A hónap Jedije – Június

Ebben a hónapban igen rendhagyó módon jelentkezik A Hónap Jedije rovatunk – sokak örömére. Júniusban Darth Plagueist mutatjuk be nektek kicsit részletesebben. Ezt az ismertetőt is NB írta, köszönjük szépen neki. 🙂 A Sith-pártiaknak pedig még egy kis örömhír: bizonyos időközönként Sith-ekről is készül majd ismertető, nem Plagueis lesz az egyetlen, úgyhogy érdemes lesz figyelni! 😉

Az ismertetőt elérhetitek a jobb oldali menüsávból vagy egyszerűen csak kattintsatok ide. 🙂 Jó szórakozást az olvasáshoz!

Darth Plagueis – ismert még, mint Darth Plagueis, a Bölcs – a Sith egy Muun Sötét Nagyura volt, örököse Darth Bane utódvonalának (A kettő szabálya) és a midi-chlorian manipuláció mestere, aki a Naboo-i Invázió felvezetésének századában élt. Megszállottként az örök élet problémájával, Plagueis kitapasztalta a halál elkerülésének módjait, és új életet teremtett a midi-chlorianokból.

13 thoughts on “A hónap Jedije – Június

 1. Nem tudom a “bevettétek” alatt mit értesz, ez egy fordítás, ezzel a kérdéssel a cikk írója felé fordulj inkább, én csak fordítottam 😉
  Más kérdés, tervben van egy regény Plagueis-ről ahol feltehetőleg minden kiderül.

  Kedvelés

 2. Én nem értem tulajdonképp a sitheket. Mert egy jedi kiképez egy tanítványt, az is egy tanítványt… Oké! A mesternek semmi baja nem lesz.
  De a sith: Kiképez egy tanítványt. Megértem miért vannak ketten. El is fogadom. De a sitheknek sem üzlet igazán, hogy a saját tanítványuk kinyírja őket. Mi a hasznuk abból? Mert ha csak a saját érdeküket nézik, az nekik nem buli. Tehát kiképzel egy tanítványt, és ott vége is az életednek…
  Szóval valaki, valami igazán velős válasszal?

  XD Megéri jedinek lenni! 😀

  Kedvelés

 3. Ja bocs hogy megint írok de válaszolnék Mayate kérdésére.

  Szerintem a sith mesterek arra törekednek hogy megtalálják a legtökéletesebb tanítványt. Például a sith mester talál egy sokkal erősebb és kegyetlenebb tanítványt mint a mostani akkor a tanítvány jelölttel általában megöleti a jelenlegi tanítványát és a jelölt lesz a tanítvány. Az már csak részlet kérdés hogy a tanítvány hűséges marad vagy keres magának egy tanítványt és megölik együtt a tanítvány mesterét.
  Jobb esetben a mesterek érzik tanítványuk árulását és felhasználják manipulálással a tanítvány tanítványát hogy ölje meg a mester tanítványát hogy ö legyen a mester tanítványa. (Ez furcsa mondat és már leírtam korábban is XD)
  A mestereknek általában az a feladatuk hogy a háttérből irányítsák az eseményeket és kordában tartsák a tanítványukat hogy mindig hűségesek legyenek.

  Úgy mint az erő a sithek is kifürkészhetetlenek.

  Kedvelés

 4. Szerintem ez egy amolyan természetes kiválasztódás a sitheknél, a gyenge elbukik alapon. Egy mester kitanít egy tanítványt, átadja minden tudását, és ha a tanítvány felülkerekedik a mesterén, legyőzi őt és ő lesz a mester, aki új tanítványt fogad, aki annál is erősebb lesz, és így tovább… Persze vannak olyan hatások, amik hátrláltatják a folyamatot, mint például egy türelmetlen tanítvány, aki csak egy saját tanítvánnyal képes legyőzni a mesterét, így kicsit visszaesik a sith ereje, mivel egy erősebb mester bukott el.
  Ahhoz, hogy Edolas érdekes mondatát megértsétek, gondoljátok végig a Force Unleashed sötét végét, amikor Sidious Vader tanítványát használja fel, hogy megölje Vadert, így Starkiller átvette a helyét. Gondolom te is ezt a példát követve írtad.

  Kedvelés

 5. Na, igen, én értettem, mit mond Edolas, nem volt az olyan bonyolult! 😀
  És köszönöm, mert ez egy érdekes téma. Erről szerintem sokat lehet beszélni. Érdekes kis “társadalom” ez a sithek társadalma…
  Mindenesetre azért nem szívesen lennék sith mester! XD

  Kedvelés

 6. nem tudom hogy észre vettétek-e, de a sithek bosszúja legelején is pontosan ez van: sidious ráveszi anakint, hogy ölje meg dookut, az előző gyengébb tanítványt

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s