A hónap könyve – A kettő szabálya

Egy hónappal ezelőtt jelent meg a Darth Bane trilógia második része, A kettő szabálya magyarul. Egy hónap alatt már biztos nagyon sokan elolvastátok. Azok számára, akik még nem döntötték el, hogy elolvassák-e a regényt, készült egy kis beszámoló, melyet NorbiLordi írt. Olvassátok el, és biztos vagyok benne, hogy egyből kedvet kaptok a regényhez. 🙂 Ide kattintva tudjátok elolvasni a teljes ajánlót, és oda írhatjátok is a véleményeket!

Az ajánlót a jobboldali menüsávban a Darth Bane-es képre kattintva is meg tudjátok tekinteni. 🙂

4 thoughts on “A hónap könyve – A kettő szabálya

 1. Megkapó a kép, ahogy a még gyermek Eső botladozva Bane nyomába szegődik. Az olvasó annál inkább szeretné látni, hogy elhagyja mesterét, minnél inkább a befolyása alá kerül. Számos kiút lenne (Johun, Kandúr) de a tragédia mégis megállíthatatlanul közeleg, ahogy Zannah egyre inkább elkötelezi magát a sötét oldalon. A szerző a zárással jelzi, hogy ezzel nem nyer mást csak a számkivetettséget és a magányt riválisa és tanítója oldalán. A hatalom megszerzése távoli ígéret csupán, miközben Bane újra és újra felsül, de a Sithek persze sosem tanulnak hibáikból.
  Ezzel együtt a könyv számomra nem “igazzy” SW élmény. Nincs hős akiért szoríthatnék, s aki győzelmének vagy legalább hagyatékának, áldozathozatala eredményeinek örülhetnék. Így persze nincsenek támogató (adományozó, mentori, kísérő) karakterek sem. Akik nélkül pedig elmarad a humor és a katarzis, ami mondjuk Zayne Carrick csapatát és a Kotor befejezését jellemzi.
  Persze a kötet bír némi tanmesei éllel, és gazdagítja az univerzumot és a Kettő Szabályáról alkotott ismereteinket, de csapatdinamika és eredményeket felmutató jófiúk nélkül valami lényeges is hiányzik belőle.
  Szvsz.
  (A NorbiLordi által írt ismertető linkje nálam nem él. De mondjuk az én hajóm komputerét három egymással is vitában álló droidagy irányítja.)
  Szvsz.

  Kedvelés

 2. Kösz, hogy szóltál, a linket javítottam, de ahogy a hírben is írtam, a jobb oldali bane-es képre kattintva elérhető lett volna NorbiLordi írása.

  Kedvelés

 3. Hát én húzom a számat…egyszerűen Zannah logikáját, illetve motivációját nem látom, hogy miért is csinálja azt amit…kissé fura. Ezenkívűl sok olyan elemet beletett az író amit nem biztos hogy kellet volna.Pl. meg voltak említve a chissek, a cortosis amit nem értek miért is lettek belekeverve, színesebbé más dolgokkal is lehetett volna tenni. Néha az egyes helyszínekre jutás esetlennek, bugyutának tünt…ez jellemezte szerintem a könyv első felét…aztán amikor ugrottunk az időben 10 évet, Zannah vonzó teremtés lett, Bane dühöngő vadőrült lett, és pörögtek az események, innét már jobb is volt olvasni. Helyre is hozta a közérzetem mikor az ősjedi bolygón kutatott holokron után, és igazi star wars-hoz méltó steam punk húzással be lettek hozva a technorobotok, és a párharcok is a végén jól lettek összehozva, csakhát… és itt jön megint egy rossz pont…túl hamar véget ér. Az író szabadkozik, hogy hamar kellett összehoznia művet. Nagyon sajnálom, mert ez a korszak tetszik leginkább nekem s kissé tartalmasabbra számítottam, főleg a nagyszerű első kötet után. Bár lehet, hogy a George R. R. Martin féle trónok harca ment most az agyamra, mert azt meg irtózatosan hosszúnak találtam :)…na de mindent összevetve azért nem rossz könyv a Kettő szabálya, de azért lehetett volna jobb is nálam egy 7/10. És várom a lezárását a trilógiának.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s