Magyar könyvmegjelenések

Pár napja a magyar kiadó közzétett egy listát, hogy milyen könyvekre kötöttek szerződést. Most kicsit részletesebben bemutatjuk nektek ezeket, hogy jobban el tudjátok dönteni, melyiket várjátok a legjobban. Persze ha mindet várjátok, akkor is érdemes végigolvasni ezt a kis összefoglalót. A várható könyvek már felkerültek a Könyves megjelenések menübe is.

Az egyes könyvekhez linkeltem régebbi írásokat, amikor még csak álmodoztunk az ilyen megjelenésekről. Érdemes ezeket is elolvasni. 🙂

Tim Lebbon: Dawn of the Jedi – Eredeti megjelenés: 2013. május 7.
25.793 évvel a yavini csata előtt

intothevoid

A Tython bolygón megalapították az ősi Je’daii Rendet. A Rend bölcs mestereitől Lanoree Brock megtanulta az Erő rejtélyeit és mibenlétét – és így az egyik legerősebb tanítvánnyá vált. De amilyen erősen jelen volt az Erő Lanoree-ban és a szüleiben, a bátyja olyannyira kevésbé volt fogékony rá. Elkezdte kerülni a Je’daii Rend követőit, és a képzése tragédiába torkollott.

Lanoree magányosan éli Rangerként az életét, és rendet tart a galaxisban, amikor a Je’daii Tanács sürgősen magához szólítja. Egy fanatikus szekta vezetője, aki megszállottan utazgat az ismert űr határain túlra, elhatározza, hogy kinyit egy kozmikus átjárót a rettegett sötét anyag segítségével – ezzel olyan kataklizmát kockáztat meg, mellyel az egész naprendszert veszélybe sodorja. De ami a galaktikus megsemmisülésnél is sokkolóbb Lanoree számára az, hogy a Je’daii Tanács őt kéri fel a feladatra, hogy akadályozza meg a szerencsétlenséget. Egy megdöbbentő felfedezés tisztázza, hogy miért őt választották: a briliáns, veszélyes őrült, akit meg kell állítania, a régóta halottnak hitt bátyja.

Korábban a könyvről: részlet, borító és fülszöveg.

Miért várom? A képregényből is olvasgattam, nagyon érdekesnek találom ezt az időszakot, úgyhogy jöhet! 🙂


John Jackson Miller: Lost Tribe of the Sith – Eredeti megjelenés: 2009-2012.
5000-2975 évvel a yavini csata előtt

ltots

Ez egy gyűjteményes kötet kilenc darab történettel, melyek a Fate of the Jedi sorozat előzményeként szolgálnak. De ne feledkezzünk meg a nemrég megjelent Áramlatokról se, ahhoz is van némi köze.

A képregény kapcsán ejtettünk szót a novellákról.

Miért várom? Mert olyan jó lenne, ha a Fate of the Jedi sorozat is megjelenne! És mert imádom a korszakot, és tovább vitatkozhatunk a lignanról. 😀 Na meg persze John Jackson Miller, akit imádunk! ❤


Joe Schreiber: Red Harvest – Eredeti megjelenés: 2010. december 28.
3645 évvel a yavini csata előtt

A Régi Köztársaság időszaka sötét és veszélyes idő a Jedikre nézve, akik Sith nagyurakkal és az ő könyörtelen seregeikkel csapnak össze. A Sith-eknek van egy igazán nyugtalanító tervük – Darth Scabrousnak van egy álma, mely a legszörnyűbb rémálmokat váltja valóra.

Azokkal a Jedikkel ellentétben, akik nem kerültek be az Agricultural Corpshoz – fiatal Jedik, akik nem bizonyultak elég szemfülesnek -, Hestizo Trace egy igazán különleges Erő-jártassággal van megáldva: egy ajándék a növényekkel kapcsolatban. Csendesen éldegélt az üvegháza és a kertje mellett, amikor Darth Scabrous küldöncének érkezése mindent romba döntött. Egy olyan ritka fekete orchideáért jött, amit Trace nevelgetett és szükség volt rá egy ősi Sith formulához, mely Darth Scabrous leghőbb vágyát hivatott teljesíteni.

A formula magja egy addig soha nem látott vírus, ami mindennél rosszabb – nem egyszerűen gyilkol, hanem átváltoztat. Most ez a rothadó, falánk halál, melyet a vérszomjas éhség táplál, feltámad – egy kielégíthetetlen hatalomvággyal bíró Sith Lord irányítja és a végső célja a halhatatlanság, nem számít, mibe kerül.

