Brandon Alinger: Star Wars Costumes

sw-costumes
Eredeti cím: Star Wars Costumes: The Original Trilogy

Írta: Brandon Alinger

Kiadás: Chronicle Books, 2014. október 28.

Terjedelem: 232 oldal (Chronicle Books), 226 oldal (Titan Books)

Who can forget the first time they saw Darth Vader with his black cape and mask? The white hard-body suit of the stormtroopers? Or Leia’s outfit as Jabba’s slave? These costumes—like so many that adorned the characters of that galaxy far, far away—have become iconic. For the first time, the Lucasfilm Archives has unpacked the original costumes to be revealed in breathtaking detail.

Featuring all-new photography, Star Wars Costumes: The Original Trilogy affords both new and longtime Star Wars fans the opportunity to examine the stormtrooper armor and discover how it changed from movie to movie; explore Boba Fett’s suit and inspect the rarely seen details of his blaster and jetpack; compare the helmets and jumpsuits of the rebel fighters; and study the details of the Hoth fighter uniforms.

This lavish large-format book not only showcases high-quality photography of each costume, it also pairs these stunning images with original sketches, behind-the-scenes photographs, production notes, and stories.

Ezt a könyvet már akkor kinéztem magamnak, amikor bejelentették, hogy érkezik, és a megjelenéskor rögtön meg is vettem magamnak. Ha az alábbi sorok esetleg meghozzák a kedveteket a vásárláshoz, akkor erről a linkről érdemes megrendelni, mert nemcsak hogy a legkedvezőbb áron juthattok hozzá, de nincs szállítási költség és még a JediRend.com-ot is tudjátok ezzel támogatni. Én is a bookdepository.com-ról rendeltem, és kereken egy hét alatt megérkezett a könyv, és még kettő ajándék könyvjelzőt is kaptam hozzá. 🙂 Én már többször is rendeltem tőlük, és mindig nagyon hamar megérkeztek a könyvek, szóval tényleg csak ajánlani tudom őket.

És akkor jöjjön a könyv. Ez egy hatalmas album, még a csomagoláson is rajta volt, hogy 2 kiló. Dög nehéz. És ráadásul kétféle kiadása van, egy a tengerentúliaknak (Chronicle Books), egy pedig az európaiaknak (Titan Books). Nekem ez utóbbi van meg, a különbség annyi lehet a kettő között, hogy az enyémen angol fontban szerepel a borítón az ár, a másikon meg amerikai dollárban, és persze az egyikre Chronicle Books van írva, a másikra meg Titan Books, ezt csak azért írom le, hogy nehogy valaki megijedjen, ha megveszi, és eltér attól, amit látott más rajongói oldalakon.

Megmondom őszintén, hogy én arra számítottam, hogy ez a könyv tele lesz képekkel, és néhol elvétve lesz egy-két mondat. De nem így lett, mert tele van képekkel és szöveggel is, úgyhogy ez kellemes meglepetésként ért. A három film három jelmeztervezőjének előszavával indít a könyv, utána pedig részenként bemutatja a jelmezeket. A képek kitűnő minőségűek, és bizonyos jelmezeknél még kihajtogatható oldalak is vannak, például Boba Fettnél, Darth Vadernél, Leia rabszolga ruhájánál, úgyhogy igen részletesen ki van fejtve minden.

Amit én hiányoltam, az Luke ocsmány sárga kabátja és Luke barátainak jelmezei. Tudom, őket kivágták, de engem akkor is érdekelt volna. Főleg, ha már az összes tatuini söpredék benne van, ők is simán kaphattak volna egy-két oldalt.

De őket leszámítva tényleg minden benne van, birodalmi és lázadó tisztek, pilóták, katonák… minden. Még a droidok is. A rohamosztagosokra is több oldalt áldoztak, amin nem vagyok meglepődve, mert eléggé jellegzetes figurái a Star Warsnak, és ezért nem is értettem, amikor az agavés filmregényeknél valaki azon panaszkodott, hogy a Csillagok háborúja borítóján miért van rohamosztagos… Mintha legalább egy vulkáni fül lett volna rajta vagy mit tudom én… A rohamosztagos sisaknak igenis van joga szerepelni azon a borítón. 😛

Tehát ezt a könyvet én bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti a Star Warst, a jelmezeket és a könyveket. Karácsonyi ajándéknak is tökéletes, a cosplayesek könyvtárából pedig nem is hiányozhat!

Ha esetleg gond adódna a rendeléssel, itt találtok egy kis segédletet hozzá. 🙂 Ha pedig ez sem elég, kérdezzetek bátran.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s