Dathomir-trilógia infók az új Insiderben

Megjelent a 123. Insider, melyben egy igen spoileres írás található a Dathomir-trilógiával kapcsolatban. Csak az olvasson tovább, akit nem zavarnak a spoilerek! A teljes cikket elolvashatjátok a továbbra kattintva! 🙂

Darth Sidioust zavarja, hogy Asajj Ventress olyan sok tudásra tett szert az Erő sötét oldalával kapcsolatban, ezért azt az utasítást adja Dookunak, hogy intézze el a nőt.

De egy Sith-tanítványtól nem lehet olyan egyszerűen megszabadulni. Asajj életben marad, és bosszút esküdik Dooku ellen. A saját népe segítségét kéri, ők pedig nem mások, mint a dathomiri éjnővérek.

Egy sötét tervet eszelnek ki: egy új tanítványt (Savage Opress) adnak Dooku-nak, aki nem számít rá, hogy ez a teremtmény csak Asajjnak és az éjnővéreknek engedelmeskedik.

Hallottál Darth Maulról, a Sith-harcosról? Mit szólnál hozzá, ha a rendelkezésedre bocsátanék egy másik harcost az ő fajtájából?
– Talzin

Savage Opress egy “éjtestvér”, aki az éjnővéreket szolgálja. Egy kiszámíthatatlan harcos, akit lobbanékonysága és hatalmas fizikai ereje tesz veszélyes ellenféllé.

Az éjnővérek egy misztikus szertartással még durvább harcost varázsolnak Opressből. A szarvai megnyúlnak és vadságát nem tudja kordában tartani.

Opress első küldetésén egy devaroni templomhoz utazik, ahol rengeteg klónt és Jedit öl meg.

Opresst brutális kiképzésnek vetik alá. A Jedik tanításaival ellentétben arra biztatják, hogy engedje szabadon a félelmeit és a gyűlöletét. Dooku addig kínozza őt Erő-villámokkal, amíg meg nem tanulja az Erő használatának és a fénykardvívásnak az alapjait.

Olyan képességek birtokosa vagy, melyek veled születtek, de ezt tovább kell fejleszteni. Készen állsz erre a kihívásra?
– Dooku

Amikor Savage Opress el akarja rabolni Katuunkót, Toydaria királyát, Anakin és Obi-Wan megpróbálják feltartóztatni őt, de Savage elmenekül. Kegyvesztetté válik Dooku szemében (hiszen megöli Katuunkót, nem csak simán elrabolja), és az indulatok egy brutális küzdelemben szabadulnak el.

Ventress is beszáll a küzdelembe, de még együtt se képesek legyőzni Dookut, ezért elmenekülnek. Talzin, az éjnővérek vezetője elmondja Opressnek, hogy van egy testvére, aki száműzetésben él és majd ő fogja befejezni a képzését. A neve… Darth Maul.

Az Insider a következőket írja Maullal kapcsolatban:

Darth Maul egy zabrak a Dathomirról és ő Savage Opress testvére. Darth Sidious elvitte őt az “éjtestvér” klánból és a tanítványává fogadta. Hosszú évekig tanította őt, hogy megismerje az Erő sötét oldalát, majd megkapta első önálló küldetését: intézze el a Fekete Nap nevű bűnszövetkezetet.

A naboo-i invázió idején Darth Maul kapta a feladatot, hogy találja meg Amidala királynőt. Végül a Tatuinon bukkant rá a rejtőzködő csapatra, ahol összetűzésbe keveredett Qui-Gon Jinn Jedi-mesterrel. Nem sokkal később ismét találkoztak: Naboo fővárosában, Theedben ismét a Jedi ellen harcolt, de a küzdelemben részt vett a tanítvány is, Obi-Wan Kenobi. Maul megölte Jinnt, de a tanítványát alábecsülte – Obi-Wan legyőzte őt, Maul pedig kettévágva lezuhant a feneketlen mélységbe.

