Solo: Kiszivárgott LEGO készletek

Májusban érkezik a következő Star Wars-történet, a Solo, azonban szinte még semmi hivatalos promóanyagot nem láttunk vele kapcsolatban. A héten kiszivárgott néhány LEGO készlet (sajnálatosan kis felbontású) képe, melyekből leszűrhető néhány dolog a film sztorijával kapcsolatban. Ezek már spoileresnek számítanak, szóval csak az olvasson tovább, aki nem bánja, ha előre megtud néhány dolgot (amit valószínűleg úgyis megtudna az előzetesből)! SPOILER!!!


Ami első körben feltűnhet, az a korábban orosz forrásból az internetre került artwork, melynek hivatalosságát karakteresen tagadta a Disney. Szóval mégis igazi… Mi értelme volt terelni, ha tudták, hogy úgyis használni fogják? Kattra nő.

Sajnos a szettekről készült fotók nem a legjobb minőségűek, de a semminél mégis jobbak. Az internet lakóinak pedig már a minifigurák neveit is sikerült megfejteniük, így azokat is megosztjuk veletek.

Mivel valószínűsíthető, hogy a Korélián kezdjük a filmet, Han és a vetélytársa/ellensége siklóival kezdünk. Hané a kék, melyet láthattuk már a korábban kiszivárgott forgatási képeken. Figuraként jár hozzá Han Solo (Alden Ehrenreich), Qi’Ra (Emilia Clarke) és egy koréliai véreb. Clarke karakterét eddig Kira néven emlegették, de valószínű, hogy csak szájról szájra terjedt a név, és most láthatjuk először hivatalos forrás által leírva.
A másik siklóhoz (forgatási képen itt) Moloch (Harley Durst) jár a pilótaülésben, és Rebolt (Ian Kenny) ostorral a kézben két vérebbel. Lehet, hogy ő az idomár?

Két birodalmi témájú szettel folytatjuk:

Az első egy újfajta birodalmi siklómotor, melyet egy újfajta rohamosztagos vezet, a Range Trooper. Forgatáson ezt a motort az előző két járművel együtt kapták lencsevégre, úgyhogy minden bizonnyal egy hármas üldözésnek lehetünk majd szemtanúi. A Range Trooperek mellett egy birodalmi tisztet és egy női Death Star Troopert láthatunk, ám valószínű, hogy ez csak elírás a forrás részéről, hiszen ezeket a katonákat máshol is használták, nem csak a Halálcsillagon.
A másik szett egy átlagos TIE vadászt tartalmaz, a hozzá járó figurák azonban érdekesek. Sorban haladva: mimbani rohamosztagos, birodalmi pilóta, Han Solo (birodalmi egyenruhában) és Tobias Beckett (birodalmi egyenruhában). Ez az első, hogy a Mimban szóba jön ezzel a filmmel kapcsolatban. A kánonban eddig csak említés szintjén volt jelen, illetve a Zsivány Egyes forgatókönyvének egyik változatában ez a bolygó helyettesítette a Jedhát, azonban a Legendákban nagy múltra tekint vissza, hiszen a legelső EU-regény, az Erőpróba is itt játszódik.
Woody Harrelson karakterének, Han mentorának keresztneve Tobias, ami új információ. Hogy csak álcaképpen húzzák magukra a birodalmi egyenruhát, vagy netán mindketten dezertálnak mielőtt elkezdenék közös bűnözői pályafutásukat, azt még nem tudhatjuk. Annyi bizonyos, hogy a Legendákban Han egy ideig a birodalmi akadémiára jár, mielőtt újra bűnözésre adná a fejét.

És itt is van az Ezeréves Sólyom teljes, Stellar Envoyt idéző pompájában. A szett neve szerint ebben az állapotában teszi majd meg a Kessel Futamot 12 parszek alatt. A festésen túl a két leginkább szembetűnő változás a radarernyő és a Sólyom orrának alakja. A Koréliai YT-1300-as egy könnyen alakítható hajó, amelyet minden kapitány a maga tetszése szerint formálhat, így nem meglepő, hogy Sólyom felépítése is változásokon esett át az évek alatt. Viszont a teherszállító orrán lévő beugró (mely ennél a változatnál nem található meg), a módosítatlan gépeken is jelen volt, hiszen ide csatlakoztatták a szállítandó konténereket, így ez a módosított orr-rész elképzelhető, hogy csupán a Kessel Futam alkalmából került Han hajójára.
A figurák: Qi’Ra, Han Solo, Chewbacca (Joonas Suotamo), Lando Calrissian (Donald Glover), Quay Tolsite (Thandie Newton), Kessel Operations Droid, DD-BD (Phoebe Waller-Bridge).

A végére pedig maradt egy összeszerelhető Han Solo-figura:

Azért jó végre látni valami hivatalosat is a filmmel kapcsolatban, nem? Még ha csak kiszivárogtatva is…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s