Korábban a regényről: borító, fülszöveg, az első hét fejezet angolul, Joe Schreiber interjú.

Miért várom? Mert a Halálosztag is tetszett, és ez ráadásul még a Régi Köztársaság idejében is játszódik, úgyhogy kötelező! 🙂


Drew Karpyshyn: Annihilation – Eredeti megjelenés: 2012. november 13.
3640 évvel a yavini csata előtt

annihilation

A Sith Birodalom változik. A császár eltűnt, valószínűleg halott és az ambiciózus Sith nagyurak próbálkozásai, hogy megszerezzék a trónt, véget értek. Darth Karrid, az Ascendant Spear félelmetes parancsnoka azonban folytatja erőfeszítéseit, hogy az egész galaxist Sith uralom alá hajtsa.

De Karrid könyörtelen eltökéltsége vetekszik Theron Shan acélos elhatározásával, akinek lezáratlan ügye a Birodalommal megváltoztathatja a háború kimenetelét. Bár Theron egy Jedi-mester fia, az Erővel nem tud bánni – de mint híres anyjának, neki is a vérében van a lázadás. Mint a Köztársaság kitűnő ügynöke, hatalmas csapást mérhet a Birodalomra azáltal, hogy részt vesz egy veszélyes küldetésen és megsemmisíti a Sith-ek szuperfegyverét, az Ascendant Speart.

Csatlakozik hozzá a forrófejű csempész, Teff’ith, akihez valami érthetetlen kötelék fűzi, és a bölcs Jedi, Gnost-Dural, Darth Karrid egykori mestere. Theronnak a sötét oldal leghidegvérűbb csapatával kell megmérkőznie. De az idő kevés. És ha nem élnek a siker lehetőségével, számtalan alkalmuk lesz arra, hogy meghaljanak.

Korábban a regényről: fülszöveg, borító.

Miért várom? Vajon mihez kezd Karpyshyn Darth Bane nélkül? Azóta várom már ezt, mióta kijött a többi TOR regény! 🙂


Joe Schreiber: Lockdown – Eredeti megjelenés: 2014. január 28.
33 évvel a yavini csata előtt

lockdown

A történet a Baljós árnyak előtt játszódik. Izgalmas folytatása a korábban megjelent Darth Plagueisnek.

Ölj vagy téged ölnek meg az űrbörtönben, mely otthont ad a galaxis legveszélyesebb bűnözőinek, ahol a fegyencek gladiátorként küzdenek meg egymással és egy alvilági szerencsejáték-birodalom begyűjti a profitot. De a vad aréna legújabb versenyzője, aki olyan démoni, mint amilyen halálos, nem csak a túlélésért harcol. “Csináld vagy meghalsz”-küldetését sötét mesterei kedvéért hajtja végre, hogy megszerezze a végső fegyvert a Jedik legyőzéséhez, hogy a Sith-ek uralhassák a galaxist.

Darth Plagueis és Darth Sidious eltökélték, hogy az övék lesz a galaxis. A hataloméhes páros egyik tagjának azonban megvannak a saját tervei is. De először félelmetes tanítványuknak szembe kell néznie egy vérszomjas börtönőrrel, egy kannibál bandával, a megátalkodott bűnözővezérrel, Jabbával, a huttal és egy kimondhatatlan idegen horrorral. Nincs senki, aki ilyen bátran szállna szembe élettel és halállal. De nincs is még egy olyan félelmetes tanítványa a sötét oldalnak, mint Darth Maul.

Itt egy részlet a regényből.

Miért várom? Mert izgi lesz. Remélem, Joe Schreiber nem okoz csalódást.


Steven Barnes: The Cestus Deception – Eredeti megjelenés: 2004. június 1.
Kb. 22 évvel a yavini csata előtt

CestusDeception

Amikor a gazdasági problémákkal küzdő Ord Cestus-i kormány lepaktál a szeparatistákkal úgy, hogy hihetetlenül halálos droidokat adnak el nekik, Palpatine Főkancellár összeállít egy csapatot, melyet Obi-Wan Kenobi vezetésével a bolygóra küld. A küldetésük: akadályozzák meg az alkut. A békés megoldást jobban preferálnák, ám ha mégis minden kötél szakad, a Köztársaság nem fog hezitálni, hogy demonstrálja a hűtlenség következményeit és lerohanja a bolygót – és ezzel nem csak a biodroidokat pusztítják el, hanem számtalan élőlényt is. Egy ilyen mészárlás lehetősége csak tovább táplálja Obi-Wan gyanúját a vészjósló útról, melyre A Köztársaság rálépett. Miközben Obi-Wan lelkiismereti válsággal küzd, meg kell találnia a bölcsességet és erőt, hogy megakadályozza a vérfürdőt és megvédje a köztársaságot – mindezt úgy, hogy közben hű maradjon az ősi eskühöz, melynek az életét szentelte.

