TCW – Dathomir-trilógia

Most már bizonyossá vált, hogy a The Clone Wars 2011. január 7-én fog folytatódni, méghozzá egy újabb trilógiával, melynek középpontjában Savage Opress, Asajj Ventress és az éjnővérek állnak. A részek címei: Nightsisters (január 07.), Monster (január 14.) és Witches of the Mist (január 21.).

Egyelőre egy kamerás felvétel sem került fel a netre a vetítésekről, viszont több rajongó is leírta, hogy mi minden történt ebben a röpke három epizódban. Erősen spoileres részek következnek, csak az olvasson tovább, aki már előre szeretné tudni, hogy miről fognak szólni a következő részek (jelenetről jelenetre le vannak írva a történések). Tehát az alábbi egy rajongó leírása, és az ő észrevételeit, véleményét tartalmazza!

[shush]

A történet azzal kezdődik, hogy Sidious kapcsolatba lép Dookuval. Sidious holtan akarja látni Ventresst. A nő megtámadta Obi-Wan és Anakin cirkálóját, kilőtte Obi-Wan vadászát, amely kényszerleszállást hajtott végre egy konföderációs cirkáló hangárában, úgy mint A Sith-ek bosszúja egyik jelenetében. Ventress is a hangárban köt ki, és próbál segítséget kérni Dookutól. Ő azonban azt mondja neki, hogy sajnálja, de ez volt az utolsó, hogy cserbenhagyta őt, és otthagyja meghalni. Ventress és Obi-Wan a hangárban harcolnak egymással, Ventress azonban megszökik, de már alig él. A hajó zuhan, de még mielőtt felrobbanna, Ventress, Obi-Wan és Yularen admirális el tudnak menekülni.

Ventress öntudatlanul hever a hajójában, ami csak sodródik az űrben. Kalózok találják meg, akiknek a vezetője egy twi’lek texasi akcentussal. A nő megkéri őket, hogy vigyék a Dathomirra. A kalózok ezen csak röhögnek, hiszen a Dathomiron nincs más, csak köd éjnővérek. Ventress erre megöli mindet és elindul a Dathomirra. Ahogy közeledik az éjnővérek temploma felé, az éjnővérek megtámadják, de szerencsére az anya éjnővér visszahívja őket, mert felismeri Ventresst, aki egy közülük.

Az éjnővérek elkezdenek énekelni, és egy asztalhoz viszik Ventresst. Van valami varázsvizük, amivel bekenik Ventress testét. Ezek a jelenetek olyanok, mint amiket a 70-es évek okkultizmussal foglalkozó filmjeiben lehetett látni. Ezután Ventress előtt lepereg addigi élete víziók formájában.

Gyerekként látjuk újra Ventresst, aki az éjnővéreknél született. Körülbelül ötéves korában átadják egy őrült varázslónak, mert tartoznak neki, és ő kezdi el tanítani Ventresst. Ekkor jönnek a Jedik és megölik Ventress mesterét. Ventress arra használja a képességeit, hogy megölje mestere gyilkosait. Ez vezeti őt a sötét oldalra. A víziók Dooku mondatával érnek véget: “Most utoljára hagytál cserben.”

Ventress nagyon dühös és szomorú, és az éjnővérek vezetője beleegyezik, hogy segít neki bosszút állni. A nő felveszi a kapcsolatot Dookuval és azt mondja neki, hogy tudja, hogy szüksége van egy új tanítványra. Felajánlja neki Darth Maul egyik rokonát, és Dooku el is fogadja.

A következő jelenetben láthatjuk, amint Ventress és két éjnővér – varázslattal láthatatlanná téve magukat – belopóznak Dooku házába. Egy mérgezett nyíllal megsebzik Dookut, aki ettől megvakul. De Dookunak nincs szüksége a látására ahhoz, hogy fénykard párbajt vívjon ellenfeleivel, akik végül elmenekülnek.

Ezután Ventress elutazik oda, ahonnan Darth Maul származik. Rengeteg olyan lényt talál itt, akik úgy néznek ki, mint Maul, de közel se olyan félelmetesek. Olyan, mintha ezeket a jeleneteket a Spartacus ihlette volna. A klán főnöke felszólítja a házak vezetőit, hogy álljanak fel egy sorba Ventress előtt. Ventress elsétált előttük, van akit megüt, mert túl alacsony. Végül Ventress Savage-t, a testvérét és még egy illetőt választ ki, hogy küzdjenek meg vele.

