Könyvhírek a C2E2-ről

A Chicago Comic and Entertainment Expo javában zajlik és bizony a Del Rey is tett néhány bejelentést az eseményen. A legnagyobb hír talán az, hogy újra kiadják a Baljós árnyakat és a Darth Maul: A vadászó árnyék című könyvet. Az utóbbi tartalmazni fog egy rövidebb történetet Darth Maulról és nem más írja, mint James Luceno. Tehát 2012-ben Darth Maul valóban vissza fog térni, még ha a TCW-ben nem is (de ezt ugye nem tudhatjuk 😉 ), de láthatjuk a 3D-s Baljós árnyakban 2012. február 9-től. 😉 Luceno pedig az új Darth Plagueis könyvével ismét visszatér a Star Wars EU-hoz még 2012 elején. Legutóbbi regénye, a Millennium Falcon 2008-ban jelent meg.

Az Insider magazinba pedig visszatérnek a rövid történetek. Már a 124. szám tartalmaz egyet, a The Third Lessont, melyet Paul S. Kemp írt. Ő jegyzi az új The Old Republic: Deceived című regényt is, melynek középpontjában Darth Malgus áll, és a rövid történet is róla szól. A következő, azaz 125. Insiderben a First Blood című történetet olvashatjátok majd Christie Goldentől, a főszereplő pedig a Fate of the Jediból ismert Vestara Khai lesz. Ezt követően jön Timothy Zahntól a Buyer’s Market Lando Calrissiannal, ez a történet Zahn Choices of One című regényének idejében fog játszódni.

Akik az antológiákért vannak oda, azoknak sem kell búsulni, ugyan a Del Rey nem fedte fel konkrétan, hogy milyen témájú könyvet szeretnének megjelentetni, de annyit elárultak, hogy mindenképpen szeretnének új Történetek… könyvet kiadni. Talán kijön egy Történetek az Új Jedi Rendről vagy egy Történetek a klónok háborújáról könyv. 😉

Aaron Allston új Lidérc Osztagos regénye 2012 nyarán fog megjelenni. ^^

Szót ejtettek még Even Piellről is, aki a TCW legutóbbi epizódjában halt meg, pedig már régebben megölték a Coruscant Nights trilógiában, ami az Ep3 és az Ep4 között játszódik. A Del Rey képviselője azt mondta, hogy “Rendbe fogják tenni ezt az Even Piell dolgot.” John Jackson Miller optimistán áll a dolgokhoz: “Mindent helyre lehet hozni.”. A Del Rey elismerte, hogy nem túl könnyű új termékeket piacra dobni, amíg a TCW-re is oda kell figyelni. “Sajnos a TCW ellentmondásokat szül a kánonba.”. Azért megnyugtató látni, hogy valamennyire foglalkoznak a kánonnal is.

A The Third Lessont [angol] az alábbi képekre kattintva el tudjátok olvasni. 😉

5 thoughts on “Könyvhírek a C2E2-ről

 1. Kíváncsi leszek, hogy hozzák helyre a Piell dolgot.
  Luceno írt már korábban egy Maul sztorit, a Szabotőrt, lehet, hogy ezt rakják bele a A vadászó árnyékba? Vagy újat ír?
  A Történetek a Sötét Időkből, vagy a Történetek a Régi Köztársaságról érdekelne.
  A Plagueis könyv is érdekes lesz.
  Bár arra sokkal inkább vagyok kíváncsi, hogy milyen ősi időkben játszódó regények jönnek majd? Remélem egy rakás TOR könyv jön.

  Kedvelés

 2. Teljesen új Maul sztori lesz, valami kis rövidke. Imperial Commandóról nem volt szó.

  Én a Lidérc Osztagot várom nagyon! 😀

  Ősi időkről nem volt szó, de gondolom sorra jönnek majd a TOR könyvek.

  Kedvelés

 3. A harmadik TOR még idén megjelenik állítólag Karpyshyn tollából.

  Az viszont aggasztó, hogy nem említették az Imperial Commando-t.

  Az X-szárnyúak regényt nem hiszem, hogy magyarul olvashatjuk valaha is sajnos.

  Kedvelés

 4. Az Even Piell haláláról és más ellentmondásokról csak azt tudom mondani, hogy ez egy Messzi messzi galaxis, valamikor réges régen. Sok történetmaradt fenn, de mind csak szájhagyomány útján, és az idők folyamán megváltoztak a történetek. Van aki úgy meséli, hogy pl Piell a Citadellánál halt meg, de van aki úgy ismeri, hogy a Coruscant Nights-ban hunygt el, ő ezt meséli.Vagy ott van például Darth Bane íves fénykardja, ami a Jedi vs Sith képregényben, és több forrásból is egyenes.
  Nekünk is van sok olyan legendánk, történetünk régi időkből, amit hatvanféleképpen hallottunk már. Én már csak erre a magyarázatra hajlok.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s