Miért várom? OBI-WAN! 😀 De mellette szerepel még Kit Fisto is, akiről szerintem eddig nem nagyon olvashattunk az anyanyelvünkön. És persze klónok is lesznek, akikkel a RepCom óta sokkal jobban szimpatizálok.


Matthew Stover: Shatterpoint – Eredeti megjelenés: 2003. június 3.
22 évvel a yavini csata előtt

Shatterpoint

Mace Windu egy élő legenda: Jedi-mester, képzett diplomata és pokoli harcos. De mindeközben a béke embere – és most, évszázadok óta először, a galaxis háborúban áll.

Mace Windu szülőbolygója a dzsungeles Haruun Kal, melyre alig emlékszik, a Köztársaság és a szeparatisták csataterévé változott. A Jedi Tanács Depa Billabát, Mace egykori tanítványát küldi oda, hogy képezze ki a bolygó lakosait gerilla harcosokká, hogy megküzdhessenek a szeparatistákkal. De Depa eltűnik. Az egyetlen hozzávezető nyom egy rejtélyes felvétel, mely őrületre és gyilkosságra utal – és Depa saját hangján szólal meg.

Mace Windu tanította őt. Csakis ő találhatja meg. És most Mace kénytelen egyedül belevetni magát a galaxis legveszedelmesebb dzsungelébe – és az örökségébe. Maga mögött hagyja a Köztársaságot, melyet szolgál, a civilizációt, melyben hisz, mindent, kivéve a béke iránti szenvedélyét, és a padawanja iránti hűségét. És megtanulja, hogy milyen szörnyűséges árat kell fizetniük a béke őrzőinek, amiért háborúba kényszerítették őket.

Miért várom? Érdekel a Haruun Kal, nem sok dolgot tudok róla, és Mace Winduról se olvastam még önálló regényt. Egészen eddig azt sem tudtam, hogy Depa Billaba az ő tanítványa volt.


John Jackson Miller: Kenobi – Eredeti megjelenés: 2013. augusztus 27.
19 évvel a yavini csata előtt

Tatuin – egy száraz, sivatagos világ, ahol a farmerek két nap melegében dolgoznak, és próbálják megvédeni magukat és szeretteiket a portyázó taszkenektől. Egy a civilizált űr szélén lévő kietlen bolygó. És egy olyan hely, ahol nem nagy valószínűséggel botlik az ember egy rejtőzködő Jedi mesterbe vagy egy árva fiúcskába, akinek apró vállain nyugszik a galaxis jövője.

A helyiek csak Benként ismerik a szakállas, köpenyes külvilágit. Ez a rejtélyes idegen mindent megtart magának és semmit sem oszt meg senkivel a múltjáról, nagy fájdalmakat vállalva, hogy továbbra is kívülálló maradjon. De ahogy a feszültség fokozódik a farmerek és a taszkenek egyik törzse között, Ben a küzdelem kellős közepén találja magát, veszélyeztetve ezzel a valódi küldetését, mely miatt a Tatuinra érkezett.

Ben – Obi-Wan Kenobi Jedi mester, a klónok háborújának hőse, a Birodalom árulója és a galaxis utolsó reménységének védelmezője – nem fordíthat többé hátat a gonosznak úgy, ahogy lemondott Jedi képzéséről. És mikor igazságtalanul vért ontanak és veszély fenyegeti az ártatlanok életét, felbukkan egy könyörtelen maszkos ellenfél. Bennek nincs más választása, szüksége van a Jedik bölcsességére – és az Erő félelmetes hatalmára – ebben a soha véget nem érő harcban.

Azt hiszem, látszik, hogy melyik könyvet várom a legjobban: első fülszöveg, visszaszámlálás #1, visszaszámlálás #2, előzmény, borító, fülszöveg.

