Gyakran Ismételt Kérdések

Kérdés: Mi is az a VIRTUÁLIS SOROZAT?
Válasz: A VIRTUÁLIS SOROZATok csak és kizárólag írott formában léteznek. Egy virtuális sorozat alapjául szolgálhat valódi filmsorozat, film, de akár könyv is. Lehetnek az eredeti folytatásai, vagy úgynevezett spin-offjai. De olyan virtuális sorozat is létezik, amely teljes egészében a szerző(k) kitalációja. A szereplőket igazi színészek „alakítják”, így az olvasó még könnyebben el tudja képzelni a történetet. Egy VIRTUÁLIS SOROZATban bármi megtörténhet, ezáltal sokkal izgalmasabbá válhat, mint egy egyszerű filmsorozat. 😉

Kérdés: Milyen gyakorisággal jelennek meg a részek?
Válasz: Minden héten újabb rész kerül fel az oldalra.

Kérdés: Én is szeretnék írni! Mit kell tennem?
Válasz: Akárki, akármikor beszállhat a játékba, de ismernie kell az előzményeket. Mielőtt azonban teljesen szabad utat kapna, a jelentkezésével együtt küldenie kell egy 2-3 oldalas írást (jedi.rend@gmail.com), ami teljes mértékben tőle származik. Nem kell, hogy kerek egész történet legyen, bőven elég egy részlet is, csak hogy lássuk, hogy ki milyen tapasztalatokkal bír az írás terén. Ha valaki próbaírása nem ér el egy bizonyos szintet (értelmetlen mondatok, tőmondatok, jelzők, leírások, párbeszédek hiánya), akkor a szerző sajnos nem kapja meg a jogot, hogy jelentkezhessen egy rész megírására.

Kérdés: Ki írja az új részt?
Válasz: Az első hét a jelentkező időszak az írók számára (természetesen ezt követően is lehet jelentkezni), miután ez véget ér, kisorsolunk egy sorrendet, hogy melyik héten ki fogja írni az epizódot. Akik később jelentkeznek, azok automatikusan a lista végére fognak kerülni. Ha a lista végére érünk, az írókat párokba fogjuk rendezni, és a következő részeket együtt fogják írni egy írótársukkal.

Kérdés: Mikorra kell beküldeni az új részt?
Válasz: A részek mindig pénteken kerülnek „adásba” (kivételes esetekben előfordulhat egy-két napos csúszás), ezért legkésőbb előtte csütörtök 18:00-ig be kell küldeni az írást a Jedi Rend címére (jedi.rend@gmail.com). Minden munka átmegy egy komoly ellenőrzésen, mely során kijavítjuk benne a helyesírási, nyelvhelyességi hibákat, szép formát kölcsönzünk neki, és ha valami olyat találunk a történetben, ami nem oda való, akkor életbe lép a cenzúra is. Ha az író nem küldi el a munkáját legkésőbb csütörtök 18:00-ig, akkor az illető az egyéni írásos fázisban nem vehet részt, legközelebb csak a páros epizódoknál működhet közre. Aki időben jelzi, hogy nem tudja elkészíteni az írását, az új időpontot fog kapni.

Kérdés: Hány részből áll egy évad?
Válasz: Az első évad 22 részes.

Kérdés: Mi a teendő új szereplő kitalálásakor?
Válasz: Az új főszereplő, fontosabb mellékszereplő (azaz több részben is feltűnik, többször meg is szólal, vagy legalább egy részben fontosabb szerephez jut) behozatalát meg kell beszélni a moderátorokkal. Amikor felveszed velük a kapcsolatot, már tudnod kell a szereplő fontosabb jellemzőit, hogy néz ki, milyen tulajdonságokkal rendelkezik, melyik színész „játszaná” a szerepet, és egy kis előtörténetet is írnod kell róla. A moderátorok fogják eldönteni, hogy a szereplő bekerülhet-e a sorozatba.

Kérdés: Már létező Star Wars karakterek is bekerülhetnek a sorozatba?
Válasz: Nem, csak saját karakterekkel dolgozunk, a már létező karakterek említés szintjén szerepelhetnek csak a sorozatban.

Kérdés: Mikor játszódik a Ruins of the Republic (A Köztársaság romjai, innentől csak ROTR)?
Válasz: Öt évvel A Sith-ek bosszúja után kezdődik az első évad.

Ha bármilyen kérdésed merülne fel, nyugodtan írj a Jedi Rend címére: jedi.rend@gmail.com