Star Wars Pinball

swpinball

Általános adatok:
megjelenés: 2013.02.27.
platform: 28 platformon (az összes mobilos megjelenést is beleértve)
kategória: szimulátor, ügyességi
fejlesztő: Zen Studios
kiadó: Zen Studios

Egy egészen új megközelítés látott napvilágot a Zen Studios égisze alatt, és ez nem más, mint a Star Wars Pinball. Ez így előre nem mond túl sokat, sőt azt mondhatnánk: MÁR MEGINT KI AKARJÁTOK FIGURÁZNI A STAR WARST TI SZEMETEK!!! De lássunk csodát, a játék nem azt a kissé gúnyosnak tűnő modort követi, mint az Angry Birds, sokkal áthatóbb hangulatúak a pályák. Noha elsőre semmi kedvem nem volt hozzá, hogy kipróbáljam, mára azt kell, mondjam, megkedveltem. Ennek tetejébe meg is lepődtem a fejlesztő team láttán.

– Mi van? Zen Studios? Ők nem magyarok? – kérdezem magamtól.
– De azok. – válaszolom.

A játék ugyan vajmi kevés, mintegy 28 platformon jelenik meg, tehát jut hely mindenkinek a virtuális flipperasztal mellett, akinek elektronikai készülék van a kezében. Én mondom csoda, hogy a tévék alapprogramjába nincs beleírva.
Ráadásul az „asztalok” folyamatosan érkeznek a játékhoz, mintegy 10 Star Wars map van tervben, és ebből eddig 3 jelent meg; a Boba Fett küldetései, A Birodalom Visszavág (a teljes film lejátszható 6 fejezetben), és a legnehezebb a Clone Wars a maga fénykardpárbajaival.

Maga a játék ugyan az év elején jelent meg a legtöbb mobilplatformra, majd a tavasszal elején konzolosok örülhettek, végül pedig (májusban) a Steam-en keresztül, vált elérhetővé a PC-sek számára is.

A 3 „asztal”:

1. Boba Fett

Azért kezdem a jó öreg mandalori fejvadásszal, mert az ő pályája a leg egyszerűbb, mindamellett meg kell említenem, hogy a flipper számomra sosem tartozott a könnyű játékok körébe.
Alapvetően az asztalnak két fele van. A bal sarokban a Birodalom és azon belül is Vader Nagyúr ad megbízásokat, míg a jobb sarokban Jabbától kapunk küldetéseket. Ezek a küldetések időre mennek és csak a háttér szöveg különbözteti meg őket egymástól.

2. A Birodalom Visszavág

Ezt az asztalt mondanám a leghosszabbnak, elvégre az egész filmet végigvihetjük, és mindegyik szint, rettentő hosszú, és ugyan nyilvánvaló mit kell tennünk, azért azt elérni elég nehéz.
Amikor pedig már azt hinnénk elértük célunkat, megjelenik a Sith fekete lordja és dobálni kezdi a golyónkat, hogy véletlenül se érezzük nyerésben magunkat. Mindamellett mégsem esünk ki rögtön a játékból, a kezdők számára is élvezetes és jól konstruált kis asztal ez.
Egyedüli nehézsége a hosszúságában rejlik, túlélni hat fejezetet azért nem gyerekjáték.

3. Clone Wars

És végezetül a Csillagok Háborúja legifjabb fejezetét, a Klónok Háborúja animációs sorozat egyes eseményein és inkább jellegzetes sztereotípiáin üthetjük keresztül magunkat.
A pálya gyenge idegzetűeknek nem ajánlott! Ennek csak egy oka van: borzasztó nehéz. viszont igen változatos és hamarabb eljuthatunk az úgynevezett küldetésekig, amik viszont már a leg béketűrőbb embereket is a billentyűzet földöz vagdosására buzdítanak.
Pl.: Savage a pálya közepén lebegve zaklat minket és sok pontot ad, de hogy az alapvetően kicsi pályán hamar leüti a golyót az biztos. Christophsis-ról már nem is beszélve. A pálya felét eltakaró erőterével nem könnyíti meg a játékot.

Mindent egybevetve nem is nevezhetnék flippernek, ha az ovisok is ki tudnák játszani, nemde? a Zen Studios pedig gondoskodott róla, hogy mindenki érezze a tagadhatatlanul sajátos életérzést: a Star Wars-t.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s