Harrison Ford balesetének részletei

Mint azt már a híradóból vagy valamelyik (mindegyik) hírportálról hallhattátok, Harrison Ford kényszerleszállást hajtott végre egy kaliforniai golfpályán, melynek során közepesen súlyos sérüléseket szenvedett.

Harrison Ford

A 72 éves Ford a 11 gépből álló gyűjteményének egy második világháborús darabját, a Ryan PT-22 Recruitját vezette, és felszállás után nagyjából 20 perccel technikai problémát észlelt. A Santa Monica repülőtér irányítóival folytatott rádióbeszélgetésből tisztán hallatszik, amint ezt mondja:

53178. Motorhiba. Azonnali visszatérés.

Azonnal vissza is fordult a reptér felé, de már nem ért el odáig, és miután súrolt egy fát, a reptér közvetlen szomszédságában elhelyezkedő golfpályán kötött ki. A landolás során a gép futóműve összetört, a propellere a földbe fúródott, az egyik szárnya pedig részlegesen leszakadt. Ford szerencséjére az orvosok szeretnek golfozni, és ezek közül kettő rögtön a segítségére is sietett, mert attól féltek, hogy kigyulladhat a repülő. Elmondásuk szerint, a színész magánál volt, de nagyon vérzett a fején és arcán szerzett vágások miatt. Az első hírek még úgy szóltak, hogy kritikus állapotban szállították kórházba, azonban megnyugodhatunk, életveszélyes sebesüléseket nem szenvedett. Kórházba szállítás után Ben, Ford fia nyugtatta meg a rajongókat az Twitteren:

A kórházban. Apa rendben van. Megviselten, de rendben! Az utolsó porcikájáig olyan férfi, mint gondolnátok. Hihetetlenül erős ember.

Peter Mayhew, miután persze a legjobbakat kívánta kollégájának, így viccelődött kicsit az állapotáról szóló hírek alakulásával:

Kritikusból > Súlyos > Közepes > Enyhe néhány óra leforgása alatt. Harrison Ford most akkor Han Solo vagy Rozsomák? #NeverTellMeTheOdds

A KTLA tévécsatorna egy családhoz közeli forrása szerint azért nem olyan enyhék a színész sérülései. Állítólag eltört a medencéje, az egyik bokája (megint?) és kapott egy mély vágást az arcára (megint?). A medencéjével azonnal műtötték, ha minden igaz, sikeresen.

Itt láthattok egy mobilfelvételt a leszállás előtti pillanatokról, itt pedig arról, ahogy a mentősök ellátják Fordot. Ezen a linken pedig a helyszínen készült fényképeket tekinthettek meg.

Harrison Ford gépe

A reptér munkatársai szerint csak egy nagyon jól képzett pilóta rakhatta le így a gépét jelen feltételek mellett, és jól döntött, mikor a golfpályát célozta meg. Harrison Ford 1962-ben kezdett órákat venni egy repülésoktatótól, de nem bírta fizetni a tandíjat, így csak a kilencvenes évek közepén kezdett állandó jelleggel repülni. Engedélye van merevszárnyú repülőgépre és helikopterre is. 1999-ben volt már egy balesete, mikor, valószínűleg Ford és az oktató közös hibájából adódóan, lezuhant egy helikopterrel. Akkor nem sérült meg senki. Ford, bár nem egyszer használta bajbajutott emberek megmentésére is tudását, azért szeret repülni, mert olyankor “csak egy pilóta, nem filmszínész”. Ebben a videóban hosszabban mesél erről.

Akár átokról is beszélhetnénk, hiszen Mark Hamill 1977-ben, az Egy új remény pótfelvételeit megelőzően szenvedett komoly autóbalesetet, most pedig Ford töri össze magát egy repülővel négy hónappal a forgatás befejezte után.
Természetesen, miután kiderült, hogy Ford “jól” van, sokan kezdtek mémet gyártani a esetről. Nektek nem támadt kedvetek újra megnézni a Hat nap, hét éjszakát?
Mihamarabbi gyógyulást kívánunk neki!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s