Hamarosan magyarul is megjelennek a kánon regények!

A Szukits Kiadó ma jelentette be Facebook oldalán, hogy hamarosan megjelenik náluk nyolc darab kánon regény! Nézzük is kicsit részletesebben őket.

Az első négy kánon regényről, az A New Dawnról, a Tarkinról, az Heir of the Jediról és a Lords of the Sith-ről ide kattintva olvashatjátok egy korábbi írásunkat.

Ami szerintem érdekes, hogy bekerült a listába, az a Lost Stars, úgyhogy kezdjük ezzel.

Lost_StarsCím: Lost Stars
Írta: Claudia Gray
Megjelenés: 2015. szeptember 4. (USA)
Kor: a Lázadás kora

A Birodalom uralma elérte a peremvidéki Jelucan bolygót, ahol az arisztrokrata Thane Kyrellt és a falusi Ciena Ree-t összeköti a repülés iránt érzett szeretetük. Együtt iratkoznak be a Birodalmi Akadémiára, hogy valóra váljon álmuk – a dicső Birodalom vadászpilótái legyenek. De Thane csalódik ebben az álomban, amikor első kézből tapasztalja a Birodalom rettenetes taktikáját, mellyel fenntartja vashatalmát.

Illúzióitól megfosztva és megkeseredve Thane csatlakozik az alakulóban lévő Lázadáshoz – olyan helyzetbe hozva ezzel Cienát, hogy választania kell, hogy hűséges marad a Birodalomhoz, vagy szereti a férfit, akit gyerekkora óta ismer.

Most a háború két ellentétes oldalán a barátok megtalálják az utat, hogy együtt lehessenek vagy a kötelesség elválasztja őket, ahogy a galaxis is lassan darabjaira hullik szét?

A Lost Stars egy young adult regény, tehát nem az általunk megszokott felnőtt korosztályt szólítja meg, hanem a fiatal felnőtteket. Nincs ezzel baj, csak nehogy valakit meglepetés érjen. Állítólag csak annyiból látszik, hogy ez ya, hogy egyszerűbb a szöveg.
A narrátor pedig a két főszereplő lesz (egy lázadó pilóta és egy birodalmi tiszt), fejezetenként változik a szemszög. Szerintem érdekesen hangzik.


Battlefront_Twilight_Company_coverCím: Battlefront: Twilight Company
Írta: Alexander Freed
Megjelenlés: 2015. november 3.
Kor: 18 hónappal a yavini csata után

A várva várt videojáték, a Star Wars: Battlefront társregénye egy osztagnyi katona akciódús kalandjait követi, akik a jó és a rossz galaktikus háborújának lövészárkaiban küzdenek.

A legbátrabb katonák. A legkeményebb harcosok. Az igazi túlélők.

A csillagok között és az űr végtelenjében dúl a galaktikus polgárháború. A Belső Gyűrű világainak csataterein az ellenállás letörésére felesküdött, könyörtelen rohamosztagosok légiói vívják brutális csatájukat a szabadságharcosok hada ellen. Feldúlt városok utcáin és sikátoraiban, a Lázadók Szövetségének arcvonalban küzdő egységei a birodalmi területeken egyre beljebb nyomulva ütköznek meg az ellenséggel, miközben a háború rideg, hús-vér valóságával is szembesülnek.

A támadást azok a nők és férfiak, emberek és nem emberek vezetik, akik a 61. mozgó gyalogság, az Alkony Század [Twilight Company] katonái. Kemények, tapasztaltak és ádázul hűségesek egymás iránt. Akkor is túlélnek, amikor mások odavesznek, és a legrosszabb helyzetekben az ellenállás a legerősebb fegyverük. Mikor a lázadók azt parancsolják, vonuljanak vissza az ellensége szám- és tűzerőbeli fölénye miatt, az Alkony vonakodva bár, de engedelmeskedik. Egy váratlan szövetséges azonban átrendezi az egyenletet, és esélyt ad a Szövetség legjobb harcosainak arra, hogy a visszavonulást ellencsapássá változtassák.

