Tudtad-e… 4.

Üdvözlök mindenkit a Star Wars világában! Ma a Tudtad-e… sorozatunk egy mini szériát fog magába foglalva elindítani, ugyanis a fénykardpárbajok és hábororúk mellett más területekre is kiterjed ez a hatalmas világ. Ebben a minisorozatban az élet egyik feltételét, a megelégedettség érzését okozó, asztalokat roskadásig megtöltő ételek lesznek a középpontban. Amikor elkezdtem kutakodni, hogy mégis milyen ételek találhatóan a messzi-messzi galaxisban, eléggé meglepődtem, ugyanis csak a mai részben található étlap teljes kínálata kereken 100 ételkülönlegesség és ez csupán egyetlen coruscanti étterem kínálata. Most pedig lépjünk be felfedezőkörútunk első állámására: Dexter Jettster Éttermébe és válogassunk az étlap kínálatából!

A savas répasaláta egy salátatípus volt, ami savas répából készült, mely a Vjun bolygón nő. Ezt Dexter Éttermében szolgálták fel a Coruscanton 3,5 kreditért.

Bantha krém: A Bantha krém egy tejszínféle volt, mely a Bantha tejéből készül és kék tej néven ismert. Ezt a cafhoz adták, hogy tökéletesítse annak ízét Dex Éttermében a Coruscanton.

A Cereai Tölcsér egy jégkrémféle volt. Egy lapát lágy jégkrémet, mint például a Denta bab jégkrémet és Trammistan csokoládékrémet egy Cerean kehelyben felszolgálták Dex Éttermében a Coruscanton 1,7 kreditért.

A Xizor saláta egy salátaféle volt, melyet Dexter Éttermében szolgáltak fel 7,7 kreditért. Ez az étel Sizhranian salátából készült, megbolondítva egy kis Hocekureem kockakenyérrel, mely tengeri sóval készült. Az eredmény magáért beszélt, ugyanis ételt egy Falleen Hercegnek is felszolgálták már.

A Kashyyyk búza egy búzaféle volt, mely a Kashyyykon nő. Ezt a kashyyyki búzaliszt elkészítéséhez használták.

A Gartro tojásrántotta egy olyan étel volt, mely gartro tojásból és Jerba sajtból készült. Dexter Éttermében 7,5 kreditért lehetett rendelni, ahol meg lehetett tölteni kockázott gonttal, kockázott robával, feluciai glasscap gombával, Ferroan spenóttal, bellassiai borssal, Ojomia hagymával, topatoval vagy calarantrummal, melyek egyenként 0,5 extra kreditbe kerültek.

A malastare-i pirított kenyérkockák a kenyérkocka egy bizonyos fajtája volt, mely feltehetőleg a Malastare-on készült. Kecskefű-salátával szolgálták fel Dex Éttermében.

forrás: Wookiepedia

3 thoughts on “Tudtad-e… 4.

  1. Szokatlan volt, de jó. Mivel ennyi kaja után kicsit megszomjaztam, nem lehetne, hogy valamelyik ezutáni részben benézzünk Wuherhez a Mos Eisley-i kantinába valami frissítőért? (Tudom, elég nagy hiperűr-ugrást jelent a Coruscantról a Tatooine-ra, de gondoltam hátha.)

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s