Lázadás: A testvérem, az ellenségem #01

Megjelenés: 2006. április
Írta: Rob Williams
Fordította: Darth Raven
Borító: Darth Raven
Idő: A Lázadás kora, a yavini csata évében

A Halálcsillag elpusztításával az egyre növekvő Lázadók Szövetsége gyökerestől rengette meg a Birodalmat, melynek kezei közül soha nem látott ütemben kezdtek kicsúszni a csillagrendszerek, s ezzel magukra vonták keménykezű vezetésének féktelen haragját.

Ezen rendszerek egyike, a Jabiim messzi, sivatagos világa meglehetősen ígéretesnek bizonyult Luke Skywalker és a Lázadók számára. De a jóindulatú diplomáciai küldetés tragédiába torkollott, amikor jelenlétük felkeltette Darth Vader figyelmét és ez a Jabiim népének teljes leigázásához vezetett.

Az egyik Jabiimon rekedt emberük – egy bizonyos Jorin Sol névre keresztelt matematikus – megmentése céljából a Lázadók egy merész titkos küldetést indítottak a Kalist VI-on elhelyezkedő birodalmi erődítmény ellen. Ez volt az a küldetés, amely közvetlen és szívbe markoló konfliktusba sodorta Luke Skywalkert egy gyermekkori barátjával, “Tankkal”, kit most Birodalom szerte Janek Sunber hadnagyként ismernek…

[Letöltés]

1 thought on “Lázadás: A testvérem, az ellenségem #01

  1. Nagyon tetzsett a frodítás. Bár szerintem ennek a sorozatnak csak a Birodalom után kellene megjelennie, ez direkt folytatása annak. Vagy legalább a #0-t is lefordíthatnátok, amit viszonylag összefoglalja, amit tudni kell a Birodalomból. Minden esetre csak így tovább. Nagyon szép munka.

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.