Abrams “otthon” végzi az utómunkálatokat

A Bad Robot épülete

J. J. Abrams a szóbeszéd szerint nem igazán örült annak, hogy a VII. epizód forgatása miatt el kell hagynia városát, sőt még a földrészt is. Nem szívesen válik el hosszabb időre feleségétől és gyerekeitől, így eddig minden filmjét Los Angeles-ben forgatta (a legújabb Star Trek költségvetésének egy részét is ő állta, csak hogy ne kelljen elutaznia). Ha a forgatás helyszínén nem is tudott változtatni, hiszen már épülnek a díszletek a Pinewoodban, az utómunkálatokat hazahozza majd Santa Monicába, a Bad Robot épületébe. A THR szerint a hely komoly átalakításokon fog átesni, hogy teljesíthesse feladatát:

Egy zöld-hátteres szoba, hangstúdiók és más új létesítmények kapnak majd helyet a háromemeletes, 1600 négyzetméteres Santa Monica-i épületben, melyben már most is megtalálhatók vágószobák, műhelyek kellékek készítésére, egy vetítőterem, mely berendezhető díszletként is és Abrams személyes irodái.


A Latino Review forrása megerősíti ezt és egy korábbi pletykát is:

Az utómunkálatok és az újraforgatások egésze Abrams-hez és a színészekhez igazodik. A forgatás 90%-a London történik. Építenek egy Ezeréves Sólymot is Pinewoodban. A belső már kész.

A The New York Times egy két évvel ezelőtti cikkében olvashattunk a Bad Robot épületéről:

A Santa Monica-i épület, mely otthont ad Abrams produkciós cégének, a Bad Robotnak, a rendező érzékenységének szó szerinti és fizikai tükörképe. A nagy felirat a falon nem azt mondja, hogy Bad Robot, hanem azt, hogy Nemzeti Írógép Vállalat. Ilyen cég azonban nem található az épületben, Abrams csupán szereti az írógépeket… és a félrevezetést. A csengő mellett, mely halvány zöld fénnyel izzik, egy kisebb felirat ezt kérdezi: “Készen állsz?”

Abrams személyes irodái és a zavarba ejtő furcsaságok további sora az első emeleten találhatók. Egy nyomógombok és kijelző nélküli, zöld telefon közvetlen összeköttetésben áll felesége BlackBerry-jével. Hogy eljussunk a fürdőszobájához, az asztala melletti könyvespolcon meg kell keresnünk Louis Tannen Catalog of Magic-jének egyik számát (ebben a manhattani varázsboltban, mely még mindig üzemel, szerezte be gyerekkorában a varázsdobozát). Abracadabra: a fal feltárul. A mosdó megkerül.

A teljes épület, a három emeletnyi üvegfal, a lebegő lépcsőfokok, a pihenők és a filmes emléktárgyak: plakátok, maszkok, babák és társasjátékok, mind a Bad Robothoz tartoznak. […] Több tucatnyi ember siet jobbra-balra, testamentumként szolgálva a rengeteg televíziós és mozis projektnek, melyhez Abrams-nek vagy a Bad Robotnak köze van.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s