Egy nagy adag pletyka

Korélia

November végén a Jedi News produkció közeli forrása, SQL elég hosszan beszélt a legfrissebb pletykáiról. A továbbiakban egy rövid összefoglalót olvashattok. Az eredeti cikk itt érhető el.

– A Lucasfilm “egy nagy adag híren üldögél, amit bármikor nyilvánosságra hozhat”.
– A forrás a Nagy Három (Leia, Luke, Han) közül csak egy visszatérésére látott bizonyítékot, és nem lepődne meg, ha nem egyszerre bukkannának fel, hanem egyesével a trilógia folyamán. Legutóbb azt jelentette, hogy Harrison Ford már majdnem aláírt.
– Az “Expanded Universe nem tűnik el egyhamar”. A Dark Horse valószínűleg megtarthatja a jogot képregények kiadására, és “a jövőben rengeteg különböző Star Wars terméken láthatjátok majd a logójukat”.
– A The Old Republic nemrég bővült egy olyan bolygóval, melyet régóta emlegetnek, de sosem láthattuk még filmen. Ennek a bolygónak lesz valamilyen szerepe a VII. epizódban. (Néhány oldal szerint Koréliáról lehet szó [képünkön])
– Az új színészekről annyit mondott, hogy “kivételesen nagy energiákat fektetnek a megfelelő gárda megtalálásába az új filmek számára”. Mostanában ezeket a neveket hallotta a projekttel kapcsolatban: Emmanuelle Chriqui (Ne szórakozz Zohannal!, Törtetők), Alexis Dziena (Rejtélyek városa, Bolondok aranya) és Taissa Farmiga (Lopom a sztárom, Amerikai Horror Story).

Mit gondoltok, vajon tényleg nem egyszerre térnek vissza Luke-ék? Nem tűnik el az EU? És mi lehet az a titokzatos bolygó?

17 thoughts on “Egy nagy adag pletyka

 1. Én leginkább az EU sorsára leszek kíváncsi. Nem akarok pesszimista lenni, de az, hogy nem tűnik el még nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem írják át az EP6 utáni EU nagy részét (amit én nem igazán akarnék). Nagyon érdekelne, hogy Csubakkával mi lesz, mivel ő meghalt a könyvekben, de aki csak a filmeket nézi, annak nem lesz világos, miért nem szerepel az új trilógiában? Ráadásul amennyire emlékszem Mark Hamill is valami olyasmit mondott az egyik korábbi hírben, hogy akkor tér vissza, ha mindenki visszatér, persze azóta változhatott az álláspontja.

  Kedvelés

 2. Nagyon egyszerűen elmagyarázhatnák hogy szegény Chewbacca meghalt amikor hősiesen megmentette Solo gyermekét a gonosz Vongoktól, ilyen miatt nem kaszálnák el az EU-t. Lucas is figyelmen kívül hagyta az EU egy részét az előzmény-trilógiában de nem ilyen fontos dolgokban. Mondjuk nem könnyíti meg a készítők dolgát hogy egy új trilógia készül a Cricible után elhelyezve, de csak megoldják valahogy.

  Kedvelés

  • Most képzelj el egy átlag nézőt! Nem is, egy átlag SW fant! Ugyanis egy átlag rajongó jó, ha a könyvek borítóját látta (tapasztalatból mondom). Most akkor azt képzeld el, hogy ennek a rajongónak a film elején elmeséled, hogy Hanéknak volt x gyereke, ebből x átált a sötét oldalra, Chewie meghalt, pont, pont, pont
   Ő eddig ott tartott, hogy felrobbant a második Halálcsillag. Itt kell felvenni a fonalat, nem máshol, különben a nézőt már az első mondatnál elvesztették! Ez a szomorú igazság.

