Képregény – X-szárnyúak: Zsivány Vezér #02

Mindannyiunk legnagyobb örömére megérkezett az X-szárnyúak sorozat folytatása! 🙂 A fordítást NB-nek és Neko-menek köszönhetjük, a szépséges magyar borítót pedig Recsi készítette. Ebből a részből kiderül, hogy hogyan alakul a Zsiványok koréliai kiruccanása. A regisztrált felhasználók ide kattintva tudják elérni a képregényt. Jó olvasást! 🙂

Az endori győzelem után, egy kis pihenés és felüdülés reményében Luke Skywalker, Wedge Antilles és a legendás Zsivány Osztag többi tagja a Korélia bolygón található Koronet csillogó városába utaznak, ahol egy robbanással egy birodalmi tiszt folytatja a háborút…

10 thoughts on “Képregény – X-szárnyúak: Zsivány Vezér #02

 1. Létezik olyan kifejezés, hogy: “Támadás a Föld ellen”, de az SW univerzumban (ahol olyan gyakoriak a lakott bolygók, mint nálunk a mezővárosok) ez az “a” betűcske feleslegesnek tűnik. Legyen:
  1. Koréliai rajtaütés.
  2. Koréliai csapás.
  3. Támadás Korélián.
  4. Támadás Korélia ellen.
  Szrtem.
  Köszi az új részt! Mindjárt el is olvasom. 🙂

  Kedvelés

 2. Üdv Recsi! A HZS-n egyébként én vagyok Gorgonita. 🙂
  Nekem valamiért nagyon bántja szemem, de lehet, hogy én tévedek. Tervezitek a Stackpole féle füzeteket is, vagy most csak ezt a minit?

  Kedvelés

 3. Káprázatos hogy mennyire pörögnek a dolgok. Ahogy látom egyre másra jönnek a füzetek és a minőség is sokat javult a kezdetekhez képest.
  Gondolok itt a címfeliratok magyarosítására vagy épp a kreditoldalak elkészítésére.
  Tagadhatatlan a dolog: a honosítás már itt is kinőtte a csecsemőkort és a immár az ifjúkor küszöbére lépett.
  Hálás köszönetem és persze további sok sikert no meg kitartást.

  Kedvelés

 4. Nahát, úgy látszik lépten-nyomon összefutunk, Ranger! 🙂
  Amit írtál eléggé szabadon használt nyelvtani dolog, szerintem még területfüggő is. Van ahol “elmegyek Józsihoz” és van, ahol “elmegyek a Józsihoz”, nem beszélve az “elmenek a Józsiho’ ” verzióról. Az viszont érdekes, hogy pont a “Koréliai rajtaütés”-t írtad, ami megjelent könyvben “A koréliai rajtaütés” címmel. Valószínűleg nyelvtanilag mindkét verzió megmagyarázható, a fordító ezen verzió mellett döntött, persze attól még másnak lehet más a véleménye.
  De mit is akartam ebből kihozni?
  Na mindegy… örüljünk, hogy jönnek az új magyar nyelvű képregények, ha már a “hivatalos” forrás többszörösen is (Semic, Egmont) befuccsolt.

  Kedvelés

 5. Köszönöm az X-Szárnyú zsivány vezér 2. részét!
  A történet eseményei tényleg rendesen pörögnek. És persze néhol kevésnek látszott a szöveg, de akkor is jó volt ez a történet.
  És látom a végén, hogy hamarosan jön a befejezése. Akkor ez a képregény 3 részes, ha jól értem.

  Várom a folytatást!

  Kedvelés

 6. Ha jól emlékszem az előző résznél tették fel a kérdést, hogy folytassák-e a Jedi vs. Sith, a Knight errant és a KotOR sorozatokat.( Bocsi, hogy csak most Írok ezzel kapcsolatban.)Mivel itthon úgy tűnik nem adnak ki képregényt egy darabig én örülnék, ha mindhármat folytatnák és ha valaki megmondaná, hol tudom elérni a Jedi vs. Sith eddigi részeit. Előre is köszönöm, és természetesen alig várom a Zsivány vezér folytatását.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s