Újabb Free-to-play, avagy még mindig nem olcsók az űrcsaták

Attack Squadrons

Hamarosan új Star Wars játék lát napvilágot, ami nem más, mint egy online játszható Free-to-play űrhajó-szimulátor.
A Star Wars Attack Squadrons nem rejt semmi újat a Yavin alatt. Egy egyszerű, de annál inkább fizetős játékról van szó, amiben a klasszikus trilógia szereplőinek az űrjárműveiben lehet lavírozgatni, lövöldözgetni és kergetni az éppen aktuális ellenfeleinket.A játék felépítése:

Adott:
Az űrhajók, nem túl széles tárházát felvonultató webshop. Igen jól látjátok: webshop. ugyanis mint magától értetődő, a játék maga ingyen játszható, de ha komolyabb hajókra vágyunk, akkor mélyen a zsebünkbe kell nyúlni.

Játékmenet:
Alapvetően három különböző játékmód közül választhatunk, melyek mindegyike az egyszerű klasszikusság látszatát kelti.
Lődd, akit látsz:
Az első a free-for-all, tehát mindenki, mindenki ellen.
A Csapat mindenekelőtt:
A team dogfight, mely egy 16 játékosból álló lobbit jelent, mely során 8-8-játékos küzd meg egymással a birodalmiak és a lázadók oldalán egyaránt. Nem kell mást tennünk csak tüzet nyitnunk kedves ellenségeinkre és lehetőleg nem megpörkölni csapattársaink hátsóját.
Védd a bázist!
Végül, de nem utolsó sorban egy kicsit szokatlannak tűnő játékmód a Base Defense. Ez talán a játék (nem viccelek) legösszetettebb része, ahol a leleményesebbje koordinált támadásokat illetve szervezett védelmet intézhet az űr hideg sötétjében, vagy úgy valahol a messzi-messzi galaxis kellős közepén.

Hogy mi a pláne? Még kérditek? Helyes, mert most jön, ami még nem volt.

Hajófejlesztések:
A játék során/közben elérhető a játékosoknak egy úgynevezett ship customization funkció is. Ennek a nem olyan kis résznek köszönhetően számos fejlesztést integrálhatunk bármely mozgó gépjárművünkbe, amely éppen kéznél van. Mivel ugye még mindig free-to-play-ről beszélünk ezért nyilvánvaló, hogy a tartalmak havi rendszerességgel frissülnek, az inflációtó függvényében.

Csapatjáték:
A TIE és X-Wing pilóták Facebookja. Na neeeem, ez azért túlzás. Legyen elég annyi, hogy az ilyen játékoknál már megszokott “vegyél fel barátokat” dologról van szó.

Jutalmak:
Minden lejátszott meccset követően újabb és újabb fizetős tartalmakat oldhatunk fel és fejleszthetjük gépeinket. (Ki hitte volna.)

Frissítések:
Mint azt már fentebb említettem: havi frissítésekről van szó melynek során új hajókhoz és egyéb kiegészítőkhöz férhetünk majd hozzá.

A játék hivatalos gépigény még nem ismert. Aki fizettet érte az nem más, mint a Disney, ugyebár, a fejlesztő pedig természetesen a LucasArts és a jól csengő nevű Area 52. A játék megjelenésének pontos dátuma még ugyan nem ismert, de várhatóan a 2014. évben láthat napvilágot. A béta verzióra lehet jelentkezni az alábbi linken.

Vélemény:
Nos, mivel a játéknak még csupán a Bétája ismert (melyre jelentkezhettek itt), ezért semmi kielégítő véleményem nincs, de ha minden jól megy, még a héten megírom nektek az élményeimet a játékról egy rövidke teszt formájában (ezt ne vegyétek ígéretnek).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s