Tudtad-e… 3.

Sorozatunk harmadik részében a Klónhadsereg 150 parancsából az ismertekre és egyben hivatalosakra vetünk egy-egy pillantást.

Tudtad-e, hogy a(z)…

4-es parancs: Amennyiben a Főkancellárt megfosztják hatalmától vagy alkalmatlanná válik feladata elvégzésére, minden parancs a Nagy Köztársasági Hadsereg felé a Szenátus alelnökétől érkezik egészen addig, míg a jogutódot ki nem nevezik vagy egy alternatív hatóság létre nem jön a 6. Paragrafusban (iv) felvázoltak szerint.

5-ös parancs: Amennyiben a Főkancellár alkalmatlanná válik a parancsok kiadására, a 6-os Paragrafusban foglaltak szerint, a Védelmi Erők Vezetője magának követelheti a Nagy Köztársasági Hadsereg vezetését és kialakíthat egy stratégiai tanácsot a rangidős tisztekből.

37-es parancs: Egy körözött személy elfogása, a tömeges túszejtés és a civil lakosság kivégzésének fenyegetésekor lép életbe. Kövesse az utasításokat, beleértve a civil áldozatok testének eltávolítását és blokkolja kommunikációs csatornákat.

65-ös parancs: Abban az esetben, ha a Szenátus többsége vagy a Biztonsági Tanács parancskiadásra alkalmatlannak nyilvánítja a Főkancellárt és hivatalos parancs érkezik a Köztársaság Nagy Hadseregéhez, a parancsnokoknak engedélyezniük kell a Főkancellár elfogását, erőszakot is alkalmazva, amennyiben ez szükséges. Ekkor a Nagy Köztársasági Hadsereg parancsokságát is elveszik a Főkancellártól, egészen addig, ameddig ki nem jelölnek egy jogutódot, vagy egy alternatív hatóság létre nem jön a 6. Paragrafusban (iv) felvázoltak szerint.

66-os parancs: Amennyiben a Jedik ellenséges viselkedést tanúsítanak a Köztársaság ellen – és speciális parancsmegerősítést kapnak mely közvetlenül a Főkancellártól érkezik – a Nagy Köztársasági Haderő parancsnokainak el kell ezeket a Jediket távolítani, akár erőszakkal is. Ekkor a Nagy Köztársasági Hadsereg parancsnoksága visszaszáll a Főkancellárra, amíg új vezetési rendszert ki nem alakítanak.
forrás: Wookiepedia

6 thoughts on “Tudtad-e… 3.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s