Miért várom? Akik rendszeres olvasóink, azoknak nem kell mondanom, azt hiszem. 😀 John Jackson Miller és Obi-Wan tökéletes párosítás. És nem mellesleg büszke tulajdonosa vagyok egy keménytáblás angol verziónak is, kell mellé a magyar. ❤


Sean Williams: The Force Unleashed II – Eredeti megjelenés: 2010. október 5.
3-1 évvel a yavini csata előtt

tfu2

Darth Vader kegyetlen tanítványaként Starkiller könyörtelen képzést kapott a sötét oldal rejtelmeiről, és parancsba kapta, hogy végezze ki a még megmaradt Jediket, valamint vegyen részt a Sith hatalmi harcokban és ölje meg a Császárt. Kérdések nélkül szolgált, lelkiismeret nélkül gyilkolt, és figyelmeztetés nélkül rabolta el a szívét a birodalmi pilóta, Juno Eclipse, aki sosem feltételezte, hogy Starkiller csak egy eszköz volt a mesterei ármánykodásaihoz – egészen addig, amíg túl késő volt elmenekülni a halálos árulás elől.

Juno halottként gyászolta Starkillert… de most visszatért, kitörölt emlékekkel, és gyilkolásra programozva. És ahogy a sors egyre közelebb hozza Juno és Starkiller találkozását, mindkettőjüknek ellen kell állni, ugyanis Darth Vader elhatározta, hogy nem fogja másodszor is elveszíteni a tanítványát. A tét a szabadság. Ha elbuknak, örökké a sötét oldal rabszolgái lesznek…

A könyvről korábban itt írtunk.

Miért várom? Nem várom. Az első rész annyira kiábrándító volt, hogy erősen gondolkodom rajta, hogy ezt meg se fogom venni, és ezzel hiányossá teszem az SW könyvgyűjteményemet. Győzzetek meg, hogy érdemes lenne bepróbálni. 😉


Timothy Zahn: Scoundrels – Eredeti megjelenés: 2013. január 1.
A yavini csata évében

Az Ocean’s Eleven találkozik a Star Warsszal ebben a klasszikus kalandban, mely az Egy új remény után játszódik. A New York Times egyik bestseller írójától, Timothy Zahntól.

A Halálcsillagot éppen csak megsemmisítették és Han Solónak szüksége van némi pénzre, hogy kifizesse tartozásait. Most felkínálkozik számára egy lehetőség, hogy előteremtse a pénzt, amikor néhány új alakkal hozza össze az élet. Kilenc csirkefogó, ő és Csubakka talán képesek megszerezni a pénzt és túlélni a kalandot, hogy aztán elmesélhessék a történetet.

Korábban a regényről: két szereplő, teljes borító, a második fejezet, fülszöveg.

Miért várom? Már kezdett kicsit unalmas lenni az élet Zahn nélkül, nem? Na meg a könyvben benne lesz Kell Tainer és Winter is.


Michael Reaves és Maya Kaathryn Bohnhoff: Shadow Games – Eredeti megjelenés: 2011. november 29.
A yavini csata évében

shadowgames

Javul Charn a galaxis legnépszerűbb popsztárja – és a Xizor herceg vezette Fekete Nap nevű bűnszövetkezet egyik erőszakos hadnagyának szökevény menyasszonya is. Nem sokkal azután, hogy Dash Rendar Javul testőrének szegődik, rájön, hogy a nyíltság nem éppen Javul erőssége – és a halál gyakori vendég a turnéján.

A holttestek felfedezése és egy azonosítatlan hajó támadása között Dash és másodpilótája, Eaden Vrill megpróbálnak rájönni arra, hogy ki és miért akarja meghiúsítani Javul turnékörútját. Amikor Han Solo váratlanul csatlakozik Javul turnéjához, a tét még magasabbra emelkedik. Most Dash, aki már régről ismeri Hant és Xizor herceget is, követi az ösztöneit, a felfedezéseit és Javult egy olyan világra, ahol életben maradni is veszélyes!

Korábban a könyvről: borító.

Miért várom? Remélem, lesznek benne dalszövegek! 😉


Martha Wells: Razor’s Edge – Eredeti megjelenés: 2013. szeptember 24.
Kb. 2 évvel a yavini csata után

razorsedge

Nehéz idők járnak Lázadókra. A Birodalom elől nem menekülhetnek és a létfontosságú ellátmányok hiánya miatt nem tudják befejezni az új, titkos bázisuk építését a Hoth bolygón. Úgyhogy amikor a Középső Gyűrű kereskedői olyan árucikkeket kínálnak eladásra, amire nagy szükségük van, Leia Organa hercegnő és Han Solo vezetésével delegáció indul, hogy alkut kössenek.

