozott volna létre. És az első rend az csak az eredeti galaxisban levő erői. És akkor máris lehetne mondani hogy azzal hogy a STARKILLER bázis megsemmisült és látszólag vele kb az egész Első rend, azért lesz a 8.részben egy óriási flottája Snokenak mert neki van egy másik kisebb galaxisban egy hadserege. Remek lenne ha nem az ismeretlen régióban lenne a titok nyitja hanem abban hogy behoznak egy új galaxist. Új lények, bolygók, és egy remek történet is lehetne belőle.(nyilván most is lehet új lényeket behozni de ugy szinte teljesen új lappal lehet kezdeni.) Am valaki el tudná mondani nekem pontosan az ismeretlen régió miért ismeretlen? miért nem tudták felfedezni ennyi idő után sem?? előre is köszi a válaszokat a sok kérdésemre! :DD

    Kedvelés

    • A Star Wars Explained csatornán csak annyit mondott Alex, hogy SZERINTE akár egy másik galaxis is lehet a forrás. De ezt sehol sem állítja a könyv, tudtommal. Az sem szentírás, hogy Snoke az, de azért elég sanszos.
      Az Ismeretlen Régiók pedig könyvről-könyvre, legendsről-kánonra változnak, így sokat nem tudni róluk. Annyi biztos, hogy oda nem sok biztonságos hiperűr-útvonal vezet. Lehet, hogy a kánonban azzal magyarázzák majd ezt, hogy Snoke megnehezítette a felfedezők dolgát.

      Kedvelés

Hozzászólás