Hármójuknak semmi esélyük Ventress ellen. Először a sötétséget használja fel ellenük és megöli a névtelent, ekkor visszatér a fény, és a két testvérrel harcol a nő. Amikor meg akarja ölni Savage testvérét, könyörög neki, hogy hagyja meg az életét, és Ventress így is tesz, Savage pedig behódol neki. Ventress elviszi őt az éjnővérek vezetőjéhez. Itt elvégeznek néhány sátánista rituálét Savage testén. Savage a varázslattól rángatózik és elkezdenek nőni a szarvai, az izmai összerándulnak. A szemében olyan sötétség csillog, ami korábban nem látszott. Megragadja Ventresst, mint egy irányíthatatlan Frankenstein szörny. Az anya suttog Ventressnek, hogy állítsa meg Opresst. Ventress mondja neki, hogy gyengéden kell szólítani, és így végül Opress teljesen az ő irányításuk alá kerül. Ezután megparancsolják neki, hogy ölje meg a testvérét, aki hiába könyörög az életéért, Opress megöli, tehát Ventressék ténylegesen uralkodnak felette. Az éjnővérek vezetője átadja Dookunak.

Dooku elkezdi képezni Savage-t és közben Erő-villámokkal kínozza. Savage nem tudja az Erővel felemelni a köveket, és ahogy A Birodalom visszavágban is elhangzik, azt mondja, hogy “Ez lehetetlen!”. Dooku tovább kínozza, és ekkor már a haragja erejével mozgatja a köveket. Savage azt kiáltja Dookunak, hogy “Gyűlöllek!”, mire Dooku csak annyit felel, hogy ez jó, mert ettől csak erősebb lesz.

Dooku megparancsolja Savage-nak, hogy menjen el egy templomhoz, ahol a köztársasági erők állomásoznak. Savage odamegy, mindenkit megöl – ezt a klippet már láttuk korábban. Megöli a mestert és a tanítványt is. Jelentést tesz Dookunak, aki elégedett. Még képzi kínozza egy kicsit.

Itt jön az a jelenet, amit szintén láttunk már, amikor a kommandósok elviszik Obi-Wanékhoz a holttesteket. Yoda azt tanácsolja, hogy menjenek a Dathomirra, tudják, hogy egy Darth Maul-féle illetőről van szó.

Amikor Obi-Wan és Anakin leszállnak a bolygón, Maul- és Savage-féle harcosok támadnak rájuk. Harcolnak egy darabig, aztán Anakin elkapja Mault és azzal fenyegetőzik, hogy megöli. Azt mondják a Jediknek, hogy menjenek az éjnővérek vezetőjéhez (talán abban bíztak, hogy ott majd meghal a két Jedi). Az anya nem akar harcolni velük. Belenéz a kristálygömbjébe, és azt mondja, hogy Savage a Toydarián van. A Jedik odasietnek.

Dooku azt a parancsot adta Savage-nak, hogy rabolja el Katuunko királyt. Látjuk, ahogy Savage leszáll a bolygón és megöli az összes toydarit. Összetalálkozik Obi-Wannal és Anakinnal, jól helyben hagyja őket, aztán megöli Katuunkót. A holttestet magával viszi és behajítja a hajóba. Dooku bázisán száll le. A Sith ideges, mert nem akarta, hogy a király meghaljon. Ekkor Ventress előlép a sötétségből. Dooku megparancsolja Savage-nak, hogy ölje meg a nőt. Ventress nevet, hiszen Saage az ő parancsainak engedelmeskedik. Ketten kezdenek el harcolni Dookuval, de valahogy kicsúszik az irányítás Ventress kezéből, és Savage is ellene fordul.