Forrás: StarWars-Union.de

17 thoughts on “Dathomir-trilógia infók az új Insiderben

 1. Nagyon fasza lesz oppress, csak percről-percre tudni fogjuk majd mi történik az elkövetkező 3 epizódban, a rengeteg spoiler után…. Én nagyon feleslegesnek tartottam, hogy amcsiban moziban leadták a 12-14 epizódot. :S

  Kedvelés

 2. Az nagyon gáz lenne, ha visszatérne Maul…
  Mégis hogyan?

  1. Félbe vágták, amit eleve nem lehet túlélni.
  2. Akkorát zuhant, aminek a végén minimum szétloccsant.
  3. A verem aljáról sehogy nem tudna kijutni, a legkevesebb, hogy szomjan hal.

  Ha ezek ellenére kitalálják, hogy él, az nagyon nevetséges lesz.
  Nem tudom, miért kell bolygatni ezt a Maul-dolgot. Opress ötletével semmi bajom, de szerencsétlen Maul-t ne akarják feltámasztani…

  Kedvelés

 3. Maul visszahozatala egyszerűen irreális… Visszahoztak már embereket a halálból, de mindig volt valami ésszerű magyarázat. Egyik kedvenc karakterem, de ezt nem tudom, hogy fogják megoldani…

  Kedvelés

 4. A .com-os adatbank szerint Maul származási helye: Iridonia.
  És miután Kenobi meglepte, kettévágva zuhant az olvasztó kamra feledésébe.
  Így fogalmaz egyelőre a hivatalos oldal.
  Szóval van mit dolgozni ezen, ha vissza akarják hozni.
  1: a sith-ek bosszúja regényben;
  Palpi: ketten se tdják legyőzni, Dooku Sith nagyúr.
  Ani: ezt mondja annak a Sith-nek akit Obi-wan kettévágva hagyott a Naboo-n.
  2: az ep 1 végén Windu halottnak nevezi.
  3: miért kéne Dooku, ha ő nem halt meg?
  4: saját vélemény- tuti, hogy meghalt, ennyi erővel Qui-Gon is él, ő kevesebbet kapott! Ja, őt láttuk elégni…mindegy a hamvait nem!..hozzák vissza…Sith-ként… 🙂

  De, ha túlélte a halálát / 🙂 /, már arra is van verzióm:
  Egy visszagondolásban mutassák újra, ahogy zuhan..
  elakad a köpenye valamiben és nem esik le egészen..
  a fénykard elégette a sebet és nem vérzik el..
  Palpi kötélhátsón leereszkedik és megtalálja a félholt tanítványát..
  csináltat neki robotlábakat és elnevezi Vader-Grievous-Maulnak és számüzetésbe küldi..
  üzen neki, hogy még szükség lehet rá a folytatásban, és addig is vegyen részt minden paralimpián..
  Poénkodásaim között fellelhető azért némi fájdalmas valószínüsíthetőség is..

  Kedvelés

 5. Na igen, kicsit vicces lenne a visszahozatala. Szerintem Lusaséknak van annyi eszük, hogy a körülményekhez képest reálisan oldják meg ezt a szitut. Egyébként az is lehet, hogy csak megpróbálnak félrevezeti ezzel a Darth Maul él dologgal, ugyanis konkrétan ezt senki nem mondta ki. Annyiról volt szó, hogy az egyik éjnővér elküldni Opress-t, a testvére, keresésére, aki a kristálygömb alapján Maul.
  1. Lehet, hogy szimplán, valamilyen oknál fogva hazudott az éjnővér.
  2. Lehet (és én erre tippelek jelenleg), hogy Opress-nek a másik testvére is úgy néz ki, mint Maul (korábban volt is szó róla, hogy Opress-nek 2 testvére van) és őt hiszi mindenki a hírhedt Sith lovagnak.
  3. (Bár ez nagyon gagyi lenne) Leklónozták valamiképp Maul-t, majd várva a visszatérésére, meghúzta magát. Aki ismeri a The Force Unleashed 2 sztoriját, az tudja, hogy az efféle klónozás nem áll távol a Star Wars-tól.
  Másként fizikailag lehetetlen, hogy visszatérjen Maul, azon okoknál fogva, amiket fentebb leírtam.

  Kedvelés

 6. Sziasztok

  Darth Mault sötét oldali akoliták visszahozták az egyik képregényben ahol megvívott Vader -rel és vesztett (valoszínűleg klónozták és valahogy megidézték bele a szellemét).
  Nálam az verte ki a biztosítékot, hogy Asajj Ventress népe az éjnővéreké lenne, a csaj rattataki az ottani új emberi faj uralkodónője!!!

