Négy új könyv a Del Reytől

A legelső hivatalos regény a sötét időkben játszódik majd, azaz az Ep3 és Ep4 között. John Jackson Miller A New Dawn című könyve a Star Wars Rebels két főszereplőjét fogja bemutatni, Kanan Jarrust és Hera Syndullát. A borítót Doug Wheatley rajzolta, az előszót pedig maga Dave Filoni írta. A regény 2014. szeptember 2-án fog megjelenni angol nyelven. (Remélem, a magyar verzióra se kell majd sokat várni. 😉 )

a-new-dawn

A másik három regénynek egyelőre csak a címe, a szerzője és a megjelenése van meg. Kattintásra pedig előjönnek a borítók is.

Melyik könyv keltette fel legjobban a figyelmeteket?

10 thoughts on “Négy új könyv a Del Reytől

 1. Nagyon jó hírek.
  Csak jó lett volna másfél hónappal korábban bejelenteni. Nem tudom, hogyan állnak a Szukits Kiadónál a 2015-ös címek egyeztetésével. Így szerintem ezekre a címekre nálunk várni kell 2016-ig.

  Kedvelés

 2. Én még nem tudom, hova tegyem ezeket a könyveket. Egyfelől várom őket és kíváncsi lennék rájuk, másfelől a TCW bónusz tartalomnak sikerült elszúrnia az egészet nálam. A Korriban és a 66-os parancs miatt elgondolkodom, hogy kövessem-e az új EU-t, de a másik részről meg a könyveket úgy is beszerzem, mert továbbra is szeretnék SW-t olvasni.
  Ezek után:

  Borítók közül talán a Lords of the Sith tetszik legjobban. Kemptől még nem olvastam az Árulást, de azt láttam, hogy elég jó véleménnyel voltak róla a kiadó oldalán. Ahogy a wookiepedián olvasom, eddig mindhárom könyvébe tett valamit a régi időkből, kíváncsi leszek, hogy ebben is visszaköszönnek-e? A másik, ami érdekelne, hogy ez a Kemp duológia első kötete, vagy attól független, mert ha az, akkor ugye jön egy ötödik könyv is, hamarosan.

  A Heir to the Jedi borítója is nagyon bejön, ráadásul nem vetem meg a Han-Luke-Leia történeteket. Jó lenne valamikor az Empire and Rebellion trilógiát is a polcomon látni. Az egyetlen, ami zavar, hogy illeszkedik az új kánonba, vagyis nem tudom, mennyire követi a régit.

  Tarkin: Luceno szerintem nagyon jó író, eddig mindhárom könyve tetszett, amit magyarul olvastam, erre is kíváncsi leszek (csak ne lenne ott az új kánontól való félelmem). Remélem a Dooku-s könyvet is látjuk még tőle.

  És végül de nem utoljára A New Dawn. Ahogy fentebb is írtam, a sorozattal szemben nem vagyok túl bizakodó, viszont John Jackson Millertől eddig jó képregényeket olvastam, és már nagyon várom a Kóbor lovagot is, így erre is kíváncsi lennék.

  Viszont ha továbbra is áll az, hogy Tim Zahn írja az átvezető regényt (+ Kemp DUOlógia), akkor ez a négy könyv még nem minden.

  Kedvelés

 3. A Korriban és A 66-os esetében szerintem lehet rugalmasan kezelni a dolgokat.

  Úgy tudom, hogy Paul Kemp-nek két SW könyvre van szerződése. Akkor úgy tűnik, hogy ez lesz az egyik. Nem biztos, hogy duológia. A lényeg szerintem az, hogy a szerződése alapján 2 SW könyvet kell írnia.

  Kedvelés

 4. A Tarkin regényre leszek nagyon kíváncsi. Luceno egyik legnagyobb erőssége, hogy hatalmas rálátással bír az egész világra, és a saját regényeit tulajdonképpen mások műveire építi fel és egy saját történettel megtoldva összekapcsolja és rendszerbe foglalja őket. Ez itt most nem tudom hogy fog működni, mivel Tarkin karakterét kb. megint a nulláról kell újra felépítenie, nulla háttértörténet nélkül. Az egyetlen biztos pont a múltját illetően csak az, amit a TCW pár részéből megtudhattunk róla.

  Kedvelés

  • Azért a Megtévesztés leplében, az Álmok bolygójában és a valamelyik Darth Maullal foglalkozó novellában is kiderül róla pár dolog. A Darth Plagueis-höz ennyi előtörténete sem volt, és mégis az egyik legjobb regénye lett.

   Kedvelés

 5. Nekem a Skywalkeres borító a kedvencem, de furcsállom a kék kard – fekete ruha combót. Nem mondom, hogy lehetetlen csak épp a filmekben úgy sötétedett a srác hacukája, ahogy ő maga is egyre közelebb került a setét oldalhoz. A végén pedig a lenyitott fehér gallér jelezte, hogy visszatér a jó irányba. A Jedi visszatér könyvváltozatában Leia különösnek is találja a fekete öltözetet, és akkor már zöld kardja van hősünknek. Egyébként sosem kedveltem a zöld szablyát, ami csak a kék háttér miatt nem maradhatott kék a vitorlásbárkás jelenetekben.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s