Disney – EA: Többéves szerződés (frissítve)


Tegnap egy hivatalos bejelentés látott napvilágot a starwars.com-on, miszerint a Disney többéves szerződést kötött az Electronic Arts-szal.

Az EA elnöke, Frank Gibeau ezt írja:

Minden fejlesztő álma, hogy a Star Wars univerzumába készítsen játékokat. A legjobb stúdióink közül háromnak megadatik ezen álom beteljesítése, hiszen epikus kalandokkal készülnek a Star Wars rajongók számára. A DICE, azaz a Digital Illusions CE (Battlefield sorozat) és a Visceral (The Godfather és Dead Space sorozat) új játékokat fejlesztenek majd, betársulva a BioWare (The Old Republic, Mass Effect sorozat) mellé, mely továbbra is a Star Wars franchise-on munkálkodik. Ezek az új kalandok lehet, hogy kölcsönöznek majd a filmekből, de a játékok teljes mértékben eredetik lesznek, vadonatúj sztorikkal és játékmenettel.

A szöveg szerint a fejlesztők kapcsolatban lesznek majd a Lucasfilm kreatív részelgével… már azzal, ami megmaradt belőle…
Az EA szállítja majd a játékokat (konzolok, PC), a Disney Interactive pedig az egyéb projektekkel foglalkozik majd (mobil, tablet, böngésző).

Mit gondoltok? Jó vagy rossz előérzetünk legyen?

FRISSÍTVE:
A Polygon szerint az EA nem készül új Star Wars témájú játék megjelentetésével ebben a költségvetési évben. A 2014-es költségvetési év április elsején indul.

5 thoughts on “Disney – EA: Többéves szerződés (frissítve)

 1. A szívem szakad meg ettől…A Simcity fiaskó után ez borzalmas hír.Ismét megválasztották az usa leggyűlöltebb cégének, miután már biztos hogy az a stratégiájuk hogy megvesznek nagy játékokat, kis energia befektetéssel hipp-opp csináltatnak valamit és a játékok korábbi hírnevé meglovagolva nyereséges lesz az eladás.Az meg nem érdekli őket hogy botrány botrány hátán, tüntetnek ellenük, petícíókat nyujtanak be, és a net tele azzal hogy midnenkit átcsesztek, szépen mennek ak övetkező játékra:S És szépen megmondják a fejlesztőknek mit hogyan.Semmi esély egy kreatív játékra .Félek már nem lát napvilágot kotor 1, jedi knight stb szintű sw játék.Bár reménykedem…Csak ne az legyne mint a simcityvel hogy 2 hónapig elsem indul a játék, és mikor végre megy akkor kiderül hogy alapjaiban hibás az egész.

  Kedvelés

  • A kreatív gondolkodás már régen elhagyta a Disney-t. És itt csak egy nevet említenék meg, egy pc játékot: Harry Potter and the deathly hallows part 2. Mivel nagy HP fan vagyok ezért megvettem a megjelenéskor, azóta átkozom az a percet. Az egész játékot ahhoz tudnám hasonlítani mint mikor három órán keresztül dobálsz egy krumplit 😀

   Kedvelés

 2. az EA hihetetlenül kapzsi és lehúzó cég, nem csodálkozom rajta, hogy szerződtek. aki nem kalóz, hanem támogatja a dízni sztárvorsz pc game-ek ügyét, az számítson hatalmas fizetésekre….

  Kedvelés

 3. Hát csak a bioware név ad némi reményt, az ea meg elmehet a sunyiba, undorító hogy mit műveltek az Mass Effect 3 befejezésével. De arra biztos lehet számítani hogy az új SW játékokhoz rengeteg dlc-t fognak majd kiadni.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s