The Citadel adatlap

Egyelőre még nem találtam (nem is kerestem, mert be szoktátok linkelni, mire felébredek… 😛 ) előzetest a 19-es részhez, de ha lesz, mindenképpen ki fogom rakni ide is. Addig is olvasgassátok a The Citadel adatlapján az érdekességeket, és van ott még galéria, letöltési link, meg minden szokásos dolog. 🙂 A részt ki lehet beszélni az swsaga The Citadel topicjában is.

A TCW egy kisebb szünetre fog most menni, a Counter Attack címet viselő 19. epizódot csak március 4-én fogják levetíteni.

15 thoughts on “The Citadel adatlap

 1. Jó rész volt. Bár az elejét tényleg egy az egyben lenyúlták a Titkos Küldetés (Shipyars of Doom) című képregényből: Ashokának meg van tiltva a küldetés, de beszökik, Artoo irányít néhány rohamdroidot a megtévesztéshez, karbonitbafagyasztás, még a hajó is hasonló volt.
  Viszont nagyon szép animációkat láthattunk. A kedvencem például a bolygó látképe, nagyon megnyerő volt a széttört bolygó.
  Külön tettszettek az eredeti filmekben használt hanghatások, pl a riasztó, meg a kamerás, faliágyús jelenet (csak az elszabadult vuki hiányzott 😛 ).
  Tarkin és Anakin ellenszenvét is láthattuk, hogy már az elején így állnak egymáshoz ( Tarkin mindigis lenézte Vadert).
  A börtönvezetőnek a stílusa kicsit Grievous-ra emlékeztet még az első évadból: röhög a monitor mögül és küldi a tápos droidjait, ha ideges lessz, maga is szétzúz egyet-kettőt.
  Az öreg Jedi mester hangját is eltalálták.
  Jó volt újra látni Visszhangot és Ötöst, bár nem beszéltek sokat.
  Összességében élvezet volt nézni, és várom a trilógia folytatását.

  Kedvelés

 2. Nekem is ugyanezek az élmények voltak, de csak a vége volt hirtelen befejezett… nagyon váratós az egész, de ahogy befejezik, csak néztem: csak ennyi? Aztán ráeszméltem, hogy lesz folytatása. A börtönvezető stílusa tényleg az 1. évados Grievous-ra emlékeztetett, bár nem teljesen.
  [shush]Én úgy gondolom, hogy ez a bolygó meg fog semmisülni (ha már félbolygó, akkor a legtöbbet hozzák ki 😛 Nem?)[/shush]
  Sajnos a párbeszédekből nem igazán értettem egy kukkot sem, egy: nem tudok elég jól angolul, kettő: mögöttem kis vita folyt, és nem tudtam elég hangosra állítani, hogy ne szóljanak rám.

  Kedvelés

 3. Azon túl, hogy elfogadom Darth Sky és Ody véleményét a Carbon-fagyasztásról, miszerint van helye a TCW-ban,
  akkor is meg kell említenem, hogy nem vesztették el a látásukat egy percre sem tőle.
  Jó, 22 percben nincs idő 10 percet vakoskodni, de meg lehetett volna oldani, hogy valaki azt mondja; várjunk egy kicsit míg visszatér a látásunk, és közben egy jelenet a fellegvár vezérének zsörtölődéséről.
  Vagy egy klón járhatott volna így, hitelt adva Han tüneteinek, hogy ne legyen olyan egyedi.
  – de várom az elméleteket!
  Fura volt továbbá, hogy Anakin nem akarta vinni Ahsoka-t, mert nem padawannak való hely:
  -én nem féltenék olyasvalakit, aki helyt állt már Grievous és Ventress ellen is 2 évaddal korábban, nem beszélve más húzós helyzetekről, pl.: Geonozis második ostroma.

  Amúgy tetszett a rész, kellett már egy ilyen is.
  Jó akciók, főleg a mágneses részek.
  Szép tőlük, hogy már 7 rész! lement zsínórban.
  És üresjárat sincs köztük, rákapcsolt a 3. évad.
  Mondjuk ezt el is vártam a mandalore-i üdítőzés és a coruscanti tortadíszítés után!

