Mark Hamill megszólalt

Mark Hamill legújabb filmje, a Sushi Girl, megjelenésének alkalmából beszélt az ETonline-nak. Természetesen a Star Wars is szóba került:

Az egész nagyon-nagyon izgalmas és annyira váratlan. Talán ez tetszik benne a legjobban – mint, mikor kiveszel a szekrényből egy nadrágot, amit három éve nem hordtál és találsz benne egy 20 dollárost. Annyira váratlan.

Először is arról kérdezték, hogy megjelenik-e majd az új filmekben:

Kommunikálnak velünk. George tudni akarta, hogy érdekel-e minket a dolog. Elmondta, hogy ha nem akarjuk megcsinálni, nem keresnek másik színészt a helyünkre – kiírnának minket. Annyit mondhatok, hogy nem írtunk alá még semmilyen szerződést. Ott tartunk, hogy behívtak minket, hogy elbeszélgessünk Michel Arndttal, aki az író, és Kathleen Kennedy-vel, aki átveszi a Lucasfilmet. Mindkettőjükkel volt megbeszélt találkozóm, amik el lettek halasztva. Általuk, nem általam. Ők sokkal elfoglaltabbak, mint én.

Azonban őt sem árasztják el információkkal:

Valószínűleg többet tudok meg az Entertainment Tonighttól, mint közvetlenül a Lucasfilmtől – mint például, mikor George elárulta nekünk, hogy meg akarja csinálni a következő trilógiát, azt nem mondta el, hogy a Disney-nél fog készülni. Ezt a kis részletet kihagyta. Én is az interneten olvastam, mint mindenki más.

Az új trilógia hangvételével kapcsolatban:

Azt mondtam George-nak, hogy én visszatérnék az eredeti stílushoz, abban az értelemben, hogy miénk sokkal önfeledtebb, vidámabb és humorosabb volt – véleményem szerint. És a másik dolog, amiről meg szeretnék bizonyosodni, hogy az egész csapat visszatér. Visszatér Carrie, Harrison, Billy Dee, Tony Daniels és mindenki aki elérhető az eredetiből? Biztosra akarok menni, hogy mindenki a fedélzeten van, nem csak egyvalaki.

Azzal kapcsolatban, hogy miként találkozunk újra Luke-kal:

Feltételezem, ugyanis nem beszéltem még az írókkal, hogy ezek a filmek a gyermekeinkről szólnának. Szóval a karakterem egy amolyan Obi-Wan szerű tanácsadó lenne. …Mikor (az eredeti trilógia forgatása közben) rájöttem a legnagyobb jó hír/rossz hír poénra – a jó hír, hogy van egy igazán vonzó, szexi lány az univerzumban; a rossz hír pedig, hogy ő a húgod – egyből arra gondoltam, hogy úgy végzem, mint Sir Alec. Magányos, öreg remeteként egy sivatagi igluban fogok élni egy pár droid társaságában.

A effektekről is beszélt:

Remélem megtalálják a megfelelő egyensúlyt a CGI és a klasszikus effektek között. Imádom a kellékeket, imádom a miniatúrákat, a festményeket – elég old-school vagyok. Úgy gondolom, ha nagyon elmegyünk a CGI irányába, úgy fog kinézni, mint egy hatalmas videojáték, ami nem szerencsés. …Ha egy kicsit is hallgatnak rám, akkor “Könnyed hangvételű és retro kinézetű” lesz.

A spin-off filmekről is megvan a véleménye:

Ez nagyon ötletes. Akkor inkább olyanok lesznek, mint a James Bond mozik, amik nem egy három felvonásos történet részei. …Az az univerzum tele van furcsa és különc karakterekkel. Sokat beszélgettünk ilyesmiről (az eredeti filmek díszletei között). Ilyeneket mondtunk: “Az a kis banda, akik a kocsmában játszottak, nekik mi a történetük? Úgy értem, amolyan utazó banda? Vagy a ház bandája? Ki az menedzserük?” Mikor először beszéltünk róluk, még nem volt nevük. Most már mindnek van, mint például Sy Snootles. A játékok miatt kellett idővel kitalálni a neveket is.

