Élőszereplős – Prágában lesz a forgatás

Az élőszereplős Star Wars sorozat nagy részét Csehország fővárosában, Prágában fogják forgatni. Ezt pedig nem más mondta, mint Rick McCallum, aki már Az ifjú Indiana Jones kalandjai óta dolgozik együtt George Lucasszal. Ennek a sorozatnak is bizonyos részeit Prágában forgatták.

Amikor arról kérdezték, hogy van-e esélye a cseh fővárosnak, McCallum így válaszolt: “Ó, abszolút. Ez lenne az egyik elsődleges helyszín az adottságai miatt.”. Dicséri a cseh filmeseket, akikről azt gondolja, hogy sokkal hatékonyabban dolgoznak, mint más európai országok filmes csapatai.

Nem csak Az ifjú Indiana Jones kalandjai forgatása során szerzett tapasztalatokat a csehekkel kapcsolatban – a Lucasfilm most fejezte be a második világháború idején játszódó Red Tails forgatását Prágában, helyi személyzettel. [Itt olvashattok részletesebben erről a filmről.] A bemutató 2012. január 16-án lesz.

“A sorozat [az élőszereplős] jelenleg áll, de ennek semmi köze Csehországhoz. Már 50 órányi anyagunk van, a probléma viszont a sok digitális animációval van. Nincs olyan technológiánk, amivel a sorozatoknak megfelelő ár alatt tudnánk maradni. Öngyilkosság lenne a számunkra a finanszírozás jelenleg. Szóval várunk még három vagy négy évet.”, mondta McCallum.

De vannak más tényezők is, melyek kisiklathatják a projektet. “Az országos és a kábelcsatornák elég rossz helyzetben vannak, ahogy mi tudjuk, úgyhogy nem biztos, hogy öt éven belül ki tudunk jönni egy egyórás résszel, mert most szinte mindenhol valóságshow-k mennek.”

McCallum elárult néhány részletet is a már kész forgatókönyvekből. “A sorozat a harmadik és negyedik epizód között játszódik, amikor Luke Skywalker még csak tinédzser, de ő nem fog szerepelni a sorozatban.”, mondta McCallum, és hozzátette, hogy egyetlen egy részben sem lesz benne a fiatal Luke. A harmadik részben, A Sith-ek bosszújában született meg Luke, és a negyedik részben kerül kapcsolatba a Lázadókkal.

“Alapjában véve olyan, mint A keresztapa; a Birodalom lassan kiterjeszti a hatalmát az egész galaxisra, láthatjuk, mi történik a Coruscanton, ami a főváros, és hogyan alakul az itteni bűnözővezérek helyzete, akik droggal kereskednek és irányítják a prostitúciót.”

A rajongóknak, akik addig is szeretnének kapni valamit, McCallum elárult pár dolgot a filmek hamarosan megjelenő 3D-s verzióiról. “Most dolgozunk mind a hat film 3D-s változatán, jövőre, februárban jön ki az első rész. A Baljós árnyakkal indítunk, és kronológiai sorrendben fogunk haladni részről részre. Az első rész lesz a teszt. Évente fog kijönni egy-egy rész, ha minden jól megy. Ha nem, akkor csak egy rész jön ki 3D-ben.”

McCallum volt a producere a 1999 és 2005 között megjelent Star Wars filmeknek, a kedvence mégis az 1980-ban megjelent A Birodalom visszavág című rész.

4 thoughts on “Élőszereplős – Prágában lesz a forgatás

  1. Hogy meghízott ez a McCallum…a sorozatot meg kétkedve fogadom, már túl sokszor hosszabbították meg a lehetséges dátumot,félek, hogy a végén a kinai demokráciával és a dukenukem4everrel emlegetik egy lapon. 😦

    Kedvelés

  2. keszi: hát ez most rossz hasonlat volt ugyanis már kijött épp a duke nukem forever:D Igen első gondolatom nekem is az volt hogy ó hát őt is elkapta az öregség…az első epizod dvd jén még milyen fekete haja volt a dokumentum filmeken…Mellesleg teljesen érthető amit mond, és bár eddig nem vártam nagyon ezt az élő szereplőset, most ez a “láthatjuk, mi történik a Coruscanton, ami a főváros, és hogyan alakul az itteni bűnözővezérek helyzete, akik droggal kereskednek és irányítják a prostitúciót” dolog felkeltette az érdeklődésem.Imádom coruscantot, és lám mégiscsak a tcw gyerekkorosztálya után egy magasabb színvonalú, idősebbeknek szánt komoly dologba kezdenek.Azt hiszem sikerül elintézniük hogy még 70 évesen is legyen milyen új sw dolgokat néznem:)

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s