Rebels – S01E01 Spark of Rebellion

Biztos van köztetek olyan, aki volt olyan szerencsés, hogy részt vett a Rebels premier előtti vetítésén vagy meg tudta nézni a Disney Channel honlapján a sorozat első részét. 😉 És mi kíváncsiak vagyunk a véleményetekre! A hozzászólásokhoz jöhetnek az első benyomások a sorozatról!

Aki nem látta az első epizódot, az ne olvassa el a hozzászólásokat, mert engedélyezett a SPOILEREZÉS! 🙂

rebels-101

12 thoughts on “Rebels – S01E01 Spark of Rebellion

 1. Pörgős az egész, viszont túl sok mindent megismételnek egy rész alatt. Hiába írja ki a végén Dave Filoni nevét, mintha hozzá se nyúlt volna. A Clone Wars-nál fényévekkel rosszabb. Ezzel még semmit sem spoilereztem, majd látjátok ti is.

  Kedvelés

 2. Én nagyon oda vagyok tőle, meg vissza! 🙂 Tetszik, hogy van egy csapat, akikért lehet izgulni, és nem minden részben más szereplő lesz, és a főszereplők között még nők is vannak! Egy rész alapján még mindig azt mondom, hogy nekem Hera a legszimpibb, ahogy a szereplők bemutatásánál is megjegyeztem, de ki tudja, ez akár még változhat is, mert amúgy mindenki szimpi.

  Annyira jó volt látni a csillagrombolót! Nagyon hiányoztak nekem a birodalmi járművek. És a zenék! ^^

  Nagyon várom már, hogy az Inkvizítort is lássuk. Kallus is jó volt, főleg amikor lerúgta arról az izéről a rohamosztagost. 😀

  Ami nem tetszik: a fenti képen is látszik, hogy Kanannak nincs segge! Az összes szereplő közül szerintem az ő kidolgozásával foglalkoztak a legkevesebbet, olyan kis semmilyen, ahogy kinéz.

  Kedvelés

 3. Szerintem, ha az ember eltudja fogadni, hogy a sorozat elsősorban a fiatalabb korosztály számára készült, remekül lehet rajta szórakozni. Az első epizód nagyon szórakoztató volt, tetszett a látvány világ, jó a sorozat hangulata, és akció is volt rendesen. Sokkal erősebb nyitányt produkáltak, mint a Klónok háborúja esetében. A főhősök eddig szerethetőek és a történettel sem volt nagyobb baj (a Jedi történetszál kifejezetten tetszett)

  Természetesen hibák is akadnak benne elég rendesen, melyek nagy része valószínűleg a fentebb is említett fiatalabb nézőközönség miatt került bele.
  Hogy néhány példát mondjak:
  -Eddig a Birodalom túlságosan is az egységes gonosznak van beállítva, míg mindenki más inkább pozitív (kivétel talán a bűnszervezet vezetője)
  -A rohamosztagosok látványosan hülyék és nem tudnak normálisan lőni.
  -Túlzásba estek a karakterek képességeit illetően. Az epizód alatt nem tudom hányszor menekültek meg kifejezetten szorult helyzetekből, elég hihetetlen/hiteltelen módon.

  Szóval, ha az ilyen “hülyeségeket” eltudja felejteni az ember, remek kis kikapcsolódást tud nyújtani.

  Kedvelés

 4. Valóban zavar egy kicsit helyenként, hogy nem az én korosztályomnak szól (minden rohamosztagosnak kötelező feltápászkodnia a robbanások után), de alapvetően nem teszi tönkre a sorozatot. Kíváncsian várom, merre tart majd a sztori.

  A karakterek számoma megosztóak egyelőre, van aki már most kedvencem (Hera, Kanan), van akivel kapcsolatban még indifferens vagyok (Ezra, Sabine), és van aki kicsit irritál (Zeb, Chopper). Sabine-nal kapcsolatban még túl kell lennem azon, hogy mindene színes, és hogy “lázadó” tini. Zeb csak szimplán sablonos. Reméltem, hogy lesz benne egy kis Jayne-es mélység, de majd meglátjuk. Ja, és csúnya.. de ez nem számít. Chopper is a sablon durci robot, akit mindenki szeret. Nekem kicsit sok. A hangja meg továbbra is a szinkronos Cleveland-R2-ra emlékeztet (http://www.youtube.com/watch?v=FjSclC_TbTg).

  Persze, itt most csak a negatívumokat írtam le 2 és fél epizód megtekintése után, ami nem sok. Alakul ez még. 🙂
  (Először Fitz is irritált A S.H.I.E.L.D. ügynökeiben, most meg a kedvencem…)

  Kedvelés

  • Szerintem amúgy fog ez még változni, a Clone Wars is gyerekesebben indult, aztán átment, elég komolyba. És eleinte ott se voltak annyira jól kidolgozva a szereplők, csak később.

   Kedvelés

   • Oké, szerintem se olyan rossz :). 5.-én majd ugyanezt a részt fogják leadni a tévében?

    Kedvelés

   • Szerintem amúgy kénytelen lesz megkomolyodni, ugyanazért mint clone wars, egy háborút, egész egyszerűen nem lehet, gyerekeknek való stílusban hitelesen bemutatni. Márpedig mind a klónok háborújában, mind a Birodalom elleni háborúban komoly dolgok történnek, és nagyon komoly témák vetődnek fel.

    Kedvelés

   • Teljesen egyetértek a soraiddal. A klónháború egy eléggé borzalmas és sok emberéletet kívánó harc volt, de a győzelem ígérete legalább jelen volt. Az utolsó egynéhány hétben, hónaphan már érezhető , ha biztosra vehető nem is, hogy a Köztársaság fogja megnyerni a harcot. Persze mi már jóval a sorozat előtt tudtuk, hogy Palpatine rángatja a szálakat(nem is ügyetlenül), de ezt a Jedik nem tudhatták, ezért bizakodtak.
    A Lázadás egy egészen más tészta. Itt egy a Köztársaságnál jóval kisebb, szinte már maroknyi csapat harca állt szemben a Galaktikus Birodalommal, ami viszont méretekben még a Köztársaságot is kenterbe verte. Rengeteg fordulópont volt jelen és sokszor csak hajszálokon múlott a siker(mint pl. az Első Halálcsillagnál). Nagyon kevés eséllyel, de a Lázadók Szövetsége felvette a harcot, majd le is győzte a Birodalmat, ami sanyargatta a világokat, több mint húsz évig. Az én szememben a Lázadás sokkal, de sokkal sötétebb és keményebb korszak, mint a Klónháború valaha is lesz. Éppen az volt ami szúrta a szememet, amikor néztem a Rebels-t, hogy még véletlenül sem éreztem a mindent átható sötétséget és kétségbeesettséget, ami néhány jelenetben azért jelen lehetett volna.

    Kedvelés

 5. Azért sok kérdést vet fel ez a sorozat, remélem jönnek majd ismerős karakterek is. Én legjobban mondjuk Ashokának örülnék, de nem tudom, hogy mennyire veszi figyelembe ez a sorozat a Clone Wars eseményeit. Ez az inkvizítor csávó nem tetszik, elég fantáziátlan. Azért remélem majd néha felbukkannak, régebbi karakterek is. A hangulatával annyira nem volt bajom, azzal inkább, hogy a nagyon gyúrmásan néz ki mindenki, a rohamosztagosok nagyon nem jól vannak megcsinálva szerintem, meg ami zavar, hogy totál idióták, remélem ez azért meg lesz oldva. Viszont ez a Jedi dolog jó ötlet, remélem azért még Yoda, és Obi-Van is fel bukkan néha.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s