   Kedvelés

 3. Én nagyon szeretem az EU-t, és nem szeretném, ha a jelenlegi formájában megszűnne létezni, ugyanakkor azt is be kell látnom, hogy az új filmek nem maradhatnak hűek hozzá több okból is.
  Egyrészt, a nézők kb. 98% (de lehet, hogy még több) életében nem olvasott semmilyen képregényt vagy könyvet, ezért a film elején annyi információt kellene közölni velük, amit nem biztos, hogy képesek lennének befogadni/megérteni. Ezzel tönkretenné filmélményt, és az íróknak se maradna sok mozgásterük, ha az EU-hoz kellene ragaszkodniuk.
  Másrészt, pedig ott van a Hagyaték sorozat, ami az idővonalban mindenképp az új filmek után játszódna. Nem tenné értelmetlenné őket az, hogy tudjuk, akármi is történik bennük, a jediket végül úgyis újra kiirtják, és a sithek kerülnek hatalomra? Szerintem igen.
  A legjobb megoldás az lenne, ha az EU megmaradna egy alternatív univerzumnak. Ki lenne jelölve egy időpont, ahol a régi EU eseményei még nem ütköznek az új trilógiáéval, és addig a pontig közös lenne EU, onnantól kezdve pedig külön utakon haladnának tovább. A régi EU-ban bemutatott bolygók/karakterek ugyanúgy léteznének az újban is, a háttértörténetük megmaradna, csak a sorsuk lenne más.
  A két idővonalat pedig össze is lehetne kapcsolni egymással, mint ahogy azt az új Star Trek, vagy a következő X-Men filmekben teszik, vagyis hogy a régi idővonal rebootolja saját magát. A Star Warsban is meg lehetne oldani valami ilyesmivel, mert azt tudjuk, hogy ott is létezik időutazás.
  Szerintem ez lenne a legjobb megoldás, mert így az EU is érintetlen maradna, és az új filmek se lennének korlátok közé szorítva.

  Kedvelés

  • Leírva nagyon szépen hangzik, hogy flashbackkel vagy a lebegő felirattal mesélik el az EU-t, de ha a valóságot nézzük, beláthatjuk, hogy ez nem fog megtörténni. Ez konkrétan biztos. Chewie élni fog, Vongok nem jönnek, Hanéknak mások a gyerekei. Szerintem ez borítékolható.

   Persze, lehet, hogy az EPVI-nál elágazik az EU, és onnantól tűnik csak el, vagy lesz nonkánon, de ne feledjük a spin-off filmeket! Azok bármely korba ellátogathatnak. Boba Fett, Han Solo, Lando… Senkinek sincs biztonságban a háttértörténete. A 6 filmen és a TCW-n kívül nem lesz figyelemmel semmire, még a legújabb regényekre sem. Én arra lennék kíváncsi, hogy mikor jelenik meg az új könyv a filmes kontinuitásban.

   A Star Trek féle filmen belüli magyarázat nehezen működhetne itt, hiszen a Star Trek a filmeket és a sorozatokat “törölte el”, amiket jelentősen nagyobb közönség ismer, mint akármelyik SW regényt.

   Ahogy egy sorozat utáni mozifilm is nagyon rázós dolog (Firefly-Serenity), könyvek, képregények után felvenni a fonalat iszonyat nehéz. Nem is hiszem, hogy nehéz, inkább lehetetlen. Nem várható el az átlagnézőktől (márpedig azoktól jön a több pénz), hogy ismerjenek 20 évnyi irodalmat…

   Kedvelés

   • Pont a TCW-re kell odafigyelni, az egyetlen dologra amit nem sokan sajnálnának… 😦

    Kedvelés

   • Én sajnálnám, de nem a minőségről beszéltem, hanem a kánonságról.

    Kedvelés

 4. Nekem inkább az új filmek lennének az alternatív univerzum. De amit Vladek leírt az már többször is előfordult Star Wars témában, pl. Greedo fiatalkora és Adi Gallia halála.