Ebben a pillanatban megérkezik Anakin és Obi-Wan, akik lekötik Savage-t, közben Ventress tovább harcol Dookuval. Ventress végül elmenekül. Savage is lelép, és visszamegy az éjnővérek vezetőjéhez. A nő megígéri neki, hogy segít bosszút állni. Azt mondja Opressnek, hogy sikerrel fog járni. Belenéz a kristálygömbjébe. Azt mondja, hogy akkor fog sikerrel járni, ha megtalálja a testvérét… A kamera ráközelít a gömbre, melyben Darth Maul arca jelenik meg. Darth Maul életben van és rejtőzködik. Savage egy talizmán segítségével megtalálhatja a válaszokat, melyek elvezethetik őt rég elveszett testvéréhez.

[/shush]

Mit szóltok hozzá? Ne feledkezzetek meg a spoiler gombról, ha olyan tartalmú a hozzászólásotok!

14 thoughts on “TCW – Dathomir-trilógia

 1. Nem hiszem, hogy hallucinálta, mert néhány dolog után odaírta zárójelbe, hogy ő sem érti a dolgot, de így volt…

  Ellentmondásokból pedig eddig se volt hiány, miért pont itt ne lenne?

  Kedvelés

 2. Szerintem ezt vagy egy őrült és hatalmas fantáziával rendelkező fan írta, vagy kiszivárogtatott hiteles információkat… :/
  Amúgy nekem nagyon tetszik, főleg az utolsó előtti és utolsó bekezdés 😛 És ez a [shush]Darth Maul életben van, és KÉT testvére is volt… :/ ez elgondolkoztató… :/ szerintem ez csak az első két részt meséli el, a harmadik pedig… áh, nem is tudom :/ és mikor van az, amikor Dooku és Mother of Night Sisters sétálnak, és Dooku mondja, hogy az éjnovérek ereje hasznosnak bizonyulnak a Jedik ellen… De a toydaris eset is milyen már… :/ szerintem volt valami nagyon sok és nagyon hasznos dolog abban a kisfilmben, amit mi nem láttunk :/ mellesleg milyen talizmán? 😛 ja, és ezt még lehet tovább fokozni úgy, hogy Ventress Darth Mault keresi fel :P:P:P egy valamit nem értettem, miután Anakin és Obi-Wan megérkeztek a bolygóra… ott Maul- és Savage-féle harcosok támadták rájuk, majd Anakin elkapta Mault, és azzal fenyegetőzik, hogy megöli… :/ Tehát már ott él? vagy ott lefelejtette, hogy Maul-utánzatot kapott el? :O ez nyomot hagyott a fejemben 😛 [/shush]

  Kedvelés

 3. Ja, és lehet, hogy mást is, de ezt kihagytad a fordításból 😉
  [shush]The mother doesn’t want to fight them. She looks into her crystal ball and says he’s on Toydaria. They rush there.[/shush]

  Kedvelés

 4. Nem hagytam ki, amit írtál, kav12, benne van a leírásban, nézd csak meg.

  [shush]Nem tudom, hogy a Maul és Savage féle dolog hogy van pontosan, angolból és németből raktam össze, hogy ki tudjak hozni belőle valamit, szóval ezt majd meglátjuk…[/shush]

  Egyébként a vetítés után leadtak egy újabb előzetest az évad további részeihez.

  [shush]Nem nagyon volt benne párbeszéd, de volt sok Jedi akció, egy új prequel karakter, Even Piell és a végén egy érdekes rész: látjuk, ahogy Anakin azt kiáltja, hogy “Ne!”, aztán a dühös Ahsokát mutatják, kivont fénykarddal, lelép valami párkányról és olyan, mintha rátámadna Anakinra, aki lentebb áll, szintén kivont fénykarddal.[/shush]

  Kedvelés

 5. Mi a fene, ha tényleg az lesz amit írtak akkor jó lesz, eddig szerintem csak álmodni lehetett ilyen részről. Egy egy dolgot nem értek [shush]hogy lehet Maul életben, ha ketté vágta Obi-Wan és nemtom mekkorát zuhant még utána [/shush]

  Kedvelés

 6. [shush]Azt hogy értik hogy Darth Maul életben van? Mault kettévágta Obi-Wan és lezuhant az olvasztóterem legaljára. Örökre eltűnt. Vagy mégsem?[/shush]

