Han nem lesz tízéves – Részletek a Solo spin-offról

Az Entertainment Weekly exkluzív cikkeiből nem csupán Az ébredő Erőről tudhattunk meg információkat, de a 2018-ra tervezett, második spin-offról is, melynek középpontjában a fiatal Han Solo áll majd.

Kylo Ren

Mennyit mutathatnak meg úgy a csempész előéletéből, hogy a karakter ne váljon elhasználttá vagy mítosz-fosztottá. Kathleen Kennedy válasza:

Éppen ezeket a kérdéseket tesszük fel mi is. Kell a filmnek valami indok. […] Nem akarunk sok időt tölteni azzal, hogy visszamegyünk az időben, és megválaszolgatjuk a kérdéseket, amikre szerintem nem is akarnak választ kapni az emberek.

A megoldás szerintem az, ha találunk egy vagy több eseményt Han Solo életében, amivel egy kicsit teljesebb képet adhatunk arról, hogy ki is ő, és hogyan vált azzá a karakterré, akit megszerettünk.


A filmet az a rendezőpáros dirigálja majd, kiknek a Derült égből fasírt és A Lego kaland írását-rendezését köszönhetjük. Christopher Miller és Phil Lord, akik 2000 óta dolgoznak együtt, ezen felül még olyan filmeket tettek le az asztalra rendezőként, mint a 21 Jump Street – A kopasz osztag és a 22 Jump Street – A túlkoros osztag. Ezek alapján Kennedy szerint sem szabad meglepődnünk a film hangvételén:

Solo vonzerejének nagy része abban rejlik, hogy a jó és a rossz közötti, amúgy komoly hangulatú harc közepette is egy szórakoztató nagyokos. Ő a szkeptikus karakter, a bajkeverő. Szóval, bár a forgatókönyv még alakul, a rajongók a kalandvígjáték műfajának közelébe várhatják a filmet.

Gondolhatják abból, akiket felkértünk a rendezésre, hogy nagyon szórakoztató és vicces film lesz. Han Solo a Star Wars azon karaktere, akiről mindenki tudja, hogy vág az esze és sziporkázó a humora. Szóval a filmnek is ilyennek kell lennie.

A filmet eredetileg A Birodalom visszavág, A Jedi visszatér és részben Az ébredő Erőért felelős Lawrence Kasdan vitte volna papírra egyedül, de a VII. epizódban nyújtott segédkeze miatt a fiát is be kellett vennie a buliba. George Lucas, aki egyébként nyugdíjba vonulása előtt áldását adta a spin-offokra, hívta Kasdant az előzmény-trilógiára is, de ő nemet mondott. Úgy tűnik, ezek a filmek, vagy ez a kreatív csapat jobban felkeltette az érdeklődését. Kasdan ezt mesélte:

Azt mondták: “Ezekről a dogokról szeretnénk filmet készíteni”, én pedig azt válaszoltam: “Ó, hát, Han Solo. Han Solóról írnék egy filmet. Mindig is a kedvencem volt.” Így végül ezt választottam.

Mivel nem számítottam rá, hogy ennyi más dolgom lesz, mikor visszatértem a munkához, azt mondtam Kathynek: “Tudod, azt szeretném, ha Jon írná velem. Elkél az inspiráció, és Jon igazán jó. Tele van energiával a projekttel kapcsolatban.” Azt mondtam, Jon megfelelő lenne a feladatra, és ezek szerint haladtunk tovább.

Kylo Ren

Lucas eredeti tervei szerint már A Sith-ek bosszújában is feltűnt volna a kis (tíz év körüli) Han, akit a vukik nevelnek a Kashyyykon. Segített volna Yodának felkutatni Grievoust. Kennedy biztosított minket róla, hogy ilyen nem lesz:

Egyértelműen a tízes évei végén, a húszas évei elején lesz valahol. Nem egy tízéves Han Solót mutatunk be nektek.

Akkor tehát a rajongók által (és általunk is) kinézett Anthony Ingruber és a szerepre korábban pletykált Taron Egerton sem játszik, hiszen mindketten 27 év körüliek lesznek, mire elkezdődne a forgatás.

Legközelebb a Josh Trank-féle, megfeneklett, de el nem süllyedt filmmel kapcsolatos tudnivalókat hozzuk el nektek.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s