  Kedvelés

 4. Én is rögtön erre gondoltam.Néztemegyet, mondom hát ezek látnak! mondjuk han több ideig volt befagyasztva de…franc tudja,mindig annyi utalást próbálnak beletenni a részekbe,sok már túlzás(lásd karbonit fagyasztás, meg egyes jelenetek teljes lemásolása a filmekből..)de ilyenre valahogy nem figyelnek..Vártam hogy valaki megszólal hogy homályosan lát stb..DE ja ,jó kis rész volt.Viszont megint túl gyors volt néha nekem.Vannak unalmas részek amit egy az egyben kivágtam volna, vannak olyanok amik meg túlságosan össze vannak tömörítve..bár nem olyan vészes mint az éjnővéres.Ja és igen, jó kis rész volt,arc trooperekkel ,meg ismét egy jó új világgal, j karakterekkel, akcióval.Mondjuk egy nagy felszíni csatát még hiányolnék.Félek már nem lesz az évadban..Nem olvastam spoilereket, lehet már elhangzott, de lehet tudni hogy az az éjszakai feluciás csata melyik részben lesz? Nagyon jól nézett ki a trailerben..bár valószínűleg csak amolyan átvezető-felvezető lesz mint a második évadnyitó epizodjában.(bocs ha esetleg már megkérdeztem ,nem emlékszem..)

  Kedvelés

 5. A Felucia-s részről nem olvastam semmit eddig mikor lesz, van pár rész hátra, valamelyikben biztos benne lesz.
  Én is arra tippelnék hogy Han a hosszú idő miatt nem látot, aki biológus az érti miért.

  Kedvelés

 6. Nekem van pár elképzelésem.
  Először válaszolnék csolinak Ahsokára, hogy miért félti Anakin. Talán éppen ezért, mert nem akarja, hogy ismét olyan helyzetbe kerüljön, mint akkor, mert most fél, hogy végleg elveszíti.
  Továbbá a jövőről való elképzelésem (a további két/egy részről):
  [shush]Szerintem a következő részben fogják kiiktatni a taktikai droidot, elfoglalva a vezérlő termet. Talán ekkor az ARC osztagosok is kibontakozhatnak. És míg a taktikai droid pocsékul védia mözponti termet, addig Sobeck Artuhoz megy, és a kis droid, csak úgy, mint az előző évadzáró közepén, saját akcióba kezd (a droidokkal). És mint az első évad évadzáró trilógiájának második részében (mely a Ryloth volt, csak nem hivatalosan :P) egy taktikai droid az ellenség, és azt is iktatják ki. És szerintem a harmadik részben lesznek a angy akciók, a trandoshanok. Ja, és még valami a második részre: szerintem itt lesz nagy jelentősége az Anakin-Tarkin kapcsolat kialakulásának xĐ Lehet, hogy itt követ el valamit Anakin, amiért Tarkin lenézi, bár már itt is érződött 😛 És talán Pielltől is egy remek csatát láthatunk, remélem 😛 Tehát a következő részben sok csatára lehet számítani AZ ÉN ELKÉPZELÉSEIM szerint :Đ
  A feluciai csatáról: szerintem az a Padawan Lost előzménye lesz, és kicsit a részbe is belelóg (pl elbújnak, hogy a szeparatistákat meglepjék, majd hamar el kell menekülniük, mint legutóbb, mert nagyon nagy csapdát állítottak a szeparatisták, mint a második évadkezdő részében. És legközelebb már nem őket, hanem Securáékat küldik :P[/shush]

  Kedvelés

 7. [shush]Szerintem a trandoshanok lehet hogy az utolsó részben lesznek a címe alapján, de az alkotók jobban tudják (remélem) 🙂
  Sobeck szerintem vagy meghal (lelövik, felrobban a Fellegvárral, stb.) vagy a börtönbe kerül (ha már börtön ki kéne szabadítani pár emberkét onnan hamarosan). Nekem a Citadel nem hasonlít a DS-re, de kehet hogy csak nekem. A fagyasztásról még: az engem annyira nem zavar ez a fagyasztás, de hogy kerül egy szénfagyasztó a Jedi templom hangárjába? Gondolom nem volt sok idő aközött hogy Anakin kitalálta, hogy jutnak be.
  A komp átjutása nekem valamiért az Endorira emlékeztetett, véletlen? :)[/shush]

  Kedvelés

 8. A Titkos Küldetés képregényben elmagyarázták, hogy nem lesznek annyi ideig karbonitba fagyasztva, hogy a mellékhatások előlépjenek. Nekem inkább az szúrt szemet, amit már a képregénynél is fontolgattam: miért aggódik Vader annyira, hogy túléli-e a karbonitba fagyasztott ember (ugye ezért kellett Solo), ha a klónháborúk idején ő maga is be volt fagyasztva.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s