  Kedvelés

 5. Melyik az EU idővonala szerint megjelent utolsó regény? Az Apocalypse? Ott a nagy hármas nagyjából pont annyi idős, mint valójában. Szóval nem is kéne nagyon belenyúlniuk az EU-ba, az új trilógia felvehetné utána a fonalat. Szerintem nem feltétlenül kell, hogy mindenki pontosan tudja, hogy mi történt a ROTJ óta eltelt kb. 50 évben. Hiszen ez egy teljesen új korszaka a Star Warsnak, akár így, akár úgy. Akit meg nagyon megfognak a filmek, az úgyis elkezd utána olvasni, én is így találtam meg a wookieepediát anno. 😀
  A Legacy képregénysorozat meg nekem ugyan az egyik legnagyobb kedvencem, de azt akár noncanonizálhatnák is, és akkor megmaradhatna majdnem az egész EU (néhány változás biztos lenne, mint pl. Even Piell halála a TCW-ben) úgy, hogy nem tudjuk mi történik az új trilógia/ák után, azaz megmaradna az új korszak film, regény és képregényíróinak csaknem teljes szabadsága.
  Összefoglalva: szerintem megoldható lenne, hogy a meglévő EU-t nem jelentősen megbojgatva jöjjenek az új filmek, és személy szerint én ennek örülnék a legjobban.

  Kedvelés

 6. *Pontosítás:
  Bocsánat, az utolsó regény a Crucible, ami ABY 45-ben játszódik. Ettől függetlenül a véleményem ugyanaz, csak az Apocalypse helyére helyettesítsétek be a Crucible-t, a ROTJ óta eltelt kb. 50 év meg természetesen csak kb. 40.

  Kedvelés

 7. Korábban az is eszembe jutott, hogy meg lehetne csinálni visszaemlékezős technikával. Így azokat a karaktereket, eseményeket vennék bele, akiket akarnak, a többiekre pedig csak olyan szinten kellene ügyelni, hogy meg lehessen magyarázni, miért nem voltak ott.

  Aztán én is arra gondoltam, milyen jó lenne, ha csak az EP6 utáni EU-nak csak egy részét húznák át (mondjuk azt a részét, ami magyarul még nem jelent meg).

  Azért mikor megláttam, hogy állítólag Tim Zahnnal íratnák meg az átvezetőregényt, elkezdtem reménykedni (még akkor is ha ez csak pletyka), hogy akkor az ő munkáit csak nem írják felül (legalábbis én nem szívesen írnék regényt azok felkérésére, akik most törölték el a munkáim nagy részét… bár a mai világban pénz beszél…)

  Az biztos, hogy ha eltörlik az EP6 utáni EU-t(főleg a magyarul megjelent könyveket), akkor nálam nem a könyvek, hanem az új filmek esnek majd a non-canon kategóriába.

  Kedvelés

  • Zahn múltkor nagyon intelligensen és nyugodtan nyilatkozott a dologról. Szerintem, ha felkérik, biztosan írna egy ÚJ-EU regényt. Ezzel valamennyire a fanokat is lenyugtatnák (ha csak nagyon kicsit is).

   Kedvelés

 8. Engem az nyugtatna le ha megmaradna a régi EU, vagy ha nagyon muszáj visszahozni Chewbaccát akkor csak a Vector Prime utáni dolgokat kaszálják el. Meg az se ártana ha egy jobb íróra bíznák a regényt. Bárki szívesen ellentmond a saját műveinek, John Ostrander is írt TCW képregényt. ami Ahsoka miatt ellentmond rengeteg képregényének.

  Kedvelés

 9. Hmm.Ez tetszik, érdekes dolgokat mondott, őszintén szólva nem hozott lázba igazán az új trilógia híre, mert nem tudom mit várjak tőle, és féltem csak erőltetett storykkal tudnak előjönni.De értelmes dolgokat nyilatkoznak, egyre jobban úgy tűnik nekem hogy sok rajongó van a Disneynél is és mindent beleadnak hogy valami jó, régi trilógiával megegyező színvonalú dolgot hozzanak össze. A kotoros bolygó meg felkeltette az érdeklődésem mégjobban…
  A 6. epizód utáni eu pedig egyszerűen sosem tetszett.A plapatineklónozós téma midnig is taszított, bármennyire is szerettem a Plagueises könyvet, és a clone wars és kotor idején játszódó képregényeket.Bár tudom hogy mennyire híres regények születtek abban a korban, olyan jól lezártnak tűnt az uralkodó halálával az egész történet(mintha az egész 5 ezer év történelme oda vezetett volna) hogy nem igazán akartam újabb konfliktusokról olvasni.
  Egyre kíváncsibb vagyok.De pl most a rebels sorozat is kezd lázba hozni-

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s