Abrams bocsánatot kért a lens flare miatt

J.J. Abrams

Most már J.J. Abrams védjegyeként említhető a lens flare, azaz a becsillanás fokozott használata, mely a kamera lencserendszerén keresztüljutó fény hatására alakul ki. A 2006-os Mission: Impossible III forgatásán Dan Mindel operatőr segítségével talált rá erre a stílusra, és azóta is előszeretettel használja. Sok rajongó előre fogja a fejét, hogy a Star Trek filmekhez hasonlóan, az új Star Wars-okra is jellemző lesz ez a “képhiba”, azonban ők most kicsit megnyugodhatnak, hiszen Abrams is belátta, néha túlzásba esett:

Tudom, sokat fáj emiatt a fejem. Elmondhatom, hogy sokszor, mikor egy felvételen dolgozom, azt gondolom: “Ó, ez igazán menőn nézne ki… lens flare-rel.” Viszont tudom, hogy ez már túl sok, és elnézést kérek miatta. Most már nagyon is tudatában vagyok ennek. Megmutattam a Sötétségben – Star Trek egy korai vágását a feleségemnek, aki egy jelenetnél szó szerint ezt mondta: “Egyszerűen nem látom, mi történik. Ezt most nem értem.” Én meg erre: “Ja, itt egy kicsit túllőttem a célon.”


Arról, hogy a lens flare visszavonható-e:

Meg lehet próbálni… Elég buta eset. Meg kellett kérnem az ILM-et, hogy tüntessék el a becsillanást néhány felvételről, ami, tudom, elég hülyén hangzik. Úgy gondolom, a beismerés az első lépés a felépülés felé.

Jó hallani, hogy egy rendező belátja esetleges hibáit és még nevetni is képes magán. A Crave Online videójában ti is megnézhetitek, ahogy erről beszél:

http://www.springboardplatform.com/js/overlayhttp://cms.springboardplatform.com/embed_iframe/67/video/788167/cr026/craveonline.com/10/1/

Ha már a félelmeknél tartunk, sokan azt is sejteni vélik, hogy a Disney az előzmény-trilógiánál is család-barátabbá teszi majd az új filmeket. Abrams erről is beszélt Travis Smiley műsorában:

Az a szép, hogy a Disney sem akarja ezt… Érzékenyek rá. Semmiképpen sem akarják, hogy ez történjen, ez az utolsó dolog, amit szeretnének.

Az egész beszélgetés érdekes, de ha csak ezekre a mondatokra vagytok kíváncsiak, ugorjatok a 22. perc környékére!
http://video.pbs.org/viralplayer/2365086327

Szerintetek látunk majd lens flare-t a VII. epizódban?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s