Milyen konkrét spin-off filmet látna szívesen:

Ó, nem tudom, mondjuk játszódhatna a Wookiee bolygón – bár az nem lenne túl költségtakarékos azzal a sok Wookiee-val. …Na ez tetszene. Kiválasztani a legjelentéktelenebb kis karaktert – ott van az a kis sólyom-csőrű fickó valahol Jabba palotájában, már arra sem emlékszem, mi volt ott a dolga – olyat, akire szinte senki sem emlékszik, és róla készíteni egy filmet. Kirakhatnál 500 különböző karakternevet egy óriási darts táblára és mondhatnád: “Oké, akit eltalálok, az lesz a központi karakter.”

Úgy tűnik a Lucasfilm egyelőre nem nagyon oszt meg semmit még a színészekkel sem.
Az azért megnyugtató, hogy nem akarják mással eljátszatni a szerepeket, ha ők nem vállalják.

Ti is ilyen stílusú filmeket látnátok legszívesebben? Egyetértetek vele?

6 thoughts on “Mark Hamill megszólalt

 1. Hamill nyilatkozatának vannak bizonyos elemei, amik nem jönnek be.
  “Azt mondtam George-nak, hogy én visszatérnék az eredeti stílushoz, abban az értelemben, hogy miénk sokkal önfeledtebb, vidámabb és humorosabb volt – véleményem szerint.”
  Talán elfelejtette az EP5-öt? Annak azért komorabb volt a hangvétele.

  “És a másik dolog, amiről meg szeretnék bizonyosodni, hogy az egész csapat visszatér. Visszatér Carrie, Harrison, Billy Dee, Tony Daniels és mindenki aki elérhető az eredetiből? Biztosra akarok menni, hogy mindenki a fedélzeten van, nem csak egyvalaki.”
  Miért kéne visszarángatni mindenkit? Ha már nem lesz ott mindenki, akkor Hamil nem vállalja?
  Persze legyenek ott a régiek közül páran, de elsősorban ne rajtuk legyen a hangsúly.

  “Remélem megtalálják a megfelelő egyensúlyt a CGI és a klasszikus effektek között. Imádom a kellékeket, imádom a miniatúrákat, a festményeket – elég old-school vagyok. Úgy gondolom, ha nagyon elmegyünk a CGI irányába, úgy fog kinézni, mint egy hatalmas videojáték, ami nem szerencsés. …Ha egy kicsit is hallgatnak rám, akkor “Könnyed hangvételű és retro kinézetű” lesz.”

  Én viszont remélem, hogy a lehető legmodernebb technikával valósul meg.

  “Elmondta, hogy ha nem akarjuk megcsinálni, nem keresnek másik színészt a helyünkre – kiírnának minket.”
  Azt hiszem ez is azt mutatja, hogy Lucasék inkább az új generáció középpontba helyezésén gondolkodnak. Nagyon jó, ezt támogatnám a leginkább.

  Végezetül. Én nem szeretném, hogy rebootolják a sagát. Teljesen felesleges lenne. Nagyon remélem, hogy az új trilógia nem csak a klasszikus, hanem az előzmény trilógia hangulatát is idézni fogják. Én megvagyok az eredeti rohamosztagosok, X-szárnyúak nélkül is. Valami Világos Oldal vs Sötét Oldal konfliktus lenne a legmegfelelőbb, de ennek nem kell feltétlenül Jedi vs Sith, vagy Új kormány vs Birodalmi maradvány töltetűnek lenni. Valami globális fenyegetés kéne, talán ahhoz hasonló, mint a Fate of the Jedi regényekben volt Abeloth.

  Kedvelés

 2. Én sem értem, miért pont ezekkel a szavakkal fogalmaz, de tény, hogy a sötétebb hangulat ellenére sokkal önfeledtebb (lighthearted) volt a klasszikus trilógia. Inkább fókuszált a kalandokra, mint a politikára és a végzetes szerelmekre. Én örülnék, ha visszatérnének ehhez, de igazad van, az új részeknek mindkét trilógiát képviselniük kell.