De egy árulás miatt a Lázadók hajójának olyan területre kell belépnie, amit kalózok uralnak. Leia sokkoló felfedezést tesz: a martalócok az ő szülőbolygójáról, az Alderaanról jöttek, fosztogatni kezdtek a túlélésért és tartoznak egy kalóz armadának, ami gondolkodás nélkül átadja a hercegnőt a Birodalomnak, ha megtudják, hogy ki is ő valójában.

Bűnnel, hűséggel és árulással küzdve Leia eltökélte, hogy segíteni fog honfitársainak, még akkor is, ha a birodalmi erők fogva tartják őt a saját hajóján. Csapdába esve gyilkosok és kegyetlen zsarnokok között, Leiának és Hannak – oldalukon Luke-kal, Csubakkával és egy harcra kész csapattal – le kell győzniük a halált, hogy a Lázadást is életben tarthassák.

Korábban a regényről: a ronda borító, részlet, fülszöveg, Martha Wells interjú.

Miért várom? Martha Wells miatt elsősorban. És mert Leia, és mert beleolvastam az angolba, és tetszett! Nagyon kíváncsi vagyok már rá! 🙂


James S. A. Corey: Honor Among Thieves – Eredeti megjelenés: 2014. március 4.
2-3 évvel a yavini csata után

hat

Amikor a küldetés az, hogy ki kell vonni egy kiváló kémet a Birodalom szívéből, Leia Organa tudja, hogy a legjobb ember a feladatra Han Solo – valami, amiben a csempész és a hercegnő végre egyetértenek. Mindenesetre, egy olyan férfinak, aki betört egy birodalmi börtönblokkba és segített elpusztítani a Halálcsillagot, ez a feladat nagyon könnyűnek hangzik.

De amikor Han megtalálja a kémet, Scarlet Harkot, a nő elhatározza, hogy az ellenséges vonalak mögött marad. Egy kalóz ugyanis olyan információkat akar eladni, melyek megőrzéséért a Birodalom egész világokat pusztítana el – többek között azt is, melyen éppen Leia találkozik a lázadó szimpatizánsokkal. Scarlet el akarja kapni a tolvajt az információkkal, így Hannak nincs más választása, vele tart. Nyüzsgő utcáktól halálos dzsungelen át egészen egy csapdákkal teli idegen templomig vezet Han, Csubakka, Leia és merész új társuk útja, melyen rengeteg veszéllyel kell szembenézniük, miközben próbálnak nem a birodalmiak kezére jutni.

De még Luke Skywalker X-szárnyú osztagának segítségével sem biztos, hogy elérik céljukat: hogy felszabadítsák a galaxist a Birodalom elnyomása alól.

A könyvről korábban: hátlap, fülszöveg, új borító.

Miért várom? Kíváncsi vagyok erre a Scarletre. Remélem, nem egy Mara Jade-klón. Egyébként különösebben nem érdekel, ez csak egy újabb Han-Leia-Luke sztori.

6 thoughts on “Magyar könyvmegjelenések

 1. Kitűnő, kitűnő.

  Remek címek, ezekről csak álmodoztunk az elmúlt pár évben, és azon tanakodtunk, hogy lehetne minél gyorsabban megtanulni angolul. Én megtanultam, és erre jönnek a magyar kiadások, de sebaj. Na lássuk a sorrendemet:

  1. Annihilation
  2. Lockdown
  3. Red Harvest
  4. Kenobi
  5. Lost Tribe Of The Sith
  6. Into The Void
  7. Shatterpoint
  8. The Cestus Deception

  Kedvelés

  • Nekem is az Annihilation az első célpont, bár nem mintha rajongásból várnám annyira. Mindinkább azért, hátha Karpyshyn végre tud javítani megítélésén a szememben. Ajánlom neki…

   Kedvelés

 2. Részemről nem lehet kérdés, hogy mindnek ott a helye a polcomon. A Lost Tribe-ot nagyon féltettem, hogy nem lesz rajta a jövő évi listán, de hál’ istennek jön!!! Csak azt remélem, hogy még pár évig lesznek régi EU-s könyvek az újak mellett.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s