Parancsra, parancs nélkül, egyedül és túlerővel szemben az Alkony Társaság kitart. Csőre töltve készülnek a legvakmerőbb húzásukra, miközben hátrahagyják a lövészárkok sáros harcait a legfőbb célpont, a Birodalom hadigépezetének szívére irányuló, sorsfordító támadás érdekében.


Dark_Disciple_CoverCím: Dark Disciple
Írta: Christie Golden
Megjelenlés: 2015. július 7.
Kor: a Birodalom felemelkedésének kora (Ep2 és Ep3 között)

A galaxisszerte klónháborúként ismert konfliktus már évek óta tombol. A harc a Köztársaság és a Független Rendszerek Szövetsége között milliárdok életét követeli.

Az Erőhasználó Jedik, akik már évszázadok óta őrzik a békét a galaxisban, meghiúsították a szeparatisták és a vezetőjük, Dooku gróf majdnem minden próbálkozását.

Nincs jele annak, hogy a háború közeledne a végéhez, és az áldozatok száma is egyre csak nő, ezért a Jediknek fontolóra kell venniük minden lehetőséget, mellyel legyőzhetik ravasz ellenségüket. Még akkor is, ha néhány lehetőség teljességgel elképzelhetetlen és néhány szövetséges teljességgel megbízhatatlan…

Asajj Ventress és Quinlan Vos a kánonban. Kell ennél többet mondanom? 😉


Aftermath-CoverCím: Aftermath
Írta: Chuck Wendig
Megjelenlés: 2015. szeptember 4.
Kor: Ep6 és Ep7 között

A második Halálcsillag megsemmisült, a Császár és Darth Vader meghaltak – pusztító csapások ezek a Birodalomra nézve, és jelentős győzelmek a Lázadó Szövetség számára. De a szabadságért vívott harcnak még nincs vége.

A Birodalom megingott a hatalmas endori vereség során, a Lázadó Szövetség – most már az alakuló Új Köztársaság – próbálja megtartani előnyét azzal, hogy levadássza a szétszóródott ellenséges erőket, mielőtt újra egyesülhetnének. De a távoli Akiva bolygó felett az ellenség erejét bizonyító esemény van kibontakozóban. Az éppen felderítő küldetésen lévő pilóta, Wedge Antilles végignézi, ahogy összegyűlnek a birodalmi csillagrombolók, mint a zsákmány fölött köröző keselyűk, de fogságba esik, mielőtt leadhatná a jelentést az Új Köztársaság vezetőinek.

Eközben a bolygó felszínén az egykori lázadó pilóta, Norra Wexley a háborúban megfáradtan visszatér otthonába, készen arra, hogy újra találkozzon fiával és új életet kezdjen. De amikor Norra észreveszi Wedge Antilles adását, rájön, hogy szabadságharcosként még szükség van rá. De azt nem tudja, hogy az ellenség milyen közel is van hozzá, vagy azt, hogy a küldetése mennyire sorsdöntő és veszélyes lesz.

Pont tegnap kaptam az emailt, hogy a saját példányom már úton van! Remélem, jövő héten ide is ér! 😉 Nagyon várom ezt a könyvet annak ellenére, hogy a külföldi kritikák eddig eléggé megosztóak. Engem az jobban érdekel, hogy hogyan alakul az Ep6 utáni kánon sztori.

Ti melyiket várjátok a legjobban?

9 thoughts on “Hamarosan magyarul is megjelennek a kánon regények!

  1. Számomra is az Aftermath a legérdekesebb, még úgy is, hogy a legtöbben lehúzták.

    A Lost Stars meg azóta izgat, mióta a Making Star Warson 10/10-et kapott. 🙂

    Amúgy meg jeeeee, végreee! 🙂

    Kedvelés

      • Ugye? Én se értem, miért örül annak, hogy a legújabb SW-regények belátható időn belül magyarul is olvashatóak lesznek… 😛

        Kedvelés

      • Ahogy már többször kifejtettem itt, akármennyire is szerettem egy rakás EU könyvet, karaktert (Maráért és Thrawnért azóta is könnyeket ejtek), szeretném sokkal szorosabban követni az új kánont, így boldog vagyok, hogy nem maradunk le behozhatatlanul. 🙂

        Kedvelés

Hozzászólás