A Marvel utat törhet az élőszereplős sorozatnak?

Biztos sokan láttátok már a múlt héten elstartolt SHIELD-sorozatot az ABC-n, ami bizony szép nézettséggel büszkélkedhet – az utóbbi négy év legjobb nézettségét produkálta. Ezt a sikert szeretné meglovagolni a csatorna és a stúdió is.

Az élőszereplős Star Wars sorozatról szóló pletykák még mindannyiunk emlékezetében élénken élnek – a Sopranos messzi-messzi galaxisbéli változatát csodálhattuk volna meg Star Wars: Underworld címmel. Annak idején a hatalmas költségekre hivatkozva húzták-halasztották a sorozatot, most azonban, a Disney pénzével a háttérben talán újra feltámadhat a remény.

A Blue Sky Disney szerint erre igenis jó esély van. Talán nem lenne olyan sötét, mint amilyennek eleinte leírták. Zajlanak mindenféle tárgyalások, de még az se biztos, hogy lesz egyáltalán új sorozat. És az se biztos, hogy ha lesz, akkor az az Ep3 és Ep4 között fog játszódni. Bedobhatnak egy olyan lehetőséget is, hogy a sorozat az Ep6 és Ep7 közötti időszakot öleli fel. Ez is érdekes lenne szerintem.

A lényeg, hogy egyelőre csak ötletekkel dobálóznak, kíváncsiak, hogy melyik hogy működik, és melyiket lehet műsorra tűzni. Még ha maradnak is a komolyabb témánál, nem biztos, hogy a Disney és az ABC örülne a darkos vonalnak. Nem csak azért, mert a kisebbeknek szánnák a sorozatot, hanem mert óvni akarják a már meglévő Star Wars brandet, és nem akarnak ettől túlságosan eltérni.

Alan Horn és Bob Iger valószínűleg rábólintanának, de minden Kathleen Kennedyn múlik. Az ABC szeretne együtt dolgozni a Lucasfilmmel, korábban már tárgyaltak is egy lehetséges sorozatról, de jövőre jön a Star Wars Rebels és utána az Ep7, úgyhogy az élőszereplős sorozattal kapcsolatban még semmi sem biztos. Bízzunk benne, hogy sikerül olyan ötletekkel előállniuk, amik majd felgyorsítják a dolgokat.

Ti mit szólnátok egy olyan élőszereplős sorozathoz, ami összekötné a klasszikus trilógiát a folytatásával? Vagy szívesebben látnátok az alvilági sztorikat a Birodalom és a Lázadás hajnalának korából?

2 thoughts on “A Marvel utat törhet az élőszereplős sorozatnak?

  1. Nekem az Ep3 Ep4 közötti sötét alvilág nagyon érdekelne, de nem feltétlenül a Disney stílusában, szerintem nem kell mindent a gyerek nézőknek készíteni. A galaxisban háború dúl, erről szól az egész, ez tény, és a háború nem sosem egy vidám téma. Az élőszereplős sorozat megmutethatná az egész történetet egy kicsit más szemszögből is.

    Kedvelés

  2. Az Agents of SHIELD első részénél nekem rezgett a léc, annak ellenére is, hogy nálam nagyobb Whedon és MCU fant nem ismerek, de a második résszel bizonyította, legalábbis számomra, hogy nem lesz ezzel gáz. Még mindig érzem, hogy sokkal családbarátabb, mint mondjuk a Firefly vagy a Dollhouse, és én erre számítanék a Star Wars-nál is. Persze csak két rész, ebből még sokat levonni nem lehet…
    Amúgy egy kicsit gyerekesebb, kevésbé komoly Star Wars sorozatot is szívesebben néznék, mint egy nem létezőt.
    Ha pedig nem a big picture-rel foglalkoznak benne (ahogy azt már sokszor elmondták), akkor játszódhat szinte bármikor. 🙂

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s