  Ma már úgy gondolom, nem olyan veszélyes CGI-jal dolgozni, mint tíz éve, és ezt ő is be fogja látni. Az előzmények a költségcsökkentés miatt is készültek kevesebb díszlettel és igazi kellékkel. Most azonban lesz tőke a filmek mögött, így akár még pár teljesen felépített díszletet is láthatunk. Én ennek igazán örülnék.

  Szerintem úgy lenne az igazi, hogy mindenki feltűnik valahol a trilógiában, akinek fontosabb szerepe volt a korábbi filmekben, persze csak ha nem erőltetett. A Nagy Trió nélkül nem is tudom elképzelni, illetve C-3POék is nélkülözhetetlenek.
  Igen, ez valamennyire már levonható az eddigi hírekből, hogy ők csak mellékszereplők lesznek, tehát nem ők lesznek a fókuszban. Ez jól is van így.

  Kedvelés

 3. Az Erő legyen Veletek!

  Rég írtam, pedig még a Han Solo-ról készülő film is klaviatúra csapkodásra serkentett. (Csak még nem fejeztem be.)
  Amit nem értek, s Ti akik nagyon otthonosan mozogtok ebben az univerzumban és itt nem a Csillagok háborújáról, hanem a Lucas-filmről beszélek, szóval azt mondja meg nekem valaki: Lucas megírta a sztorit. Elvitte a Century Fox-hoz, ahol azt mondták hosszú. Akkor három részre szabdalta és kiemelte a közepét. Ez már tetszett a góréknak, de még mindig fanyalogtak. Ekkor megint három részre szedte, s megszületett az első film: a Csillagok háborúja. Ha ez nem egy városi legenda egy messzi-messzi galaxisban, akkor valahol meg van a maradék három rész forgatókönyvének vázlata is. Miért is kell akkor bárkinek is ötleteket adni George-nak?
  Tudjátok: “Kinek-kinek …” Nekem jobban bejöttek az eredeti filmek és a rohamosztagosok és az X-szárnyúak. De én csak egy csempész vagyok, aki bárhol feltalálja magát.

  Szép napot Nektek!

  battilag

  Kedvelés

 4. Bár a forrásaimat nem tudom megnevezni, de én úgy tudom, mindig is 9 (vagy 12) filmben gondolkozott. A klasszikus trilógiát teljesen kidolgozta már a legelején, az előzményeket úgyahogy (ezért is vannak néhol ellentmondások) és a folytatásokat pedig elnagyolva. A szkriptet nem írták meg akkor. Lucas csak vázlatokat írt azzal kapcsolatban, hogy merre vinné a történetet.
  Ezeket előszedve, átdolgozva adott most le a Disney-nek egy treatmentet a trilógiáról (ha jól tudom) Lucas, és ebből írja most Arndt a forgatókönyvet.
  Szóval még semmi sincs kőbe vésve.

  Az Erő legyen Veled, battilag! 🙂

  Kedvelés

 5. Üdv’ Kalev!

  Köszönöm válaszod!
  Múltkor valaki a fejemhez vágta, hogy miért az 5. epizód a Birodalom visszavág a kedvencem, hiszen a Jedi visszatér-ben áll össze a kép.
  És itt ismét egy városi legenda. Az eredeti ötlete Lucas-nak az volt, hogy két robot (R2_D2 és C3-PO) történetét és kalandjait írja meg, miközben mellettük fut egy saga szál is.
  Kérem a forrásaidat ezt erősítsék meg vagy cáfolják! 😀
  Üdv!

  Kedvelés

 6. Nekem is a Birodalom a kedvencem… 🙂

  Nem tudom. Az biztos, hogy az volt a terve, hogy a robotok legyenek az egyedüli szereplők, akik mind a tizenvalahány részben szerepelnek. Viszont a történet (hiszen saga) a Skywalker család generációiról szól. Szerintem ez volt az elképzelés.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s