  Kedvelés

 7. Eszter1: Ja, tényleg, bocsi :Đ
  Eszter2 (mármint a második SPOILER gomb alatti):
  Húha!!!! Ha ilyen lenne, akkor nagyon durván belevágnának a lecsóba. (Remélem ezt még írhatom SPOILER nélkül:P) Sőt! Mi több! Az indokával biztosan nagyon belevágnak a lecsóba, hát még ezzel… húha!!!!!! :Đ Hol találod ezeket az infókat? :O:O:O:O:O Főleg az évad további részeiről szóló előzetest? :O :O :O :O Engem nagyon érdekelne. Vagy ezt is egy rajongó írta, aki látta? :Đ

  Kedvelés

 8. Amúgy meg:
  [shush]Hát, ha tényleg ilyen lesz a sorozat, hogy most vonják ki Ahsokát a forgalomból, vagy pár rész után, akkor nagyon bekeményítenek! Az egész bekeményítés a Zillo Beast-tel kezdődött, előtte még kisgyerekeknek csinálták :Đ De ott (meg még pár résszel azelőtt is) már nagyon tanulságos volt, stb. Amúgy tudok egy jó indokot arra, hogy Ahsoka miért dühös Anakinra 😛 Egy: elmentek a Raxusra, és ott Luxszal találkoztak. Anakin pikkelt rá, vagy gyanakodott, hogy esetleg áruló is lehet, de végül nem, de mégis megöli. Ezt megtudja Ahsoka, akinek nem tudja megmagyarázni az esetet. Kettő: Anakin a sok droid között megöli Luxot (akivel előzőleg titokban találkozgatott Ahsokával, amit Anakin nem tudott), és később mondja Ahsokának, hogy úgy is szeparatista volt… Három: Lux csatlakozik hozzájuk, közben igazából el fogja árulni őket, de Ahsoka beleszeret. Anakin sejti, hogy áruló, így akkor, amikor Ahsoka nincs ott, megöli. Ahsoka épp akkor ér oda, amikor megöli, vagy utólag tudja meg (esetleg egy olyan holo-felvétel miatt, mint a Jedi Templomban az epIII végén), és dühös lesz Anakinra. Az nem tudja megmagyarázni, mivel Ahsoka nem ad rá alkalmat. Olyan epikus párbajt láthatunk majd, mint kb az epIII végén a Mustafaron 😛 De azért Ahsoka nem küzdhet sokáig max két éves padawan létére Anakinnal :/ Bár megtanulhatta a fortélyokat :Đ És mi van azzal, amikor még feláldozta az életét, Anakin meg nem hitte el, hogy meghalt. Meg azzal, amikor nem engedte repülni őt? És azzal, hogy ki cipeli Büdöskét? Meg az ilyenekkel… :Đ Végül a padawan legyőzi mesterét[/shush] Anakin meghal, Palpatine terve nem valósult meg, és végül Dooku megöli Grievoust viccből, és ekkor megépítik a Halálcsillagot, és Coruscantot felrobbantják vele. Majd Kamino következik, de ott mindketten megsemmisülnek. Dooku és a Szeparatista Tanács már önfejűen döntenek Sidious (aki Coruscanton tartózkodott akkor) halála után, és egyre hülyébbek. Majd Gunray fellázad Dooku ellen, átveszi a hatalmat, és HAPPY END xĐ
  Na jó, ezt a végét csak viccből írtam 😛

  Kedvelés

 9. Ja, és még…
  [shush]Úgy sajnálom Ventresst, mivel biztos meghal… vagy mindketten halnak meg Savage-zsal, és akkor Dookunak nem kell új tanítvány. Vagy esetleg Dooku szövetkezik az éjnovárekkel, és megkéri őket, hogy módosítsák Ventress memóriáját, ha tudják, és ő nem árulta el soha, és akkor nem lesznek ilyen szörnyű következményei. Vagy Savage túléli, bár ezt én kizárnám :/ Mivel a további részekben akkor nem lehetne kiiktatni… :/ Bár Maul… 😛
  Továbbá Ahsoka biztos elszökik mesterétől, és az nem tudja megölni azért, mert vagy nem tudja a szíve miatt, vagy túl erős a lány (amit nagyon kétlek). [/shush]

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s