A Köztársaság romjai – Virtuális sorozat

Sajnálom, hogy mostanában nem igazán jönnek a hírek, pedig lenne miről beszámolni, és hamarosan pótolni is fogok mindent, de előtte itt van A KÖZTÁRSASÁG ROMJAI. Már jó ideje dolgozunk ezen a kis projecten, nem kevés munkánk van benne, és szívből reméljük, hogy sokatok érdeklődését fel fogja kelteni.

Mivel annyit várat magára az élőszereplős Star Wars sorozat, gondoltuk, miért ne mennénk a dolgok elébe? Írjuk meg a sajátunkat, saját szereplőkkel, saját sztorival. És természetesen a mókából Titeket, Kedves Látogatóinkat se szeretnénk kihagyni. Ezért indítjuk ezt a virtuális sorozatot. Külföldi oldalakon már rengeteg ilyet láttam, hogy bizonyos filmek folytatását, spin-offját megírják a rajongók, és minden héten egy-egy újabb résszel örvendeztetik meg az olvasóikat. Nálunk annyi lesz a különbség, hogy egy egész írócsapatot szeretnénk összeverbuválni, hogy minden héten más írótól érkezzen az új rész.

A sorozatot hárman fogjuk levezényelni, azaz moderálni (Edina, Josh Hísen Wathwe és én, mindhárman több mint ötéves írói tapasztalattal rendelkezünk), tehát akik jelentkeznek, hogy szeretnének részt venni a sorozat megírásában, azok tőlünk kapják majd a részletes útmutatásokat, például a karakterek részletes jellemzését. 😉 Jelentkezni már ettől a pillanattól kezdve lehet, és erre mindenkinek két hét áll a rendelkezésére. Azért két hét, mert a jelentkezésetekkel el kell küldenetek egy 2-3 oldalas próbaírást (nem kell kerek egész történetnek lennie, az is tökéletesen megfelel, ha egy korábbi írásodból kiemelsz néhány oldalt), csak hogy lássuk, ki milyen szinten áll. Amelyik próbaírás hemzsegni fog az értelmetlen mondatokban, nyelvhelyességi hibákban, mellőzi a jelzők, leírások, párbeszédek használatát, azt sajnos nem fogjuk elfogadni. DE! Ekkor sem kell feladni, mert amíg tart a sorozat, folyamatosan lehet jelentkezni írónak. A remélhetőleg sok jelentkező közül a gyorsaság fogja eldönteni, hogy ki írja majd a következő heti részt. Erről bővebben ide kattintva olvashattok. A próbaírásokat e-mailben várjuk a Jedi Rend e-mail címére (jedi.rend@gmail.com). Aki megkapta rá a választ, az már írhatja is ehhez a bejegyzéshez a jelentkezését.

És hogy tudjátok, mire is jelentkeztek, az alábbi képre kattintva letölthetitek a sorozat első évadának első részét, mely a Szökevények címet viseli. Mivel ez az úgynevezett pilot részünk, elég hosszúra sikeredett (természetesen a további részeknek nem kell ilyen hosszúságot megütniük), azért bízunk benne, hogy mindannyian élvezni fogjátok a sztorit, megkedvelitek a karaktereket, és kedvet kaptok ahhoz, hogy Ti is hozzátegyetek valamit a sorozathoz! 🙂 És mivel sorozatról beszélünk, színészeink is vannak, róluk ide kattintva tudhattok meg többet.

Ha bármilyen kérdésetek lenne, nyugodtan írjátok ide a bejegyzéshez, de e-mailt is írhattok! Hajrá! 😉

18 thoughts on “A Köztársaság romjai – Virtuális sorozat

 1. T. Modok!
  A kérdésem a következő lenne: a 2-3 oldalas próbaírás SW témájú legyen, vagy elég Sci-fi műfajú, esetleg csak egy sima történet?
  Választ köszöni
  NB (Khcaaron)

  Kedvelés

 2. semmi baj 🙂 és lenne egy kérdésem, ami nem ide tartozik… Satine és Obi-Wan történetébe írhatok én? vagy az egy előre megbeszélt szálat folytat?

  Kedvelés

 3. Szia Eszter

  Bocs, hogy ide írok de most sietnem kell és nem találtam jobb forumot. Megvan nekem a Vector Prime 1-9 fejezete lefordítva. Ne küldjem el neked, hogy föltedd az oldalra?

  Kedvelés

 4. Helló! Új vagyok itt, (ebben a percben regisztráltam) és érdeklődnék, hogy lehet e még jelentkezni az írói csapathoz. Ha még lehet, azonnal küldök egy művet (ha volt már úgymond publikálva(kiírva, mint blogbejegyzés, egy SW közösségi oldalon, akkor készítenem kell egy másikat, vagy megfelel az is?).

  Kedvelés

 5. Üdv!
  Az írói Csapathoz még lehet jelentkezni 🙂 , viszont, hogy publikált művet lehet-e küldeni azt nem tudom, bár ez csak egy olyan “szintfelmérő”, szóval nem hiszem, de a legbiztosabb ha írsz email-t az adminnak, aki amint tud válaszol (jelenleg házon kívül) 😉

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s