  Kedvelés

 7. xim: mondták Filoniék, hogy nem veszik figyelembe Ventress korábbi múltját, egészen újat kreáltak neki. :Đ
  Amúgy meg bárhogy visszahozhatják Mault, csak némelyik erőltetett, némelyik nem. Akkoriban volt Palpatine Naboo szenátora, majd a Galaktikus Köztársaság főkancellárja, és simán kért pár őrt, hogy állítsák le a reaktort, ő bement a testért, mindkét feléért, és “összevarrta”, vagy az Erővel valahogy megcsinálta, esetleg mechanikus lábakkal, de az nem valószínű :S És az őröket persze Palpatine megölte 😛

  Kedvelés

 8. “Összevarta”? 😀
  Obi-Wan a félbe vágásával a gerincvelőjét is elnyisszantotta Maul-nak, ami már önmagában halál. Ha hozzávesszük a zuhanást, a túlélési lehetőség nulla. Még a “csodatevő”, Vader és Grievous-féle kiborgteremtő Palpatine sem képes helyrehozni ilyen jellegű pusztítást. Nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz a végeredmény ezzel a Maul dologgal kapcs. Azt sem tartom kizártnak, hogy a készítők csak bedobtak nekünk egy kis csámcsogni valót januárig, valójában pedig csak egy Maul-hoz hasonló alak lesz benne a részben. Legalábbis ebben bízom…

  Kedvelés

 9. Habár Maul is egy sith. Az ilyenek esetében nem lehet tudni. Ott van például Andeddu, vagy akár Nihilus. Azok is trükkös gyerekek voltak, és kijátszották a halált… 😀

  Kedvelés

 10. Na álljunk csak meg!

  1. Maul nem a Dathomirról származik, hanem az Iridonia-ról! Még egy képregény is volt róla, ahogy Sidious a bolygóra utazik, és megtalálja Maul-t.

  2. A rattakiak nem éjnővérek! Az éjnővérek többnyire emberek.

  3. A rattakiak a Rattak bolygón élnek.

  Kedvelés

 11. Viszont kedvelt sorozatunk nem veszi figyelembe a képregényeket. Ventressnek is gyártottak egy teljesen új múltat, meg Maulnak is. Összeegyeztetni a republic, a clone wars adventures meg az egyéb klón háború idején játszodó képregényekkel az így is zavaros idővonalú TCW-t nem lenne egyszerű feladat….

  Kedvelés

 12. Félreértések elkerülése végett: Rattatak. Vagyis gondolom, hogy a Rattatakra gondoltál… Ugyanis Rattak nevű bolygó nincs az SW-ben.

  Kedvelés

 13. Srácok! Maul visszatérése szerintem így lesz… és most komolyan. Mault zuhanni látjuk, de a zuhanást ugyanúgy túléli, mint Luke az 5. részben. Paplatine titokban Qui-Gon hamvasztása után leereszkedik érte (nem kötélhágcsón, szervízjáraton, vagy valami repülő kütyün). Ha nem Palpatine megy érte, akkor ugyanúgy gondolatban hívja az éjnővéreket, mint Luke Leiát az 5. végén. Lényeg a lényeg, gép alsótestet kap, hasonlót, mint Grievous. Ez után elrejtőzik, ha Palpatine verzió: Már nem alkalmas a kancellár terveinek végrehajtására, mert Dooku kapcsolatai jobbak és már feltűnt Skywalker is. Ha éjnővér verzió, akkor száműzetésbe vonul pl. a peremvidéki Korribanra és egy sith szellemtől tanul…tanítványa Opress lesz….Szerintem.
  Én örülök, ha visszajön, imádom ezt a karaktert.

  Kedvelés

 14. Na igen ebbe a Rattack-Rattatak dologba én is belefutottam, amikor a Republic 60-at fordítottam. A kredit oldalon még így szerepel: “…Obi-Wan Kenobi – along with (…) “Alpha” (…) transferred to the planet Rattack, homeworld of the dark Jedi Commander Asajj Ventress…”
  Erre az első oldalon az első panel első szava: “Rattatak…”
  A Wookiepedia szerint Rattatak…

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s