Részletek a Scourge-ból

Jeff Grubb új regénye, a Scourge áprlis 24-én fog megjelenni az USA-ban. Korábban már írtunk róla, de most hoztam belőle három rövid részletet is. A történet 19 évvel a yavini csata után játszódik. Ti kíváncsiak vagytok erre a regényre?

– A Jedi oda megy, ahol szükség van rá. – mondta Mander – A bátyád tudta ezt. Úgy tanítottam, ahogy nekem is tanították. Befejezem Toro feladatát, és ha tudom, igazságot szolgáltatok azoknak, akik felelősek a haláláért. Értékelném a segítséget. – Ránézett a bothanra. – Mindkettőtöktől.

Még egy homályos zagyvaság, a droid habozott.
– A hatalmas Zonnos azt akarja, hogy tudd, ha nem is találod meg a bátyját vagy túl késő már megmenteni, akkor is lesz egy szövetségesed az Anjiliacok között.
Zonnos megvárta, míg a droid befejezi, majd lustán kacsintott egyet és felnevetett. Egy pillanatra Manderben megfagyott a vér.

– A Hangot használtad? – kérdezte Reen.
– Mit? – kérdezett vissza Mander
– Tudod, a Hangot. Jedi humbug. Elme trükk. – Reen színpadiasan integetett a kezével. – Azt mondod neki, hogy “Le akarsz szállni azon a bolygón” vagy valami ilyesmi. Ő megteszi, mi meg lelépünk.
– Ez nem egészen így működik – mondta Mander.

7 thoughts on “Részletek a Scourge-ból

 1. Az elkövetkezendő években biztos nem lesz magyarul.

  De engem nem hozott lázba. Ha már a Jedi visszatér utáni könyvekről van szó én inkább olvasnám szívesebben a Tatooine Ghost-ot, Kemp Jaden Korr regényeit.
  Most végre valahára a Fate of the Jedi sorozat is épkézláb sztorival állt elő. Ez viszont elég hosszú, 9 rész, és hogy mindent megértsünk a New Jedi Oreder-rel kéne indítani. Esetleg a Legacy of the Force-szal is lehetne startolni, de úgy már kevésbé lennének érthetők a dolgok.
  Amerikában nemrég jelent meg a Fate of the Jedi befejező része, az Apocalypse. Na az, nagyon nagyszabású.
  Nemrég jelentették be, hogy a Fate of the Jedi után is indul egy sorozat, de az már csak duológia vagy trilógia lesz. Ha jobban előremennek ott az időben és a hangsúlyt inkább az új generációra helyezik, akkor azt már ki lehetne adni magyarul.

  A Scourge kiadása egyébként reális.

  Kedvelés

 2. Hogy lehet ilyen nevet adni egy szereplőnek vagy a kiadványnak? Nemrég jelent meg a Revan c. könyv, abban van Scourge szereplő. Tisztára megtévesztő, már azt hittem, hogy önálló regénye lesz 😦

  Kedvelés

 3. Én is kiváncsi vagyok a Scourge-ra, főleg mert a yavini csata után játszódik.
  Darth Revan9, a New Jedi Oreder és a Legacy of the Force egyáltalán tervbe van véve a szukitsnál?Mert azokat is elolvasnám.

  Kedvelés

 4. Nincs tervbe véve se a New Jedi Order, se a Legacy of the Force. Nem zárkóznak el az esetleges kiadásuktól, de ez nagyon, de nagyon a távoli jövőben dől el.

  Yavin után sok minden játszódik, olyan könyvek is, melyek még az Endor előtt vannak. Pl. Allegiance, Choices of One.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s