A Birodalom örökösei – Jegyzet #3-4-5

Kicsit le vagyunk maradva Timothy Zahn jegyzeteivel, úgyhogy most itt az alkalom, hogy behozzam a lemaradást, konkrétan három jegyzetről van szó. 🙂

Eredetileg Rukh-nak és a társainak a Sith Nagyúr címet akartam adni. Akkoriban még nem volt tisztázva, hogy mit is jelent a Sith kifejezés, úgyhogy biztonságban éreztem magam. De aztán a Lucasfilm közölte velem, hogy ezt George még használni akarja valamikor a jövőben (és mint tudjuk, használta is), ezért találjak ki valami mást Rukh-nak és a többieknek.

Az egyik trükk, amit George a Star Wars filmekben használt, hogy csak néhány különböző bolygót mutatott meg nekünk, de említés szintjén szóba kerültek más világok is, így úgy érezhettük, hogy ez a galaxis sokkal nagyobb annál, mint amit látunk belőle. Folytatni akartam ezt a hagyományt, úgyhogy sok különböző bolygón teszünk rövidebb látogatást, ilyen például a Bimmisaari.

A Zsiványkommandó egy olyan egység volt, amit úgy mozgathattam, ahogy csak akartam. Wedge, mint parancsnok, mert bárki, aki túlélte mindhárom Star Wars filmet, azt szívesen látom a műveimben akármikor. A legvadabb álmaimban sem gondoltam volna, hogy egyszer, évekkel múlva ilyen jól továbbviszi majd őket Mike Stackpole és később Aaron Allston.

2 thoughts on “A Birodalom örökösei – Jegyzet #3-4-5

  1. Ez a Rukh-os Sith dolog érdekes.
    A régi Zahn könyvekben viszont egyáltalán nics leírva a Sith szó, még akkor sem, ha Vaderre utalnak. Őt mindig sötét Jediként említi.
    Remélem az Allegiance-ben már nem lesz így.

    Kedvelés

  2. A könyv elején a “dramatis personae”-hez Darth Vader mellett “Dark Lord of the Sith” szerepel…de a könyvben már nem nagyon említik így, bár Vader és Palpatine nem is szerepel olyan nagyon sokat…inkább Mara-ra koncentrál.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s