“Chewie, te vagy az?”

Ezúttal nem a Latino Review (aminek Star Wars-hitelességében néhány külföldi oldal kezd kételkedni), hanem a Bleeding Cool hozott nyilvánosságra egy casting kiírást, melyet állítólag pénteken kaptak kézhez az ügynökségek:

Magas férfi (21-60 éves), 2,1-2,2 méter, sovány/vékony alkat egyenes tartással. Nem túl kidolgozott vagy “erős felépítésű”, főként vállban. Durva [“széles”-nek is fordítható] arcberendezés előnyt jelent.

Ez sok mindenre utalhat. Lehet, hogy csak szükségük van egy nagyon magas színészre valamely új faj számára… vagy egy wookiee-t keresnek. Lehet, hogy egy bizonyos egyedet? Ha emlékszünk, Chewbacca (vagy magyarosan Csubakka) a fajának nem éppen legtestesebb képviselője, és Peter Mayhew, aki négy filmen át játszotta Han Solo másodpilótájának szerepét, sem túl “erős felépítésű”.

Peter Mayhew

Mi van, ha csak biztosítékot keresnek? Mi van, ha csak néhány felvételhez keresnek egy dublőrt?
Mi van, ha Peter Mayhew visszatérhet Chewbaccaként?
Sajnos a 69 éves színész egészségi állapotáról aggasztó híreket olvashatottak a rajongók a közelmúltban. Évek óta nehézkesen (ikonikus fénykard-pálcájával) tudott csak járni, és az utóbbi hónapokban pedig már csak kerekesszékkel volt képes közlekedni. Nemrég azonban átesett egy négyrészes műtétsorozaton, melynek során új térdeket kapott. Most nagyjából egy hónapnyi intenzív rehabilitáció vár rá, és az orvosok bizakodóak. Ha minden jól alakul, újra járhat és elérheti régi magasságát, a 2 méter 21 centit.

A témával kapcsolatban Mayhew ezt az egyszerű és egyben nagyszerű mondatot üzente:

Szándékomban áll megszerezni Chewbacca szerepét a VII. epizódban.

Ezt a róla készülő dokumentumfilm rendezője adta át a Bleeding Coolnak. A film, melynek címe Standing In The Stars: The Peter Mayhew Story, arról szól majd, hogyan élte meg a műtéteket a színész és hogyan birkózik majd meg a talpra állással. A dokumentumfilmhez készült rajz is a Chewbaccaként való visszatérést sugallja:

Standing In The Stars

Érdemes megnézni a Kickstarterre készült videót, melyben Mayhew is beszél állapotáról.

Gondolom minden rajongó nevében kívánhatjuk neki a legjobbakat. Reméljük hamar feláll a székből!
Ti szeretnétek, hogy újra ő legyen a jó öreg molycsemege, vagy úgy gondoljátok, hogy itt az ideje, hogy átadja a jelmezt egy fiatalabb színésznek?

2 thoughts on ““Chewie, te vagy az?”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s