Pár szó az “új Halálcsillag”-ról és Hux tábornokról

Az Entertainment Weekly ezúttal sem volt rest újabb információkat szállítani Az ébredő Erővel kapcsolatban. Ezen hírünkben az új szuperfegyverről és Hux tábornokról olvashattok.

Starkiller bázis

Abrams nem beszélt sokat a Starkiller Bázisról (nagyon reméljük, hogy a Halálcsillag mintájára, ezt is magyarítják majd), de elismerte a hasonlóságot közte és az elődje között:

Lényegében – ahogy azt a filmben is elismerjük – tényleg egy újabb Halálcsillag. De, amire képes, ahogyan működik, és amekkora fenyegetést jelent, mind felülmúlja a Halálcsillagot. A Starkiller Bázis egy újabb lépés technológiai értelemben és pusztítóerőben.

A Star Wars hivatalos adatbankjában egy ideje már olvasható, hogy mire is képes ez az újabb technológiai szörnyszülött.

A 32 éves Domhnall Gleeson így beszélt karakteréről, az Első Rend tisztjéről, Hux tábornokról:

Felsőbbrendűnek, jobbnak érzi magát, mint a körülötte állókat. Elég könyörtelen. Erős kézzel fegyelmez, és akkor még finom voltam. Nem kerülsz ilyen pozícióba ennyire fiatalon, ha nem vagy könyörtelen. Félre kell állítanod pár embert az utadból, hogy eljuss oda.

Hux

Az EW szerint a tábornoknak nincs jellegzetes fegyvere, mert másokkal végezteti el a piszkos munkát. Egyre inkább úgy hangzik, hogy Tarkin szellemi utódjáról beszélünk.
Gleesont arról is kérdezték, mi imponálhat Huxnak az Első Rendben:

A megfejtés a nevében van: rend. A vágy, hogy mindent a helyére tegyél, és uralkodj. A hatalom iránti vágyakozás nagyon erős mozgatórugó sok ember számára, és normális esetben, aki a teljes hatalmat áhítozza, nem az, akinek birtokolnia kellene.

Kylo és Hux kapcsolatáról:

Úgy is mondhatjuk, hogy Kylo Ren ellentéte. A kapcsolatuk egyedi és különös. Más módon erősek, de mindketten a hatalomért küzdenek.

Ez is valamelyest Tarkin és Vader viszonyát tükrözi, nem?

1 thought on “Pár szó az “új Halálcsillag”-ról és Hux tábornokról

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s