Delilah S. Dawson a The Perfect Weaponről

9780399177934Ma jelent meg Delilah S. Dawson The Perfect Weapon című novellája, én persze rögtön le is töltöttem, de mielőtt elolvasnám, hoztam egy kis érdekességet. A Del Rey tumblr oldalán az írónő mesélt arról, hogy milyen volt megírni ezt a novellát.

A Star Wars: The Perfect Weapon egy emaillel kezdődött, aminek a tárgya ez volt: “Gyakorlatilag most rögtön fel fog robbanni az agyad”. És… igen, mint a Halálcsillag, az agyam felrobbant. A Star Wars-írás már régóta fent volt a bakancslistámon, és mint rajongónak, az elsődleges célom az volt, hogy egy olyan történetet írhassak, ami visszaadja a Star Wars-érzést, amit ismerek és szeretek. Már az előtt benne voltam, hogy tudtam volna, milyen időszakban fog játszódni a történet és ki lesz a főszereplő. Ezek voltak az első dolgok, amiket tudtam:

Egy nő, aki dögös és valószínűleg kém.

Ennyivel megvettek.

Ha megnézitek a könyveim listáját, találtok rajta fantasyt, thrillert, horrort és képregényeket is. Soha nem írtam még kémtörténetet, de azóta nagy rajongója vagyok az ilyen sztoriknak, hogy kiskoromban A kém, aki szeretett engemet néztük az apámmal vasárnap délutánonként. Ha egy mondatban kéne összefoglalnom Bazine történetét, akkor ennyi lenne: “Egy női James Bond seggeket rúg szét a Star Wars univerzumban.”.

Mindig is szerettem, hogy a Star Wars galaxis olyan nagy és nyitott, megközelíthető, ahogyan más műfajokból és kultúrákból merít és mégis újnak és izgalmasnak érzi az ember. Az egész folyamat egyik legérdekesebb része az új nevek megalkotása volt – bolygóknak és karaktereknek egyaránt. Bazine olyan bolygókra is ellátogat, amelyekről korábban még nem hallottunk, de ismerősnek érezzük őket. És természetesen beillesztettem néhány kedvenc Star Wars-elememet is. Használtam egy kantint egy fura droiddal, a saját gazfickóm utazik a hiperűrben egy király hajóval. De új területeket is felfedeztem, új fajokat teremtettem és megmagyaráztam, hogy Bazine miért viseli ezt a szokatlan fekete kapucniszerűséget. Közreműködni a kánonba egyszerre szédítő és alázatos munka.

Alapvetően a Star Wars ezt jelenti a számomra: egy világ végtelen lehetőségekkel, egy világ, ami ismerős és barátságos, de tartogat új meglepetéseket a jó és a rossz harcában. Gyerekként a hátsó udvarban kalandoztam a Kneesaa hercegnő babámmal, Amidala királynő jelmezt varrtam az egyetemen, megépítettem az első fénykardomat a KOTOR-ban, megölt egy noghri egy szerepjátékban, újraolvastam a könyveket a terhességem alatt, bemutattam a gyerekeimnek a Birodalmat, amikor még beszélni se tudtak vagy elcipeltem a pénztárcámban Boba Fettet Hawaii-ra a múlt hónapban, a Star Wars mindig az életem része volt.

Izgatott vagyok, hogy ennek a galaxisnak a részévé válok. Már megvettem a jegyeket is az éjféli premierre és alig várom, hogy láthassam Bazine-t életre kelni a mozivásznon.

A The Perfect Weapon ide kattintva vásárolható meg.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s