A. C. Crispin: A hutt játszma


Eredeti cím: The Hutt Gambit

Írta: A. C. Crispin

Címlap: Drew Struzan

USA kiadás: Bantam Spectra, 1998. június

Magyar kiadás: Aquila Könyvkiadó, 2000.

Fordította: Nitkovszki Sztaniszlav

Terjedelem: 340 oldal (USA kiadás), 310 oldal (magyar kiadás)

Éra: a Birodalom felemelkedésének kora

Galaktikus idő: BBY 5-4

Az Akadémia egykor legragyogóbb csillaga jelenleg szökevényként tengeti az életét. Értékes barátságot kötött egy volt vuki rabszolgával, Csubakkával, aki örök hűséget esküdött Han Solónak. Neki pedig minden segítségre nagy szüksége van, mivel az ylesi huttok a nyomára állították az egyik legügyesebb fejvadászt, Boba Fettet, hogy kapja el azt az embert, aki már több alkalommal is túljárt az eszükön. Azonban Han és Csubi még nagyobb bajban találják magukat, amikor felkínálják szolgálataikat két gengszter úrnak, Jiliacnak és Jabbának, a huttnak. Hirtelen egy olyan csata kellős közepén találják magukat, ahol még a győztesekre is halál vár.

1 thought on “A. C. Crispin: A hutt játszma

  1. Sajnos azt kell hogy mondjam, gyengébb, mint Az Éden Pokla, de ugyanakkor a stílusa továbbra is nagyon jó. Amit én negatívumoknak emelek ki, azok a következők: Egy kicsit részletesebben leírhatta volna a szerző a Han-Csubi barátság kezdetét, szerintem meglehetősen lényeges lépés. Az első részben el-elszórt pár utalások száma itt sokkal kiterebélyesedik és szerintem közhelyessé válnak. A Bria szálat teljesen feleslegesnek érzem, és sajnálom, hogy nem látogatott vissza Han a Togoriára. Ugyanakkor sok a könyvben a pozitívum is, például a huttok világába rendkívüli részletességgel nyerhetünk bepillantást, és sor kerül Lando és Han barátságának (részletesebb) leírására is, valamint a MF feltűnésének is. Más kérdés, hogy az időbeli ugrások megint csak a negatív listára írandóak, mert így a cselekmény nagyon elnyúlik és szaggatottá válik.
    Összességében azonban továbbra is nagyon jó kis sorozat, a leírt negatívumok is csak második olvasásra jönnek elő, és akkor is csak azért, mert kevésbé volt a cél a szórakoztatás olvasás közben, inkább az “elemzés”. Darth Vader megjelenése eléggé dobott a könyv végén.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s